مشاهده سيارکي شبيه سيگار برگ!
سه شنبه 30 آبان 1396 - 12:58:19 PM
چه خبر - اوموآموا ؛ سيارکي که وارد منظومه شمسي شده است

بررسي‌هاي منجمان رصدخانه جنوب اروپا نشان مي‌دهد که شکل ظاهري سيارکي که به تازگي از منظومه شمسي عبور کرد، با تمام نمونه‌هاي سيارک‌ها متفاوت است.
به گزارش ايسنا و به نقل از اسپيس، اين سيارک که "اوموآموا"(Oumuamua) نام گرفته است در تاريخ 19 اکتبر سال جاري ميلادي از سوي منجمان دانشگاه هاوايي رصد شد.
"اوموآموا" به زبان هاوايي به معناي "اولين" است و نشان‌دهنده آن است که اين سيارک اولين جسم فراخورشيدي است که وارد منظومه شمسي شده است.
زماني که "راب وريک" (Rob Weryk) محقق رصدخانه هاوايي به بررسي آن پرداخت و همچنين داده‌هايي از رصدخانه آژانس فضايي اروپا در جزاير قناري منتشر شد، محققان به اين نتيجه رسيدند که اين يک جرم فضايي عادي محسوب نمي‌شود.
اکثر اجرام فضايي در يک مدار مشخص و مشابه به دور خورشيد مي‌گردند که اکثرا بيضوي هستند اما در رابطه با اوموآموا داستان متفاوت است.
اين جرم 400 متري که با سرعت 95 هزار کيلومتر بر ساعت در حال حرکت است مدار بيضوي ندارد و مسير حرکت آن شبيه سهمي است و در حال حاضر به فاصله 37 ميليون کيلومتري از خورشيد رسيده است.
"ديويد فارنوچيا"(Davide Farnocchia) از محققان مرکز مطالعات اجرام نزديک زمين "سازمان فضايي آمريکا"(ناسا) در رابطه با اين رصد منحصربفرد گفت: مدار اين جرم شديدترين نمونه‌اي است که من تا به حال تجربه کرده‌ام و مي‌توان با اطمينان گفت که اين جرم از خارج منظومه شمسي آمده و ديگر به اينجا بازنخواهد گشت.
محققان اعلام کرده‌اند که اين جرم فراخورشيدي نزديک‌ترين فاصله نسبت به خورشيد را در مدار بين خورشيد و عطارد تجربه کرده است و در حال حاضر به سمت صورت فلکي "اسب بالدار"(Pegasus) در حال حرکت است.
تلسکوپ‌ VLT در شيلي يکي از تلسکوپ‌هاي قدرتمندي است که به بررسي اين سيارک پرداخته است.
تيمي از منجمان به رهبري "کارن ميچ"(Karen Meech) با بررسي داده‌هاي مختلف به اين نتيجه رسيده‌اند که اين سيارک از نظر روشنايي درجه 10 را به خود اختصاص داده و شکلي مشابه دوک و يا به نوعي مشابه يک سيگار برگ دارد و هر 7.3 ساعت يک بار به دور محور خود مي‌چرخد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/84045/مشاهده سيارکي شبيه سيگار برگ!
بستن   چاپ