مصرف بيش از حد برخي عرقيات خطرناک است
پنجشنبه 25 آبان 1396 - 11:57:52 AM
چه خبر -

دکتر شاهين مرآت فوق تخصص گوارش و کبد در نشست خبري هفدهمين کنگره بين المللي گوارش و کبد، گفت: خواص يک گياه دارويي که در نقاط مختلف کشور کشت مي شود با توجه به نوع آب و هوا و خاک متفاوت است، بنابراين تاثير آن نيز متفاوت خواهد بود. در برخي از گياهان دارويي سمومي وجود دارد که هنر علم اين است که آن سموم را جدا کند تا وارد بدن نشود، اما در روش سنتي اين سموم با مصرف گياهان وارد بدن مي شود.
اولين جايي که آسيب مي بيند کبد است، زيرا کار سم زدايي در بدن را انجام مي دهد که استمرار اين کار کبد را با مشکل مواجه مي کند. علاوه بر اين گياهان دارويي براي مصرف، نياز به پاک کردن دارند تا اگر گياه ديگري با آن جمع آوري شده باشد، جدا شود اما در بسياري موارد اين پاکسازي دقيق انجام نمي شود و خواص گياهي که با آن مصرف مي شود نيز مشخص نيست.
مساله ديگر اين است که مصرف بيشتر از حد معمول برخي از عرقيات نيز خطرناک است و چون از اين نظر نظارتي وجود ندارد همه فکر مي کنند که اين مواد بي ضرر هستند، در حالي که تداوم مصرف آن مشکل ساز است. در هفته شايد يک بيمار هپاتيت کبد ناشي از گياهان دارويي دارم.
کبد چرب در کشور در حال افزايش است، در برخي نقاط کشور 30 تا 40 درصد و برخي نقاط 20 درصد کبد چرب شيوع دارد، اما حد معمول آن در کل کشور 30 درصد است، يعني 30 درصد مردم کشور کبد چرب دارند و از اين ميزان 10 درصد هپاتيت کبد چرب دارند. دقيق ترين راه تشخيص کبد چرب نمونه برداري است، اما امکان انجام آن براي همه و در سراسر کشور وجود ندارد، از اين رو معمول ترين راه سونوگرافي است.
وي با بيان اينکه کبد چرب در اطفال نيز رو به افزايش است، افزود: کبد چرب علائمي ندارد تا زماني که به سيروز تبديل شود، اما در آزمايش ها ديده مي شود و تنها راه درمان آن کاهش وزن و ورزش است. از زمان شروع کبد چرب تا زماني که به مرحله نهايي برسد 30 تا 40 سال زمان نياز است، بنابراين زمان زيادي براي تشخيص و درمان آن در اختيار است. افراد چاق، ديابتي و چربي خون بالا بايد از لجاظ کبد چرب خود را مرتب کنترل کنند، اما افراد عادي نيازي به کنترل مداوم ندارند.
بررسي ها نشان مي دهد شيوع کبد چرب و چاقي در کشور بيشتر از ميانگين جهاني است، مطالعه اي که در گلستان انجام شد نشان مي دهد 40 تا 50 درصد مردم اين منطقه کبد چرب دارند، اما براي کل کشور عدد 30 درصد شيوع اعلام شده است.
دکتر مرآتي به نقش استرس در بروز کبد چرب اشاره کرد و گفت: استرس موجب چاقي و چاقي موجب بروز کبد چرب مي شود، بنابراين استرس به طور مستقيم نقشي ندارد. همچنين کبد چرب بارداري نيز در کشور مشاهده شده که بيماري بسيار نادري است و زنان باردار به آن مبتلا مي شوند.


منبع: irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/83750/مصرف بيش از حد برخي عرقيات خطرناک است
بستن   چاپ