خواص خرمالو و طرز تهيه خرمالو براي درمان هموروئيد , هموفيلي و...
شنبه 13 آبان 1396 - 7:24:18 PM
چه خبر - خواص خرمالو براي سلامت بدن
تاريخچه خرمالو

تاريخچه خرمالو

خرمالو Persimmon ميوه اي متعلق به تيره خرمالوئيان يا ديسپيروس Diospyros از خانواده آبنوس جنگلي ebony woodland است. واژه persimmon از واژه putchamin يا pasiminan از زبان Algonquian سرخپوستان در شرق ايالات متحده آمده است که به نام "ميوه خشک a dry fruit" هم شناخته مي شود.

خرمالو چيست؟

Persimmon (به يوناني به معني ميوه خدايان) در واقع ميوه نيست بلکه يک توت berry، بزرگ و کروي خوشمزه است با يک پوست براق و نازک با رنگ متغير ( از زرد تا نارنجي درخشان) با توجه به ميزان رسيدن ميوه. زماني که ميوه برسد داراي پالپ ملايم، زياد و خامه اي تقريبا ژلاتيني است. مزه يک خرمالوي رسيده بسيار شيرين و عسل مانند است. بخش هايي از گوشت خرمالو ممکن است قهوه اي رنگ شود که نشانه خراب شدن آن نيست بلکه به خاطر قندي است که در ميوه وجود دارد.

انواع خرمالو:

معمولا دو نوع خرمالو وجود دارد، گسastringent و غير گس non-astringent.

- خرمالوي گَس قبل از نرم شدن داراي سطح بالاي تانين (ماده اي در عصاره گياه) tannin است که اين ميوه را غير قابل خوردن مي کند.
- خرمالوي غير گس سريعتر تانين خود را از دست داده و حتي زماني که سفت است به عنوان ميوه اي خوشمزه شناخته مي شود.
شکل، رنگ و طعم خرمالو:

- شکل خرمالو از دايره اي، بلوطي يا تا حدي چهار گوش است.
- رنگ ميوه از زرد-نارنجي روشن تا نارنجي-قرمز تيره است.
- اندازه خرمالو از يک انگور بزرگ تا يک پرتقال کوچک ديده مي شود.
- خرمالو اغلب آبدار نيست ولي به تنهايي قابل خوردن هستند درست مثل انبه يا اين که مي توانيد به عنوان پوره يا مخلوط با انواع شيک از آن استفاده کنيد. فيبر بسيار بالايي داشته و همچنين بسيار دلپذير و مقوي هستند.

خواص خرمالو براي سلامت

خواص خرمالو براي سلامت

خرمالو داراي خواص ملين و ديورتيک (ادرار آور) diuretic است و به خصوص براي افراد مبتلا به مشکلات کبدي مناسب است. به علاوه اين ميوه داراي انرژي متراکم است و در بياني ساده تر انرژي زاست به همين دليل است که براي مصرف کودکان، افرادي که ورزش هاي گروهي انجام مي دهند، بدن سازان و حتي افرادي که از نظر رواني خسته هستند توصيه مي شود. در اينجا ليستي از خواص درماني متعدد و ويژگيهاي اين ميوه بسيار شيرين را به شما ارائه مي دهيم:

1. درمان سرماخوردگي و آنفولانزا با خرمالو

خرمالو به دليل محتواي ويتامين C که دارد براي بهبود عملکرد مکانيسم هاي دفاعي عالي است و مي تواند باعث کاهش علايم و نشانه هاي سرماخوردگي و آنفولانزا شود، به علاوه ساير عفونت ها و مشکلات التهابي.

2. درمان يبوست با خرمالو

خرمالو با توجه به محتواي بالاي فيبر و آبي که دارد اثر ملين قابل توجهي داشته و يک درمان موثر طبيعي براي مشکلات روده است.

