بهترين چاي ها براي بهبود سيستم ايمني و آرامش در پاييز
سه شنبه 30 آبان 1396 - 3:59:21 AM
چه خبر -

فصل پاييز رسيده. برگ ها مي ريزند و اگر از نزديک، گوش فرا دهيد لباس هاي گرم تان از داخل کمد شما را صدا مي زنند. فنجان ها هم همينطور چون هيچ چيزي بهتر از يک ليوان چاي گرم در اين فصل نمي چسبد.
به گفته زو کيسام Zoe Kissam گياه شناس در طب سنتي، چاي هاي داغ يک راه ساده براي مراقبت از خود در روزهاي پاييزي است. اولويت بندي موارد ضروري براي خواب بهتر و مصرف مواد غذايي مانند سوپ، گياهان ريشه اي و چاي داغ در اين روز ها اهميت بالايي دارد.

در پاييز چه اتفاقي براي بدن مان مي افتد؟

به گفته ارين کسپرسون Erin Casperson مدير مدرسه آيورودا Ayurveda در کريپالو Kripalu، در اين فصل شب ها معمولا سرد و مرطوب و روز ها گرم و خشک هستند. بايد در طول زمان کم کم به اين تغييرات روزانه عادت کنيم. اين خشکي و تغييرات دما پيامي به بدن مي رساند که نشان دهنده تغيير فصل است ولي نه يک تغيير فصل کامل. مفهوم پيوستگي بين فصول در Ayurveda به عنوان توساندي rtusandhi شناخته مي شود: زمان تغيير، زماني براي مکث و بازتاب.
براي بدن شما چه مفهومي دارد؟ اين تغييرات دما مي تواند باعث ايجاد بيقراري، هضم نامنظم و خشکي غشاي مخاطي شود. اين خشکي بيني، ريه و مسير هاي گوارشي را نسبت به گرد و غبار، گره و ميکروب ها آسيب پذير کرده و در نهايت منجر به بيماري مي شود. جالب اين جاست که بدن ما دقيقا مي داند به چه چيزي نياز دارد. بنابراين ممکن است دل تان يک ليوان چاي داغ بخواهد، ولي حقيقت اين است که بدن ما واقعا به گرما نياز دارد.
مهم ترين عامل، زماني که به دنبال مصرف ادويه يا گياه خاصي هستيد هواست که گرم يا سرد باشد. در Ayurveda واژه گرمي يا حرارت به خواص گياه و کاري که در بدن انجام مي دهد مربوط مي شود. برخي از گياهاني که در ادامه از آن ها نام مي بريم مانند تولسي (Tulsi) در تحريک و بهبود سيستم ايمني، نقش عمده اي ايفا مي کنند. ساير گياهان، ويژگي خنکي دارند، مثل نعنا ولي منافع ديگري براي بهبود سيستم گوارش دارند.
در ادامه مقاله تعدادي از چاي هاي مورد علاقه اساتيد چاي و متخصصين گياه شناسي در پاييز براي کمک به تنظيم بدن تان، در اين فصل را به شما معرفي مي کنيم.

1. چاي نعنا
چاي نعنا

به گفته دکتر وينسنت کاروسو Vincent Caruso مالک مرکز طب سنتي چين و جراحي زيبايي در نيوجرسي، مهمترين اندام بدن در پاييز ريه است. ريه هاي ما زبان مخصوص به خودشان را دارند تا به ما نشان دهند از تعادل خارج شده اند، مثل آلرژي، سرفه، خلط يا ايجاد مخاط. نعنا يک چاي عالي براي حمايت از عملکرد ريه و تقويت سيستم گوارش است. اين ترکيب به تقويت سيستم ايمني کمک مي کند، به ويژه در آب و هواي سردتر که بايد از ريه ها محافظت کنيم.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص نعنا

