نمايندگان روحاني مجلس بابت روضه خواني چه مبالغي دريافت مي کنند؟
شنبه 20 آبان 1396 - 3:23:36 AM
چه خبر - در پايان منبر اگر مبلغي در پاکت به ما بدهند رد نمي کنيم

هرسال اربعين که مي شود حال و هواي مردم و کشور تغيير مي کند، عموما رخت سياه بر تن مي کنند و مجالس عزا در کوچه پس کوچه ها برپاست. ارادت به امام حسين(ع) نه سن و سال و منصب مي شناسد. نه جناح و حزب سياسي.
به رغم توصيه ها و تاکيد علما و حتي رهبر معظم انقلاب باز هم مراسم‎هاي روضه خواني در اين ايام اغلب به فضاي نقد سياسي دولت و نظام تبديل مي شود. مداحان و خطبايي که وارد چنين فضايي مي شوند بر اين باورند که حرکت امام حسين(ع) يک جنبش سياسي بوده و به تبع آن بايد پذيرفت که در مجالس عزايش هم تا حدي مسائل روز سياسي بيان شود. کما اينکه از گذشته نيز منبرها و مراسم هاي مذهبي در ايران از شان و جايگاه سياسي برخوردار بودند.
اما مخالفان سوءاستفاده از منبرهاي مذهبي معتقدند که شان اربعين و مراسم حسيني به حدي است که نبايد آن را تا مسائل جناحي و حزبي و انتقادات بي اساس عليه جرياني يا دولتي تنزل داد. به عبارت ديگر با وجود اينکه وجه سياسي حرکت امام حسين براي احياي دين جد بزرگوارش را نمي توان کتمان کرد اما اين تريبون را نيز نبايد در اختيار مسائل حزبي قرار داد.
نوع استفاده سياسي يا عقديتي از تريبون‎هاي مذهبي در چنين ايامي، تنها يک بعد مسائل مورد بحث است. بعد ديگري که بحث برانگيز است، هزينه مداحي‎ها و منبر خطبا است. اين روزها مکررا از رقم بالاي دستمزد مداحان خبر مي رسد؛ مداحاني که طرفدارانشان از روحانيان پيشي گرفته اند. اما نمي شود منکر منبرهاي گران هم شد.
آنچنان که روايت شده، بار اول سيدجمال الدين اصفهاني پدر محمدعلي جمالزاده نويسنده معروف پاي مسائل سياسي را به منبر باز کرد. شاه از منبر سيد جمال مي ترسيد به همين جهت مبلغي پول و کالسکه براي او فرستاد تا به قم برود. وي اول اين مبلغ را پذيرفت اما بعد آن را پس فرستاد و خود از شهر خارج شد. شايد داستان پاکت هاي اخر منبر از همين جا شروع شده باشد. پاکت هايي با مبلغ نامعلوم که اغلب پس زده هم نمي شوند.
به سراغ برخي نمايندگان ملبس مجلس رفتيم تا نظر آنها راجع به تريبون هاي سياسي و نرخ خطبه‎هاي واعظان جويا شديم. آنها متفق القول در پاسخ به اينکه آيا منبر منبع درآمد شماست گفتند: منبر؟؟ منبع درآمد؟؟ منبر وظيفه است. شغل يعني چه؟ شغل در کلام يعني چيزي که درآمد زا باشد و تامين معاش کند. اگر اين منظورتان است، نه.
تعدادي هم گفتند:
وعظ منبع درآمد ما نيست، طي هم نمي کنيم که چقدر دريافت کنيم. اما در پايان منبر اگر مبلغي در پاکت به ما بدهند رد نمي کنيم.
حجت‌السلام احمد آزادي‎خواه نماينده اصولگراي مجلس دهم که مهم‎ترين درس اربعين را روحيه استکبار ستيزي و توجه به معنويت مي‌داند، گفت:
بنده سال‎هاست توفيق نوکري در اين دستگاه را دارم و منبر و روضه امام حسين منبع درآمدم نيست. نه امروز که نماينده و نه در گذشته. روحانيون اغلب پولي دريافت نمي کنند مگر شخصي که ميزبان است نذري داشته باشد و مبلغي را تقديم روحانيون کند.
حجت السلام عليرضا سليمي نماينده مردم محلات در مجلس ضمن اينکه مي گويد منبر رفتن افتخار است و روضه اباعبدالله از همه مباحث در زندگيم مهم تر است، اظهار کرد:
گاهي در حد خودمان به اين دستگاه عرض ادب مي کنيم. روحانيون تنها هديه مردم را قبول مي کنند و اگر يک روحاني رفتاري غير از اين داشته باشد از جرگه روحانيت جدا است و استثنا محسوب مي شود.
حجت السلام حسن نوروزي از ديگر نمايندگان مجلس که امسال هم چند مراسم دعوت شده بود گفت:
در اين 40 سال که به اهل بيت خدمت مي کنم امکان نداشت براي سخنراني يا روضه مبلغي را از قبل قرارداد ببندم. در همه عمرم چنين چيزي نخواهد بود. اما اگر مبلغي را در پاکت به عنوان هديه يا نذر بدهند رد نمي کنم.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/83302/نمايندگان روحاني مجلس بابت روضه خواني چه مبالغي دريافت مي کنند؟
بستن   چاپ