آناهيتا همتي: بيشتر از 20 سال توان مبارزه با اين شرايط را نداشتم ...
چهارشنبه 24 آبان 1396 - 5:36:18 AM
چه خبر - گفت و گو با آناهيتا همتي

آناهيتا همتي از جمله بازيگراني است که هرچند کارش را با تئاتر آغاز کرد اما حضور در تلويزيون و به خصوص همکاريهايش با رضا عطاران در «خانه به دوش» و «ترش و شيرين» بود که اسباب اشتهارش را موجب شد.
آناهيتا همتي به انتقاد از سياستگذاريهاي تلويزيون در سالهاي اخير پرداخته است. همتي بيان داشت:
من ابتداي کارم را با آموزش تئاتر و در نتيجه با بازي در تئاتر شروع کردم، بعدها به تلويزيون آمدم که در چند سال اول خوب بود ولي رفته رفته کيفيت کارهايي که براي تلويزيون ساخته و از آن پخش مي‌شد به شدت پايين آمد. شايد مي‌شد از کنار اين مسأله گذشت اما علاوه بر اين در کنار اين مشکلات آدم‌هايي که به تلويزيون آمدند ديگر از هيچ قانون مدوَني پيروي نمي‌کردند. مثلا زماني که من کار مي کردم پس از گذراندن 12 ساعت کاري ما آزاد بوديم اما در سال‌هاي اخير ما با آدم‌هاي پر توقعي کار کرديم که از ما انتظار داشتند 18، 19 ساعت سرفيلمبرداري بمانيم و هيچ حرفي هم نزنيم و بعدها شرايط خيلي بد شد. بدتر از آن برخي‌ها با صفر تومان بودجه شروع به ساخت يک کار مي کردند در صورتي که پيش‌تر تهيه کننده بايد از يک سطح مالي مشخص برخورد مي بود يا حتي حساب بانکي‌اش را هم چک مي‌کردند. کم کم تهيه کننده‌ها بي پول شدند و از ما براي حضور در کارهايشان دعوت مي کردند و وعده مي دادند که هر وقت تلويزيون پول ما را داد ما نيز با شما تسويه مي‌کنيم. از آنجا که تلويزيون هم در هيچ زماني خوش حساب نبوده است اين تسويه هم هيچ وقت صورت نميگرفت.
بازيگر سريالهاي «لطفا دور نزنيم» و «باغ سرهنگ» افزود:
با اين حساب بعد از مدتي فرد دلسرد مي‌شود زيرا با خودش مي‌گويد چقدر انرژي بگذارم و آخر سر هم به هيچ نتيجه‌اي نرسم؟ البته بعد از چند سال که تلويزيون هم پول تهيه کننده‌ها را مي‌دهد، يک سري از تهيه کننده‌ها نيز پول را براي خودشان بر مي‌داشتند و باز هم به عوامل نمي‌دادند. من نيز بيشتر از بيست سال توان نداشتم با اين شرايط مبارزه کنم و گفتم ديگر تلويزيون کار نمي کنم. وقتي که توان مالي پايين مي آيد کيفيت متن‌ها، کيفيت آدم‌ها و سوادشان هم پايين مي‌آيد. بازيگران نيز تا يک جايي مي‌توانند مدارا کنند و بعد کنار مي روند.
آناهيتا همتي خاطرنشان ساخت:
در حال حاضر واقعا تلويزيون برنامه خاصي ندارد و مردم هم نگاه نمي‌کنند. الان مردم سريال‌هاي تکراري را از شبکه‌هاي ديگر نگاه مي‌کنند و حتي از روي ماهواره برنامه هاي ايراني که خودمان در بيست سال پيش ساخته‌ايم را مي‌بينند. من نمي دانم در حال حاضر سريال «ترش و شيرين» از کدام شبکه پخش مي‌شود اما از مردم و اطرافيان مي‌شونم که چقدر دوباره از آن استقبال مي‌کنند. مگر ما بد راهمان را مي رفتيم که متوقفمان کردند؟ چرا شرايط را به گونه اي فراهم کرده اند که افراد با تجربه و کهنه کار تلويزيون را رها کرده اند؟ تا کي تلويزيون مي‌خواهد مصاحبه و حرفهاي تکراري نشان دهد؟ در برخي از کارهاي تلويزيوني حتي متن را به صورت کامل در اختيار بازيگر نمي گذارند. اگر همه بازيگران اين روند را نپذيرند و کار نکنند کيفيت کار و سطح خودشان را به خاطر کار در تلويزيون پايين نياورند اين اتفاق نمي افتد. به هر حال تلويزيون بايد روزي به خودش تکاني بدهد و کارش را درست انجام دهد تا مردم آن را دوست داشته باشند. الان هيچ کس تلويزيون ايران را دوست ندارد. حتي برخي از اين عصباني‌اند که چرا فوتبال‌ها را هم کامل نشان نمي‌دهيد. علاوه بر اين‌ها درآمدي که تلويزيون دارد رقم بسيار بالايي است طوري که حتي برخي کشورها فقط با درآمد تلويزيون ايران مي توانند کل کشورشان را بچرخاندند.


منبع: bornanews.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/83649/آناهيتا همتي- بيشتر از 20 سال توان مبارزه با اين شرايط را نداشتم
بستن   چاپ