استفاده ابزاري از اميرعباس کچليک و سجاد رضايي به هر قيمتي؟
سه شنبه 16 آبان 1396 - 3:23:03 PM
چه خبر - از جان امير کچليک و سجاد رضايي چه مي خواهيد؟

اين دو پسر خردسال و شيرين زبان را همه مي شناسيم. اميرعباس کچليک با لهجه شيرين شمالي و سجاد رضايي با لهجه شيرين اصفهاني هر دو هم حاضر جواب که با شبکه هاي اجتماعي مشهور شدند و البته والدين آنها هم از اين موج بدشان نيامد و با آن همراه شدند.روز به روز در برنامه هاي بيشتري حضور پيدا کردند و دل بيشتري از مردم را بردند. روز شنبه علي ضيا در برنامه فرمول يک اين دو پسر را به عنوان مهمان کنار يکديگر قرار داد تا احتمالا از نظر خودش يک برنامه «ويژه» پخش کند. نتيجه اما به نظر مي آيد آن گونه نبود و واکنش ها در شبکه هاي اجتماعي طعم خوشي نداشت. چرا مردم آن را دوست نداشتند؟
1. تيغ تند انتقادهاي کاربران بيشتر از همه به سوي والدين و مديران صدا و سيما نشانه رفته است. از نگاه جامعه شناسي و روانشناسي کودک، شخصيت بچه هاي خردسال هنوز شکل نگرفته و به شدت تحت تاثير عوامل بيروني است.
آنها در اين سن و سال، رفتارهاي هيجاني از خود بروز مي دهند که پس از گذشت چند سال مسير رفتاري کاملا متفاوت در پيش خواهند گرفت. مسلما آنها هنوز از نظر فکري به تکامل نرسيده اند و تحت تاثير اطرافيان تلاش مي کنند تا رفتاري از خود بروز دهند تا نظر ديگران را جلب کنند. از نقطه نظر اجتماعي آيا صحيح است که بيش از حد به اين رفتار شيرين شان که مختص سن و سال آنها است دامن بزنيم؟ آيا شخصيت آينده آنها را تحت تاثير قرار نمي دهيم؟ آنها را از ريل اخلاقي و رفتاري خود خارج نمي کنيم؟
اين کودکان و ساير کودکاني که در شبکه هاي اجتماعي به شهرت رسيده اند در سال هاي آينده ممکن نيست نسبت به رفتار دوران خردسالي خود پشيمان شوند؟ در اين صورت با ديدن تصاوير و فيلم هاي گذشته خود چه واکنشي نشان خواهند داد؟ دوستان آنها چه مي گويند؟ کافي است به قوانين بين المللي در مورد کودکان نگاه کنيم تا متوجه شويم چه اختلاف عميقي با آنها داريم. عضويت کودکان زير 13 سال در همين اينستاگرام نيز ممنوع است و نبايد کودکان خود را ترغيب به کارهاي عجيب کنند.
در بسياري از نشريات و شبکه هاي معتبر نيز قوانين سختي براي پخش تصاوير کودکان وجود دارد و کارشناسان و ناظران رسانه قبل از پخش برنامه اي که تصاوير کودکان در آن قرار است به نمايش گذاشته شود آن را بررسي مي کنند تا در سرنوشت آينده آن کودکان و کودکان ديگر تاثير نداشته باشد. در برنامه «فرمول يک» آيا کسي به اين نکات توجه کرده بود يا صرفا جمع کردن مخاطب ملاک بود؟
2. گروه ديگري از کاربران عقيده دارند که اگر هم قرار است از کودکان در برنامه ها دعوت شود، شايد بهتر باشد از کودکاني که در زمينه هاي علمي، فرهنگي، آموزشي و ... پيشرو هستند دعوت شود تا هم کودکان ديگر از آنها الگو بگيرند و هم والدين، کودکان را به اين راه تشويق کنند. با توجه بيش از اندازه به اين دسته از کودکان شيرين زبان ممکن است نوعي سرخوردگي در ميان کودکان ديگر به وجود آيد و آنها راه محبوبيت و شهرت را فقط در اين گونه رفتارها ببينند.
3. عده ديگري نيز رفتار و واکنش هاي علي ضيا در اين برنامه را به چالش کشيده اند. سجاد رضايي با لهجه شيرين خود مشغول خواندن يکي از ترانه هاي «حامد همايون» است که با خنده ها و قهقهه هاي علي ضيا روبرو مي شود. اين خنده ها در ابتدا جالب به نظر مي رسيد اما علي ضيا همچنان به آنها ادامه مي دهد و حتي از شدت خنده از روي صندلي بلند شده و روي زمين مي نشيند و قهقهه مي زند. آيا چنين حرکتي کودکان را تحقير نمي کند؟ آيا در اعتماد به نفس آنها تاثير نخواهد گذاشت؟
4. از سوي ديگر اين را هم بگوييم که برخي کاربران نيز حضور و اجراي آن دو کودک را جاي اشکال نمي دانند و عقيده دارند آن برنامه صرفا يک برنامه سرگرم کننده بود که توانسته توجه آنها را جلب کند.


منبع: روزنامه هفت صبح

http://www.CheKhabar.ir/News/83122/استفاده ابزاري از اميرعباس کچليک و سجاد رضايي به هر قيمتي؟
بستن   چاپ