3. خرمالو اثر ديورتيک (ادرار آور) diuretic دارد

خرمالو به دليل محتواي بالاي پتاسيم و کلسيم ويژگي هاي ديورتيک قابل توجهي دارد. مصرف روزانه خرمالو يک روش موثر براي جلوگيري از احتباس آب است. استفاده هر روزه خرمالو به مصرف داروهاي ديورتيک ترجيح دارد چون خرمالو بر خلاف داروهاي ديورتيک شناخته شده باعث از دست دادن پتاسيم نمي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : عوامل اصلي احتباس آب در بدن و در نتيجه تورم بدن+ درمان

4. درمان فشار خون بالا با خرمالو

خرمالو به کاهش فشار خون بالا و پيشگيري از بيماري هاي قلبي متعدد مرتبط با فشار خون بالا کمک مي کند.

5. سم زدايي از بدن و سلامت کبد با خرمالو

خرمالو روشي فوق العاده براي بدست آوردن آنتي اکسيدان هايي است که نقش حياتي در سلامت کبد و سم زدايي بدن دارند. آنتي اکسيدان ها به خنثي کردن سموم مضر همراه با ساير مواد خطرناک بدن کمک مي کنند و از ايجاد آسيب هاي ناشي از راديکال هاي آزاد جلوگيري مي کنند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : راديکال هاي آزاد چيست، چگونه با راديکال هاي آزاد مقابله کنيم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنتي اکسيدان چيست؟ و منابع آنتي اکسيدان و مکمل هاي ضدپيري کدامند؟

6. خرمالو, يک انرژي زاي طبيعي

خرمالو ها معمولا ميوه هايي بسيار قابل هضم هستند و علاوه بر اين انرژي قابل دسترسي را توليد مي کنند (در قالب قندها) براي انجام هر نوع فعاليتي که انجامش به انرژي نياز دارد. به همين دليل است که به خصوص براي کودکان و ورزشکاران يا کساني که فعاليت فيزيکي انجام مي دهند بسيار مناسب است.

7. کاهش استرس, خستگي و بي حالي با خرمالو

آب خرمالو به دليل محتواي بالاي قند و پتاسيم مي تواند به تقويت تمام بدن کمک کرده و همزمان با رساندن انرژي به بدن نشانه ها و علايم تنش، خستگي و بي حالي را بدون نياز به استفاده از انرژي زا هاي خاص يا ويتامين ها و مواد معدني، بهبود دهد.

8. خرمالو, مناسب براي رژيم گرفتن

بسياري از افراد براي کاهش وزن رژيم هاي مختلفي مي گيرند ولي با اين حال تعدد کمي از مزاياي ميوه خرمالو استفاده مي کنند. خرمالو يک گزينه عالي براي لاغري يا يک همراه کنار صبحانه است چون واقعا کالري کمي دارد. يک خرمالو در اندازه معمولي حاوي 70 کالري است. اين يک خبر خوب براي افردي است که به دنبال خوراکي هاي کم کالري براي رژيم غذايي شان مي گردند. به علاوه به افرادي که رژيم دارند کمک مي کند که ويتامين هاي مغذي و مواد معدني اي که به علت مصرف نکردن بعضي از خوراکي ها به بدنشان نمي رسند را بدست آورند.

9. خرمالو به مبارزه با بيماري ها کمک مي کند

خرمالو يک روش عالي براي بدست آوردن آنتي اکسيدان ها است، خرمالو در پيشگيري از بيماري هايي که راديکال هاي آزاد باعثش مي شوند به شما کمک مي کند. به علاوه اين ميوه حاوي *کاتچين catechin است، يک *فيتوکميکال phytochemical با خواص ضد التهابي، آنتي (ضد) باکتريال و ضد خونريزي قوي.
محتواي آنتي اکسيدان آن همچنين باعث کند شدن روند پيري شده و از طرفي به واسطه مقادير زياد *بتاکاروتن، اسيد بتولينيک betulinic acid و سيباتول sibutol، جلوي بيماري هاي کشنده مانند سرطان را مي گيرد. علاوه بر آن محتواي ويتامين C ميوه خرمالو باعث تقويت سيستم ايمني شده به جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي مزمن مانند سرماخوردگي و آنفولانزا کمک مي کند. علاوه بر اين تحقيقات محتواي مواد مغذي اي در خرمالو را نشان داده اند که براي مقابله با بيماري هايي مثل پوکي استخوان مورد استفاده قرار مي گيرد.
*کاتچين catechin:يک آنتي اکسيدان طبيعي
*فيتوکميکال phytochemical:مواد شيميايي گياهي، مواد مؤثر در گياهان دارويي، گيامغذي. ترکيباتي شيميايي هستند که بطور طبيعي در گياهان بوجود مي‌آيند و معمولاً اشاره به ترکيباتي دارند که بيشتر اثرات پزشکي دارند تا تغذيه‌اي.
*بتا کاروتن β-Carotene:يک رنگدانه قرمز-نارنجي است که در گياهان و ميوه ها يافت ميشود. اين ترکيب پيش ساز ويتامين آ است.

