زمين لرزه هيچ ارتباطي با فناوري هارپ ندارد اما . . .
سه شنبه 30 آبان 1396 - 12:01:13 PM
چه خبر - زمين‌لرزه يکي از عوامل گرم شدن کره‌ي زمين است

دکتر محمد يزدي در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: تخريب‌هاي زيست محيطي دو منشأ زمين زاد و انسان زاد دارند که يکي از بزرگترين عوامل تخريب‌هاي زمين زاد زلزله است. زمين لرزه علاوه بر آنکه به ساختار زمين آسيب مي‌رساند سبب شکاف آن نيز مي‌شود که اين شکاف ممکن است گاز متان موجود در برخي مناطق را آزاد کند.
وي ادامه داد: علاوه بر گاز متان، گاز رادون نيز بر اثر زمين لرزه آزاد مي‌شود که هر دوي اين گازها آلوده کننده محيط زيست هستند، همچنين بر اساس يک نظريه جديد زلزله‌هاي بزرگ که سبب شکاف زمين مي‌شوند قابليت اين را دارند که ميزان CO2 موجود در فضا را افزايش دهد. بر اساس برخي از فرضيات يکي از عواملي که سبب گرم شدن کره زمين نسبت به سال‌هاي قبل شده زمين لرزه‌هاي بزرگ و شکاف‌هاي ايجاد شده در زمين است.
آيا زمين لرزه سبب افزايش آلودگي هوا در غرب کشور مي‌شود؟
اين استاد دانشکده علوم زمين دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اينکه زمين لزره سبب افزايش گاز در مناطقي شده که صنعتي نيستند CO2، گفت: افزايش آلودگي هوا در يک منطقه بر اثر زلزله بستگي به سنگ بستر آن مکان دارد. در اکثر نقاط زمين به ويژه مکان‌هايي که سنگ‌هاي رسوبي دارند گاز متان همراه با CO2 در خاک محبوس شده است. هنگام زمين لرزه اين گازها آزاد مي‌شوند ولي به نظر مي‌رسد که حجم آن در حدي نيست که سبب آلودگي بيش از حد هوا و نگراني در اين‌باره شود. البته خوشبختانه در غرب کشور تراکم صنعتي زياد نيست و به همين دليل زلزله در آن مناطق نمي‌تواند تشديد کننده آلودگي هوا باشد.
تاکيد بر ارزيابي کيفيت آب مناطق زلزله‌زده
دکتر يزدي افزود: بر اثر شکستگي زمين پس از زمين لرزه، ريزش کوه و لغزش زمين اتفاق مي‌افتد که اين دو نيز سبب تخريب محيط زيست و تغيير جهت حرکت آب‌هاي زيرزميني مي‌شوند، همچنين ممکن است که جهت مسير چشمه‌ها عوض شده و برخي چشمه‌ها خشک شوند و يا در برخي محل‌ها که پيش از زمين لرزه چشمه‌اي وجود نداشته بروز و ظهور پيدا کند.
اين استاد دانشکده علوم زمين دانشگاه شهيد بهشتي در پاسخ به اين سوال که آيا زمين لرزه سبب آلودگي آب‌هاي زيرزميني مي‌شود يا خير توضيح داد: همامطور که در مناطق زلزله‌زده مشاهده شد در مراحل اوليه پس از زمين لرزه، آب کدر مي‌شود چرا که ميزان مواد جامد معلق در آب افزايش پيدا مي‌کند، همچنين مسير آب تغيير پيدا کرده و آب همراه خود خاک و گل را جابجا مي‌کند که به دنبال آن ميزان آلودگي آب افزايش پيدا مي‌کند. بنابراين توصيه من به مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست اين است که گروهي از طرف اين سازمان مسئول ارزيابي کيفيت آب مناطق زلزله زده شوند و بررسي کنند که حرکت آب‌هاي زيرزميني در اين مناطق چه تغييراتي پيدا کرده و چه موادي ممکن است به آب مناطق زلزله زده اضافه شده باشد.
وي در ادامه ضمن اشاره به اينکه يکي از اثرات مخرب زلزله تخريب چشم انداز طبيعي است، گفت: سيماي طبيعي يک منطقه پس از زمين لرزه به شدت آسيب مي‌بيند که پس از سپري شدن دوره‌ي بحران بايد براي بازسازي آن چاره‌اي انديشيد.
تاکيد بر مديريت صحيح پسماندهاي ساختماني
اين استاد دانشکده علوم زمين دانشگاه شهيد بهشتي با تاکيد بر اينکه لازم است براي نحوه مديريت پسماندهاي زلزله راه حلي پيدا کرد، تصريح کرد: پسماندهاي ساختماني در آن مناطق بايد به نحوي مديريت شوند که در مسير سيلاب نباشند. چرا که هنگام سيل مصالح ساختماني شسته مي‌شوند و به رودخانه‌ها مي‌ريزند. بنابراين اين مصالح بايد پس از مکان يابي منتقل و دپو شوند. همچنين اگر امکان آن وجود داشته باشد مي‌توان برخي از اين مصالح را تبديل به مواد اوليه مانند شن و ماسه و خاک کرد. در پسماندهاي ساختماني مناطق زلزله زده فلزاتي وجود دارد که در اثر باران انحلال پيدا کرده و تبديل به شيرابه‌هايي با فلزات سنگين مي‌شوند که مي‌تواند در آينده به دامداري، کشاورزي و باغداري منطقه آسيب بزند. بنابراين مديريت اين موارد از اهميت زيادي برخوردار است.
دکتر يزدي در ادامه بر مديريت لاشه دام و احشام در مناطق زلزله‌زده نيز تاکيد کرد و گفت: براي حفظ سلامت و بهداشت محيط دستگاه‌هاي مربوطه بايد لاشه احشام را نيز از منطقه دور کرده و با روشي درست امحا کنند.
زمين لرزه ارتباطي با امواج پارازيت ندارد
وي در پايان با اشاره به شايعات مطرح شده مبني بر وقوع زلزله در اثر فناوري هارپ گفت: گرچه فناوري هارپ، فناوري قدرتمندي است که براي سيگنال‌هاي مخابراتي و هواشناسي کاربرد دارد، ولي تاکنون هيچ گزارش علمي مستندي مبني بر اينکه بتوان با فناوري هارپ زمين را با اين قدرت لرزاند وجود ندارد و چنين مسئله‌اي از نظر علمي تا کنون ثابت نشده است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/84038/زمين لرزه هيچ ارتباطي با فناوري هارپ ندارد اما . . .
بستن   چاپ