در رژيم غذايي ديابت هويچ را خام, پخته يا آب هويچ بخورند؟
شنبه 4 آذر 1396 - 10:01:10 AM
چه خبر - خوردن هويج در درمان ديابت موثر است؟

اين روزها سرعت انتقال اخبار و اطلاعات به لطف شبکه‌هاي مجازي بيشتر از پيش شده و در اين ميان اخباري درخصوص دانستي‌هايي درباره سلامت، بيشتر کاربران شبکه‌هاي مجازي را جذب خود کرده است. شايد به اين دليل که در اين عصر تکنولوژي که شيوه زندگي افراد دستخوش تغييرات زيادي شده کمي بيشتر به سلامتشان توجه کنند. ولي نبايد از اين مساله غافل بود که همانقدر که سرعت انتقال اخبار در اين شبکه‌ها بيشتر شده، به همان ميزان هم تنها به فاصله يک کليک افراد با اخبار کذب و شايعات فاصله دارند. امروزه شبکه‌هاي مجازي بر سرعت انتقال شايعات و اخبار کذب در اکثر حوزه‌ها به ويژه بخش سلامت افزوده‌اند.
به عنوان مثال حتما برخي از شما اين مطلب را خوانده‌ايد که:

خوردن هويج باعث مي‌شود شخص مبتلا به ديابت نشود و چنانچه شخص مبتلا شد، خوردن آب هويج در درمان ديابت نقشي موثر دارد!؟

و اين درحالي است که دکتر پيام فرح‌بخش، پزشک و متخصص تغذيه و رژيم‌درماني درباره صحت و سقم اين توصيه، تاکيد داشتند که در مبتلايان به ديابت، برنامه غذايي بر مبناي معياري به نام "نمايه گلايسمي" (گلايسمي يعني قندخون) ارائه مي‌شود. و اين بيماران براي کنترل قندخون بهتر است موادغذايي با نمايه گلايسمي پايين و متوسط را مصرف کنند و قند دريافتي از طريق مصرف موادغذايي حساب‌شده و کنترل شده باشد. با توجه به اين مساله:

چطور مصرف آب هويج که حاوي قند بالايي است، مي‌تواند در درمان ديابت موثر باشد؟

بيماران ديابتي هويج بيشتر بخورند

وي در ادامه افزود: "هويج، جزء سبزيجاتي است که مقادير قابل توجهي فيبر دارد و علاوه بر اينکه خاصيت سيرکنندگي بالايي دارد، کالري آن کم است. از اين رو گنجاندن آن در برنامه غذايي افراد مبتلا به ديابت يک گزينه خوب محسوب مي‌شود البته به شرط آنکه به صورت خام مصرف شود نه به شکل آب هويج و پخته شده."
"فيبر موجود در اين سبزي و همچنين نوع قندي که در آن وجود دارد به گونه‌اي است که اگر خام مصرف شود، قند آن آزاد نمي‌شود بنابراين افراد ديابتي مي‌توانند بدون نگراني از افزايش قندخون، هويج خام را در طول شبانه روز استفاده کنند. اما اگر هويج پخته شود، در اثر حرارت تغييري در پيوند شيميايي آن اتفاق مي‌افتد که منجر به آزاد شدن قند آن شده و قابليت جذب آن در بدن را افزايش مي‌دهد.
از طرف ديگر، آب هويج نيز به دليل اينکه حاوي قند زيادي هست و فيبر آن کمتر است، براي افراد ديابتي اصلا مجاز نيست. به عبارت ساده‌تر، اگر ديابتي‌ها آب هويج يا پخته شده آن را مصرف کنند، به علت فيبري که دارد سرعت جذب قند در بدن بيماران بالا مي‌رود. در اين صورت ديگر نمي‌توان هويج را به عنوان يک ماده بدون قند حساب کرد."
دکتر فرح‌بخش در پايان با اشاره به اينکه در تغذيه مبتلايان به ديابت غذاها بر مبناي نمايه گلايسمي (قندخون) دسته‌بندي مي‌شود، توضيح داد: "اين بيماران بهتر است موادغذايي با نمايه گلايسمي پايين که سرعت جذب قندخون آن در بدن به آهستگي صورت مي‌گيرد و موادغذايي با نمايه گلايسمي متوسط که سرعت جذب متوسطي دارند، مصرف شوند. و اين نکته را هميشه به خاطر داشته باشند که برخي از غذاها بر اساس روش پختشان نمايه‌هاي گلايسمي مختلف پيدا مي‌کنند."


گرد آوري:
منبع: salamaneh.com

http://www.CheKhabar.ir/News/84269/در رژيم غذايي ديابت هويچ را خام, پخته يا آب هويچ بخورند؟
بستن   چاپ