10. استفاده از خرمالو در درمان هاي خانگي

خرمالو با توجه به ويژگي هاي شفا بخش طبيعي که دارد مي تواند به عنوان يک درمان خانگي قوي براي بسياري از بيماري ها و مشکلات از قبيل آسم، هموروئيد، اسهال و همچنين مشکلات ريه مورد استفاده قرار بگيرد.

11. خرمالو براي سلامت کبد و قلب مفيد است

محتواي آنتي اکسيدان بالاي خرمالو در فرايند سم زدايي به بدن کمک مي کند که براي داشتن يک کبد سالم ضروري است. استفاده منظم از خرمالو با کاهش فشار خون، از قلب در مقابل بيماري هاي قلبي عروقي محافطت مي کند. اين مقدار بالاي فيبرهاي محلول در آب در خرمالو به جلوگيري از بيماري هاي قلبي کمک مي کند.

12. خرمالو به جذب مواد مغذي کمک مي کند

بدن براي جذب مواد مغذي حياتي که از طريق خوراکي ها واردش مي شود نيازمند يک سري مواد اضافي است. مس Copper که مقادير قابل توجهي از آن در خرمالو موجود است به جذب آهني که از طريق مواد غذايي وارد بدن مي شود کمک مي کند. همان طور که مي دانيد وجود آهن هم براي توليد گلبول هاي قرمز خون در بدن ضروري است. به همين ترتيب پتاسيم موجود در اين ميوه به طور باور نکردني در کنترل سيستم عصبي مرکزيو همچنينفشار خونمفيد است.

13. خرمالو به افزايش سطح انرژي و مبارزه با استرس کمک مي کند

به دليل وجود بالاي عناصري مانند پتاسيم و قند طبيعي، آب خرمالو مي تواند به بهبود سطح انرژي کمک کند. استفاده معمولي خرمالو توسط کودکان و ورزشکاران مي تواند به مقابله با استرس و خستگي ناشي از فعاليت هاي شديد ورزشي فيزيکي و همچنين فقدان مواد مغذي حياتي کمک کند.به علاوه خرمالو با کاهش عرق ريختن مي تواند جلوي از دست دادن مواد مغذي در ورزشکاران را بگيرد.

14. خرمالو پوست تان را شفاف و بدون چروک نگه مي دارد

ميوه خرمالو حاوي ماده قابض (گس) Astringent قدرتمندي است که به بسته شدن منافذ پوستي کمک مي کند. که اين امر به نوبه خود منجر به صاف شدن خطوط صورت و همچنين حفظ سلامت پوست مي شود به خصوص هنگامي که به عنوان بخشي از ماسک صورت مورد استفاده قرار بگيرد.

ماسک صورت خرمالو

براي ساخت يک ماسک صورت با خرمالو بايد زرده تخم مرغ، آب ليمو ترش و پوره خرمالو را با هم مخلوط نموده و روي صورت قرار دهيد.

15. پيشگيري از سکته مغزي ناشي از فشار خون بالا با خرمالو

براي رسيدن به اين مقصود يک خرمالو را بشوئيد و داخل ميکسر بگذاريد. مايع بدست آمده را به همراه يک ليوان شير مخلوط نموده به صورت يک روز درميان هفته اي 3 روز و هر روز 3 بار مصرف نماييد.

