ظروف مختلف آشپزخانه را چگونه تميز کنيم؟
يکشنبه 28 آبان 1396 - 2:02:14 PM
چه خبر - طرز تميز کردن وسايل آشپزخانهقابلمه هاي آلومينيومي

قابلمه هاي آلومينيومي سوخته را با آب سرد پر کنيد و دو قاشق غذاخوري جوش شيرين در آن بريزيد و بگذاريد به آرامي جوش بيايد. بگذاريد 15 دقيقه بجوشد. غذاي سوخته حالا به راحتي ور مي آيد اگر لکه ها خيلي مقاوم باشند اين کار را تکرار کنيد و بگذاريد تا مدت بيشتري بجوشد.
هرگز از کربنات سديم بلورين استفاده نکنيد.
اگر قابلمه هنوز لکه دار است در آن ريواس يا پوست سيب بجوشانيد.

ظرف هاي کيک پزي واستيل

ظرف هاي کيک، سيني هاي فر و قابلمه هاي استيل نو را با لايه اي از روغن يا پيه بپوشانيد و در فر داغ بگذاريد تا چربي آب شود و به خورد ظروف برود. از فر درآوريد و بگذاريد خنک شود. سپس با آب گرم و کف بشوييد و کاملا خشک کنيد. اين کار فلز را براي استفاده آماده مي کند و جلوي زنگ زدگي ظرف و چسبيدن غذا به آن را مي گيرد.

چاقوهاي فولادي

تيغه چاقو را با پارچه مرطوب و داغي پاک و فوراً خشک کنيد. اگر هر روز از چاقو استفاده نمي کنيد تيغه آن را چرب کنيد. تيغه را با فولاد، سنگ چاقو تيز کني يا چاقو تيز کن برقي تيز کنيد. براي پاک کردن لکه ها و زنگ زدگي روي تيغه آن را کاغذ سنباده خيلي نرم همراه با کمي آب پياز بکشيد. خوب آبکشي و کاملا خشک کنيد.

قابلمه هاي لعابي

براي تميز کردن قابلمه هاي لعابي سفيد، سطح آن را جوش شيرين بماليد و در آب و صابون داغ بشوئيد. آب کشي کنيد و خوب خشک کنيد. براي اين که قابلمه هاي لعابي نسوزند و تغيير رنگ ندهند روي گاز، پنبه نسوز قرار دهيد يا وقتي آن را حرارت مي دهيد زنگ گاز را روشن کنيد.

سطل آشغال

در ظرف آشغال فلزاندود و گالوانيزه مي توانيد کاه يا روزنامه بسوزانيد تا رطوبت و چربي داخل آنها از بين برود. صمغي شدن گچ بري هاي بالاي در، پنجره ها و نشان ها روي آنها استون بزنيد تا صمغ ها پاک شود.

کتري هاي برقي

براي جرم گيري آنها دو قاشق چاي خوري بوره (بوراکس) را در يک کتري پر از آب حل مي کنيم و مي گذاريم 15 دقيقه بجوشد. بعد خوب آب کشي مي کنيم. يک تکه کوچک گياه ليف را ببريد و در کتري بيندازيد تا جرم ها را در هنگام استفاده به خود بگيرد.

کتري هاي برقي

يک تکه کوچک گياه ليف را ببريد و در کتري بيندازيد تا جـرم ها را در هنگام استفـاده به خود بگيرد. وقتي کاملاً رويه اش پوشانده شد آن را درآوريد و کتري را خوب آب کشي کنيد. رسوب ها را براي پاک کردن ظرف هاي لعابي نگهداريد و ليف را دوباره در کتري قرار دهيد. قرار دادن يک تکه مرمر در کتري جلوي چسبيدن جرم را به ديواره هاي کتري مي گيرد.

دسته کارد

هرگز دسته کاردها را در آب ظرفشويي قرار ندهيد تا خيس بخورد چون تيغه آنها کند مي شود و دسته آنها تغيير رنگ مي دهد.

در قابلمه ها

اگر دستگيره در قابلمه اي درآمده است پيچ گوشتي را از سوراخ پشت در وارد مي کنيم و در يک چوب پنبه مي پيچانيم.

يخچال

هرگز يخچال را با مواد ضد عفوني کننده پاک نکنيد چون مواد غذايي بوي آن را به خود مي گيرد و بوي تندي باقي مي ماند. داخل يخچال را با آب گرم و جوش شيرين بشوييد سپس خوب آب کشـي و خشـک کنيد.

نمکدان

سوراخ نمکدان هاي آبکاري شده را روغن زيتون بزنيد و بگذاريد چند روز بماند سپس مطابق معمول تميز کنيد.

سيم و ابر ظرفشويي کثيف

يک ليف (گياه ليف) را از طول ببريد سپس هر تکه را به شش قسمت تقسيم کنيد. اين ليف ها براي دست هاي شما بسيار نرم تر از سيم ظرفشويي هستند و زنگ هم نمي زنند. کيسه هاي توري پلاستيکي ميوه را جمع کنيد و چند تا از آنها را در يکي بگذاريد و سرش را با نخي محکم ببنديد و از آن به جاي ابر ظرفشويي استفاده کنيد.

ظرف هاي ذخيره سازي

ظرف هاي انبار کردن يا ظرف هاي پلاستيکي بزرگ را با آب ولرم پر کنيد و چند قطره عصاره وانيل در آنها بريزيد و بگذاريد48 ساعت خيس بخورد. خوب آبکشي و خشک کنيد. اين کار بوي نا و ماندگي را از بين مي برد.

قوري چاي

داخل قوري هاي چاي و قهوه اي که بوي نا و ماندگي مي دهند را با نمک و سرکه بساييد و بعد با مقدار زيادي آب گرم کاملاً آب کشي کنيد.

رگوه سبک زندگي سيمرغ
منبع : nicecloob.com

http://www.CheKhabar.ir/News/83917/ظروف مختلف آشپزخانه را چگونه تميز کنيم؟
بستن   چاپ