2. چاي ميخک
چاي ميخک

به گفته کلي زاجاک Kelly Zajac صاحب شرکت تودور خانه چاي و ادويه Tudor House Tea & Spice، بسياري از ادويه ها و گياهان معمولي داراي مزاياي واقعي سلامت هستند. به عنوان مثال، ميخک که عملکردهاي حمايتي زيادي براي بدن دارد. خواص ضد قارچ، ضد باکتري و ضد درد، همچنين سرشار از آنتي اکسيدان هايي است که از بين برنده خلط هستند. خيساندن و مصرف آن به تنهايي ممکن است طعمي تلخ و گزنده داشته باشد. مي توانيد اين نوشيدني را با مخلوطي از زنجبيل، دارچين، هل و فلفل سياه بنوشيد که همه آن ها براي حفظ سلامت خون، روده بزرگ و سيستم عصبي توصيه مي شوند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آشنايي با خواص ميخک، چاشني شگفت‌انگيز!

3. چاي آشوگاندا Ashwagandha
چاي آشوگاندا Ashwagandha

سارا اسکاربورو Sarah Scarborough متخصص چاي با 15 سال سابقه و مالک Firepot Nomadic Teas مي گويد: من عاشق توانايي گياهان انطباق پذير هستم چون هر زمان چيزي که نياز داريم را برايمان فراهم مي کنند. چاي هاي گياهي از اهميت خاصي در اين فصل برخوردارند، زيرا پاييز فصل دگرگوني است و هر لحظه ممکن است به سادگي باعث ايجاد بيماري در ما شود. يادآوري: گياهان انطباق پذير به بدن ما در مقابل استرس هاي وارده کمک مي کنند.
در مورد سرماخوردگي، آلرژي يا بيماري هاي تنفسي. چاي آشوگاندا چاي انطباق پذير مورد علاقه اسکاربورو است و باعث افزايش استقامت و بهبود ايمني در شروع فصل سرد و آنفولانزاست. اين گياه تلخ است، بنابراين بهتر است آن را با کمي عسل شيرين کنيد.

4. چاي آقطي Elderflower
چاي آقطي Elderflower

آقطي به عنوان گياه تقويت کننده سيستم ايمني شناخته مي شود. اين گياه داراي خواص ضد التهاب، ضد باکتري و ضد ويروسي است، بنابراين در کاهش علايم التهاب سينوسي که در اثر آلرژي ايجاد شده، مفيد است.
ميوه آقطي Elderberry، ميوه شيريني است که به اندازه خود آقطي قدرتمند است. خواص درماني آن مشابه آقطي بوده و به تنهايي مي توانيد ميوه آن را دم کنيد. آقطي سال هاست که در طب سنتي مورد استفاده قرار مي گيرد و يکي از گياهان بهبود دهنده سيستم ايمني مورد علاقه من است که سال هاست از آن استفاده مي کنم. مي توانيد دمنوشي که ترکيبي از آقطي، زنجبيل، چاي ترش و ميوه گل رز است و سرشار از ويتامين C که در فصل سرما از شما محافظت مي کند را امتحان کنيد. هر دو بخش گياه آقطي ادرار آور است، بنابراين بعد از مصرف آن بيشتر به دستشويي مي رويد.

5.چاي پوست درخت نارون قرمز Slippery elm bark
چاي پوست درخت نارون قرمز Slippery elm bark

به گفته اسکاي وايت Sky White موسيقي دان سابق و مالک کارخانه چاي Cincinnati-based company Wendigo، اين چاي دارويي زماني که در حال کار روي موسيقي خاصي بودم توجه مرا جلب کرد. من هميشه تصور مي کردم که چاي هاي گياهي، احمقانه و خسته کننده هستند تا اين که با اين چاي که مخلوطي از نواهاي موسيقي مختلف بود، آشنا شدم.
براي غير موزيسين ها اين گياهان به خصوص براي کاهش التهاب تارهاي حنجره مفيدند که به کاهش سرفه و درمان سريع تر گلو کمک مي کنند، اين گياهان با پوشش غشاي مخاطي باعث کاهش التهاب و درد گلو مي شوند. بهترين بخش آن اين است که شيريني طبيعي آن هم اثر ضد التهابي داشته و از طريق دستگاه گوارش به بهبود عفونت هاي ادراري و سندرم روده تحريک پذير کمک مي کند.