16. درمان *هموفيلي با خرمالو

30 گرم خرمالو خشک را تميز کرده ، 30 گرم ريشه نيلوفر آبي/لوتوس lotus rootlotus. خرمالو را دو قسمت کرده، ريشه لوتوس را برش زده و به همراه گلش در يک پارچ بريزيد و 2 کاسه آب به آن اضافه کرده بگذاريد 15 دقيقه بماند. 10 ميلي ليتر عسل به مخلوط اضافه کرده بنوشيد. اين مخلوط را براي 15 روز متوالي بنوشيدسپس براي چند روز خوردنش را تعطيل کنيد. اين چرخه را دوباره شروع کرده و تا زماني ادامه دهيد که هموفيلي متوقف شود.
*هِموفيلي يا خون‌تَراوي Hemophilia:دسته‌اي از بيماري‌هاي ارثي هستند که در آنها توان بدن براي ايجاد لخته و انعقاد خون براي جلوگيري از خونريزي در صورت پاره شدن رگ مختل شده است. هموفيلي آ (هموفيلي نوع کلاسيک)(نقص فاکتور انعقادي هشت) شايعترين شکل اين اختلال است و در يک نوزاد از هر 5 تا 10 هزار نوزاد پسر ديده مي‌شود. هموفيلي بي (هموفيلي کريسمس)(نقص فاکتور نه) در يک مورد از هر 20 تا 34 هزار نوزاد پسر مشاهده مي‌شود.اين بيماري که تقريباً به طور انحصاري در افراد مذکر بوجود مي‌آيد، در 85٪ موارد ناشي از کمبود فاکتور VIIIاست که به آن هموفيلي نوع A يا هموفيلي کلاسيک مي‌گويند.

17. درمان هموروئيد با خرمالو

12 گرم خرمالو خشک را در يک کاسه آب به مدت 10 دقيقه بگذاريد خيس بخورد. سپس ميل نماييد. يا 12 گرم خرمالو خشک را به همراه 50 گرم برنج با 2 کاسه آب بجوشانيد تا به شکل فرني درآيد و 2 بار در روز ميل نماييد.(فرني خرمالو طعم و مزه جديدي دارد ولي مشخص نيست که درمان هموروئيد باشد.)

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هموروئيد يا بواسير، علل، علايم و درمان آن

18. درمان سکسکه با خرمالو

5 عدد ساقه خرمالو را به همراه 5 تکه زنجيل و 6 گرم ميخک به مدت 10 دقيقه در يک کاسه آب خيس کنيد. نوشيدني را به صورت گرم سرو نماييد.

19. درمان آلرژي پوستي با خرمالو

500 گرم خرمالو نرسيده را پوره کنيد. در يک کاسه بزرگ بريزيد، 1.5 ليتر آب به آن اضافه کرده مخلوط نماييد و به مدت 7 روز در ظرفي در بسته بگذاريد زير نور خورشيد بماند. بخش جامد را دور ريخته و آبش را نگه داريد. دوباره آب را به مدت 3 روز در زير نور خورشيد بگذاريد سپس به يک شيشه منتقل نماييد. با استفاده از پنبه اين مايع را روزي 4 بار روي قسمت هايي از پوست که از واکنش هاي آلرژيک رنج مي برد يا حساس شده بکشيد.

20. درمان فشار خون بالا با خرمالو

سه عدد خرمالوي خشک را تميز کرده و در يک کاسه بگذاريد يک تکه نبات به آن اضافه کرده و روي ظرفي که 4 سانتي متر آب داشته باشد قرار داده و به مدت 20 دقيقه بجوشانيد تا خرمالوها آماده شود و به صورت گرم ميل نماييد.

ارزش غذايي خرمالو
ميزان مواد مغذي در يک خرمالوي 168 گرمي% نياز روزانهکالري 120 کالري چربي 5 گرم فيبر غذايي 6 گرم24%چربي اشباع 0 گرم0%سديم 5 ميلي گرم0%کربوهيدرات کل 31 گرم10%چربي کل 0 گرم0%قند 25گرم پروتئين 1 گرم کلسيم2%آهن 2%ويتامين A70%ويتامين C20%

*مقدار درصد مورد نياز روزانه بر اساس رژيم غذايي 2000 کالري است.

