علت تمايل من به خوردن خوراکي هاي شور چيست؟
چهارشنبه 17 آبان 1396 - 1:24:20 PM
چه خبر -

برخي افراد معتقدند ميل به يک خوراکي نشانه اين است که بدن در يک ماده‌اي دچار کمبود است، اما هميشه اين موضوع مطرح نيست. در بيشتر موارد ميل به مصرف خوراکي‌ها مربوط به غذاهاي ناسالمي مي‌شود که اغلب کمتر ارزش تغذيه‌اي دارند.
ميل به مصرف خوراکي‌هاي شور شايع است و معمولا در نتيجه فاکتورهايي از قبيل استرس بروز مي‌کند. همچنين در برخي مواقع ميل به مصرف خوراکي‌هاي شور از يک بيماري يا کمبود سديم ناشي مي‌شود.

عوامل موثر در افزايش ميل افراد به مصرف خوراکي‌هاي شور

ا- استرس: زمانيکه سطح استرس افزايش مي‌يابد بسياري از افراد براي آرام کردن خود به مصرف خوراکي‌هاي مورد علاقه‌شان رو مي‌آورند. خوراکي‌هايي که افراد به طور معمول به خوردن آن‌ها ميل دارند اغلب سرشار از نمک، قند و چربي است. متخصصان در يک بررسي دريافتند بين سطح استرس مزمن، ميل به مصرف خوراکي و بالا رفتن شاخص توده بدني ارتباط چشمگيري وجود دارد. همچنين در يک مطالعه ديگر به ارتباط بين استرس و سطح بالاتر هورمون گرلين اشاره شده که اين هورمون احساس گرسنگي را افزايش مي‌دهد.

2- کمبود خواب:افرادي که خواب کافي ندارند، بيشتر ميل دارند از خوراکي‌هاي مورد علاقه‌شان از قبيل مواد غذايي شور استفاده کنند. همچنين نتايج يک تحقيق حاکيست، افرادي که از خواب کافي محروم هستند، کمتر مي‌توانند در مقابل ميل به خوردن خوراکي‌هاي ناسالم مقاومت کنند.

3- احساس کسالت و بي‌حوصلگي:خوردن مواد غذايي به دليل کسالت و بي حوصلگي رفتار تغذيه‌ايِ رواني است. براي تعيين اينکه ميل به مصرف مواد شور به دليل کسالت يا گرسنگي است، بايد به نشانه‌هاي گرسنگي بدن توجه کرد. گرسنگي حقيقي زماني رخ مي‌دهد که بدن به خوردن غذا نياز دارد. اگر فرد براي چند ساعت غذا مصرف نکرده باشد، احساس گرسنگي او واقعي است.

4- تعريق زياد: با تعريق، سطح سديم بدن کاهش مي‌يابد. براي بيشتر افراد تعريق خفيف، جاي نگراني ندارد. هرچند زمانيکه فرد به دليل تعريق زياد ميزان بالايي از سديم را از دست مي‌دهد، بدن به خوردن مواد شور تمايل پيدا مي‌کند.

5- سندرم پيش از قاعدگي: در روزهاي پيش از شروع عادت ماهانه، تغييرات روحي و جسمي متعددي در بدن زنان اتفاق مي‌افتد که اين تغييرات با عنوان سندرم پيش از قاعدگي شناخته مي‌شوند. همچنين ميل به خوردن از جمله ميل به غذاهاي شور علامت شايعي است که مي‌تواند از نوسانات هورموني ناشي شود.

6- بيماري آديسون:زمانيکه غدد فوق کليوي، هورمون کافي توليد نکنند، ميل فرد به خوردن غذاهاي شور زياد مي‌شود. بيماري آديسون زماني بروز پيدا مي‌کند که غدد فوق کليوي به ميزان کافي هورمون ترشح نکنند. اين هورمون‌ها واکنش بدن به استرس را کنترل کرده و فشار خون را تنظيم مي‌کنند و در نتيجه بيماري آديسون موجب مي‌شود سطح فشار خون کاهش پيدا کرده و ميل ناگهاني به مواد شور بالا برود.

7- سندرم بارتر: سندرم بارتر، بيماري ژنتيکي است که در زمان تولد، فرد به آن دچار مي‌شود. افراد مبتلا به اين بيماري توانايي بازجذب سديم در کليه‌ها را ندارند. در نتيجه مقدار زيادي سديم را از طريق ادرار از دست مي‌دهند که اين اختلال مي‌تواند به کمبود پتاسيم و کلسيم هم منجر شود.


منبع:isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/83184/علت تمايل من به خوردن خوراکي هاي شور چيست؟
بستن   چاپ