6. چاي تولسي Tulsi
چاي تولسي Tulsi

تولسي از خانواده نعنا است و به عنوان ريحان مقدس (Holy Basil ) هم شناخته مي شود و يکي از مقدس ترين گياهان در هندوستان است. اين گياه انطباق پذير است، بنابراين به تقويت عملکرد همه اندام هاي بدن کمک کرده و از سيستم گردش خون و سلامت تنفس حمايت مي کند. جاي تعجب نيست که يکي از دمنوش هاي گياهي مورد علاقه در پاييز باشد.
دليل علاقه ام به اين چاي در پايير ضد نفخ بودن آن است، اين چاي گرم بوده و کاري مي کند سيستم گوارش شما مانند تابستان عمل کند. يعني گاز، نفخ و مشکلات گوارشي کمتر.فراموش نکنيد در Ayurveda تعادل گوارش ( حرکات منظم روده، کسب انرژي بعد از غذا خوردن و عدم سوء هاضمه) سيستم ايمني را تقويت مي کند. بهتر است روي 1-2 ليوان چاي هندي ارگانيک تولسي را بنوشيد.

7. چاي زنجبيل
چاي زنجبيل

اين گياه ريشه اي به طور گسترده اي در Ayurveda و TCM براي تسکين ناراحتي هاي شکم مورد استفاده قرار مي گيرد. بعد از خوردن غذا يا پرخوري شيريني در تعطيلات، زنجبيل فوق العاده است.زنجبيل علاوه بر گرمي و تسکين دهنده هضم، خواص ضد التهابي دارد و سرشار از آنتي اکسيدان است که درد عضلاني را کاهش داده و با عفونت مقابله کرده و سيستم ايمني و لنفاوي را بهبود مي بخشد. همه اين موارد براي پيشگيري از سرماخوردگي در پاييز فوق العاده است. بهترين توصيف براي اين چاي، طعم دلپذير، تند و کمي شيرين آن است. دفعه بعد که معده تان دچار مشکل شد، اين چاي سنتي ارگانيک را امتحان کنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چاي زنجبيل و خواص آن براي کاهش دردها!

8. چاي اسطوخودوس
چاي اسطوخودوس

يک رژيم سلامت زمستاني، علاوه بر حمايت از سيستم ايمني بايد استرس را هم مديريت کند. از آن جايي که تعطيلات زمستانه و جنب و جوش و پرخوري هاي آن به خصوص غذاهاي چرب مي تواند روال عادي زندگي را به هم بزند، بهتر است از اين چاي سنتي به عنوان آرام بخش و بهبود خواب خود استفاده کنيد. اگر اسطوخودوس را به همراه بابونه که يکي ديگر از چاي هاي حمايت کننده سيستم عصبي است، ميل کنيد، مي توانيد همزمان از خواص هر دوي آن ها بهره مند شويد.

9. چاي سياه
چاي سياه

به گفته سيمون چنگ Simon Cheng مدير عامل شرکت Pique Tea، بهترين چاي براي نوشيدن در پاييز، چاي سياه است که با سرد شدن هوا به گرم شدن بدن و روده ها کمک مي کند.انواع مختلفي از چاي سياه وجود دارد، مثل ارل گري Earl Grey، چاي صبحانه انگليسي English Breakfast يا چاي سياه ارگانيک زنجبيلي Organic Ginger Peach Black Tea. چاي سياه به بدن مان کمک مي کند خودش را با فصل سرد تطبيق داده و گرماي بيشتري توليد کند. اين چاي سرشار از آنتي اکسيدان بوده و تاثير آرام بخش روي معده داشته و حاوي خواص آنتي باکتريال است. اگر شما عاشق قهوه هستيد و به دنبال کافئين کمتر براي جايگزيني هستيد، مي توانيد چاي سياه را در اين فصل استفاده نماييد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بشنويد از فوايد خوردن چاي سياه

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بهترين نوشيدني پاييزي


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/84003/بهترين چاي ها براي بهبود سيستم ايمني و آرامش در پاييز
بستن   چاپ