احتياط هاي لازم در مصرف خرمالو

احتياط هاي لازم در مصرف خرمالو

1. خرمالو را نمي توانيد با معده خالي بخوريد

محتواي بالاي تانن tannin و پکتين pectin خرمالو با يک معده خالي با قرار گرفتن تحت تاثير اسيد معده باعث بوجود آمدن توده هايي در اندازه هاي مختلف مي شود. اگر اين توده ها نتوانند وارد پيلوريک روده pyloric intestine شوند، اين توده ها در معده باقي مانده و باعث ايجاد سنگ هاي خرمالو معده اي gastric persimmon stone مي شوند. اين سنگها به طور کلي به اندازه دانه هاي زردآلو يا خرمالو هستند و احتمال بزرگ شدن آن ها وجود دارد و اگر به طور طبيعي از معده خارج شوند باعث انسداد دستگاه گوارش شده که منجر به درد شکمي و استفراغ ، استفراغ خوني به همراه ساير علايم مي شوند. در طول يک جراحي، سنگ خرمالويي به بزرگي يک مشت در معده پيدا شد. هنگامي که خوراکي اي در معده باشد از ايجاد سنگ خرمالو در معده جلوگيري مي کند.

2. پوست خرمالو را نبايد بخوريد

تعدادي از مردم معتقدند که مصرف خرمالو با پوست مزه بهتري از خوردن ميوه بدون پوست دارد. از نظر علمي اين کار توصيه نمي شود چون قسمت عمده تانن خرمالو در پوست آن جمع شده. مصرف خرمالو به همراه پوست باعث مي شود که ايجاد سنگ خرمالو در معده راحت تر شود به خصوص زماني که گسي ميوه کاملا از بين نرفته باشد چون در اين هنگام پوست خرمالو تانن بيشتري دارد.

3. خرمالو را به همراه خوراکي هاي غني از پروتئين، خرچنگ، ماهي، ميگو و غيره نخوريد

در طب سنتي چين، خرچنگ و خرمالو به عنوان "غذاي سرد" يعني غذاهايي که طبع سردي دارند شناخته مي شوند بنابراين نمي توان آن ها را با هم مصرف کرد. از منظر پزشکي مدرن خرچنگ، ماهي و همچنين ميگو مقدار پروتئين بالايي دارند و از اين رو تحت تاثير اسيد تانيک tannic acid خرمالو قرار گرفته و احتمال اين که تبديل به تکه هاي سفت در معده به خصوص سنگ خرمالو شوند زياد است.

4. بيماران ديابتي نبايد خرمالو مصرف کنند

خرمالو حاوي 10.8% قند است که بسياري از آن ها قند و قند ساده هستند(از قبيل ساکارز، فروکتوز، گلوکز)، که به راحتي بعد از مصرف جذب بدن مي شوند که ممکن است منجر به هايپرگليسمي hyperglycemia شوند. براي افراد ديابتي به خصوص آن هايي که کنترل ضعيف گليسمي دارند مصرف خرمالو واقعا خطرساز است.

5. مقدار کم خرمالو براي مصرف کافيست

اسيد تانيک خرمالو به همراه رژيم غذايي حاوي کلسيم، روي، منيزيم، آهن و ساير مواد معدني موجود در خرمالو اجازه نمي دهند اين مواد معدني جذب بدن شوند بنابراين اين مواد معدني مورد استفاده قرار نگرفته و به همين دليل مصرف خرمالو باعث کمبود اين مواد معدني در بدن مي شود. و به دليل محتواي قند بيشتر خرمالو مصرف مقدار مساوي از خرمالو در مقايسه با سيب يا گلابي که زودتر باعث احساس سيري و کاهش اشتها و کمتر خوردن مي شوند. بنابراين بهتر است هنگامي که گرسنه ايد بيشتر از 200 گرم خرمالو مصرف نکنيد.

6. بعد از مصرف خرمالو دهانتان را بشوييد

خرمالو قند بالايي داشته و حاوي پکتين است. بعد از مصرف خرمالو مقدار زيادي باقيمانده ميوه در دهانتان بويژه بين دندان ها داريد. که همه به خاطر وجود تانن بالا خاصيت اسيدي دارند و منجر به فساد دندان ها و ايجاد پوسيدگي روي آن ها مي شوند. در نتيجه بهتر است بعد از مصرف خرمالو آب نوشيده و دهانتان را بشوييد.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/82903/خواص خرمالو و طرز تهيه خرمالو براي درمان هموروئيد , هموفيلي و
بستن   چاپ