با نوشيدن چاي داغ خود را به يکي از کشنده ترين سرطان ها نزديک مي کنيد!
جمعه 26 آبان 1396 - 11:00:16 AM
چه خبر -

رضا ملک‌زاده، معاون تحقيقات وزير بهداشت و رئيس پژوهشکده بيماري هاي گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران:
"نتايج مطالعه حاکي است کساني که چاي خود را دو تا سه دقيقه يا کمتر پس از ريختن مي‌نوشند، در مقايسه با کساني که چاي خود را 6 تا 7 دقيقه بعد مي‌نوشند، 10 برابر بيشتر به سرطان مري مبتلا مي شوند."
وي با بيان اين مطلب از پيشرفت بسيار چشمگير ايران در کاهش ميزان بروز سرطان مري و مرگ ناشي از آن، در داغ‌ترين نقطه اين نوع از سرطان (شمال شرق ايران) در جهان خبر داد.

ثبت رکورد جهاني شيوع سرطان مري در سه نقطه ايران

وي به تاريخچه‌اي از وضعيت شيوع سرطان مري در ايران اشاره کرد و گفت: طي دهه 70 ميلادي، ميزان بروز سرطان سنگفرشي مري در نواحي شرق استان گلستان، به‌طور متوسط 80 نفر در 100 هزار و بالاترين ميزان اين نرخ در شهرستان هاي گنبد و کلاله و آق‌قلا و در افراد نژاد ترکمن بود که به 150 تا 200 نفر در هر 100 هزار نفر مي‌رسيد.
سرطان هاي دستگاه گوارش و کبد، حدود نيمي از سرطان ها را در ايران تشکيل مي‌دهد و در ميان سرطان هاي دستگاه گوارش فوقاني، سرطان سلول سنگفرشي مري، يکي از کشنده‌ترين‌هاست و شمال شرق گلستان بالاترين ميزان بروز اين سرطان را در کل جهان دارد.

سهم 25درصدي سرطان مري در سرطان هاي مرگبار

نتايج مطالعات در آغاز نشان داد در ميان سرطان ها، سرطان مري شايع ترين سرطان مشاهده شده است؛ به ‌طوري که 25 درصد کل سرطان‌ها در اين منطقه مربوط به سرطان مري است.ميزان بروز اين نوع سرطان در ميان مردان زير پوشش مطالعه، 82 نفر در 100 هزار نفر و در زنان، 95 نفر در 100 هزار نفر بوده است.زيان هاي مصرف ترياک طبق اين مطالعه بسيار بيشتر از سيگار است. مصرف ترياک علاوه بر ايجاد سرطان مري، با افزايش مرگ ناشي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي و نيز بيماري‌هاي ريوي در ارتباط است چراکه ترکيبات موجود در ترياک روي فيزيولوژي و سلامت انسان از طرق مختلف اثر مي‌گذارد. نتايج مطالعه همچنين نشان داد مصرف طولاني‌مدت ترياک و مشتقات آن حتي به‌ميزان کم (نيم گرم) مي‌تواند خطر بروز انواع ديگر سرطان از جمله سرطان معده، سرطان ريه، سرطان مثانه و سرطان لوزالمعده را بسيار افزايش دهد.

تأثير مصرف آسپرين در پيشگيري از سرطان

تحقيقات نشان مي دهد مصرف آسپرين تا 80 ميلي‌گرم در روز براي افراد بالاي 50 سال خطر بروز بسياري از سرطان ها از جمله سرطان‌هاي گوارشي را کاهش و طول عمر بيماران سرطاني را نيز افزايش مي‌دهد. هرچند توصيه مي‌شود پزشکان بايد به‌دنبال نظارت در اين زمينه نيز باشند.


منبع:روزنامه خراسان

http://www.CheKhabar.ir/News/83785/با نوشيدن چاي داغ خود را به يکي از کشنده ترين سرطان ها نزديک مي کنيد!
بستن   چاپ