علت خستگي چشم در زمان کار با مانيتور و حل اين مشکل
پنجشنبه 18 آبان 1396 - 7:22:06 PM
چه خبر -

سردرد، احساس سوزش و خستگي در چشم‌ها، معمولاً‌ مشکل تمام افرادي است که روزانه با مانيتور کار مي‌کنند. براي حل اين قبيل مشکلات، راهکارهاي زيادي وجود دارد، از جمله درمان‌هاي مربوط به چشم پزشکي و يا ايجاد تغييراتي در محل کار که به شما اين امکان را مي‌دهد تا ديد و قدرت بينايي بهتري داشته باشيد!


در جهان مدرن امروز، کامپيوتر جزء لاينفک زندگي کاري تمام افراد شده‌ است. تقريباً همه، مانيتور را متهم رديف اول در ايجاد مشکلات بينايي، خشکي چشم و... مي‌دانند. اما آيا براستي اينگونه است؟ براي پاسخ به اين سؤال، با ما همراه باشيد.

انواع خستگي کار با مانيتور

خستگي چشمي که از کار با مانيتور ناشي مي‌شود، با محل قرارگرفتن مانيتور و نيز با مدت زماني که شخص روبه‌روي مانيتور سپري مي‌کند، ارتباط مستقيم دارد. اما بطورکلي خستگي کار با مانيتور، به سه شکل بروز مي‌کند:
_ خستگي بصري: اين پديده بسيار رايج است، بطوريکه فرد مبتلا احساس مي‌کند که هم از نظر بينايي دچار مشکل شده‌ است و هم فکري. در اين حالت در قدرت ديد هر دو چشم نوعي عدم تعادل شکل مي‌گيرد و معمولاً با تاري ديد و يا دو بيني همراه است. اگر بيماري دوربيني و يا کم بيني معالجه نشود، در درازمدت به يک چنين مشکلي ختم مي‌شود.
_ خستگي چشمي: سوزش و احساس خشکي در چشم‌ها و نيز آزردگي چشم،‌ همگي ناشي از نارسايي غدد اشکي و يا عدم ترشح اشک از اين غدد مي‌باشد. معمولاً‌ هر چشم در دقيقه 12 تا 20 مرتبه پلک مي‌زند و اين امکان را بوجود مي‌آورد تا لايه اشکي جديدي در سطح چشم تشکيل شود. اما کار با مانيتور شکل گيري لايه‌هاي اشکي را کاهش مي‌دهد و در نتيجه سطح چشم‌ها دچار خشکي مي‌شود.
_ خستگي عمومي:اين خستگي غالباً با سردرد و نيز دردهاي ستون فقرات (کمردرد) همراه است و با نحوه نشستن شما ارتباط مستقيم دارد. يادتان باشد که خستگي، کيفيت کار شما را پايين مي‌آورد.
بطورکلي اگر زمان کار با مانيتور، بسيار طولاني باشد، خستگي به دو صورت بروز مي‌کند: يکي خستگي چشم‌ها که ناشي از نگاه مستقيم به مانيتور است و ديگري خستگي ناشي از نشستن‌هاي طولاني يا شکل نشستن. اما خستگي کار با مانيتور ممکن است زودتر از موعد بروزکند و آن هنگامي‌ است که کاربر رايانه، دچار يک نقص بينايي درمان نشده باشد: مثل آستيگماتيسم يا دوربيني چشم.

راه‌کارهايي براي غلبه بر خستگي کار با مانيتور

اگر مي‌خواهيد خستگي چشمان‌تان را به حداقل برسانيد، بهتر است که ابتدا نقص‌هاي بينايي خود را برطرف کنيد: اگر دوربين هستيد، از عينک‌هاي نزديک‌ بين استفاده کنيد و يا لنزهايي که امروزه بسيار مرسوم هم هستند و يا اگر نزديک بين هستيد، اين امکان براي شما وجود دارد که چشم تان را عمل کنيد.
شما حتي مي‌توانيد شرايط و دکور محل کارتان را تغييردهيد:
- از تابش مستقيم نور بر روي مانيتور جلوگيري کنيد. تنها زماني به سراغ فيلترهاي ضد انعکاس برويد که هيچ امکان ديگري براي جلوگيري از تابش نور در اختيار نداريد. اين فيلترها، کنتراست يا همان وضوح رنگ‌ها و تصاوير را پايين مي‌آورد و در نهايت ديد شما در خواندن را با مشکل مواجه مي‌کند.
- به هنگام کار با مانيتور،‌ در مقابل پنجره يا نور مستقيم قرارنگيريد، چون به تاري چشم دچارخواهيدشد.
- پنجره اتاق کارتان حتماً کرکره يا پرده متحرک داشته باشد که در صورت نياز، از انعکاس نور جلوگيري کند.
- به عنوان منبع نور اتاق، از نورهاي غيرمستقيم (هالوژن) يا چراغ مطالعه استفاده کنيد. لامپ‌هاي سقفي نيز در صورتي مناسبند که در يک چارچوب شبکه‌اي محصور باشند تا مشکلات مربوط به انعکاس نور به حداقل ممکن برسد.
- مابين کارها، به خودتان استراحت بدهيد و براي مدتي چشم از مانيتور برداريد. پيشنهاد متخصصان چشم به شما اين است که هر 45 دقيقه،‌ 5 دقيقه به چشمان‌تان استراحت دهيد و يا هر 2ساعت، 15 دقيقه.
اگر اين توصيه ها را جدي بگيريد و درنهايت عملي کنيد، خستگي چشمان شما به مرور بهبود مي‌يابد.


منبع: salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/83253/علت خستگي چشم در زمان کار با مانيتور و حل اين مشکل
بستن   چاپ