با بچه هاي موبايل به دست چه کنيم؟
پنجشنبه 11 آبان 1396 - 8:08:43 PM
چه خبر - رفتار درست با بچه هايي که با موبايل بازي مي کنند

امروزه به‌کارگيري ابزارهاي نوين ارتباطي و سرگرمي مانند موبايل و تبلت نياز به آموزش مستقيم ندارد و کودکان به صورت خودجوش در حال آموزش هستند. در ميهماني‌ها کودک چندماهه را مي‌بينيم که موبايل در دست دارد و بي‌هدف در حال بازي‌کردن با اپليکيشن‌هاي مختلف است. البته اين جست‌وجو با افزايش سن هدف‌دار مي‌شود. بسياري از اوقات زماني که والدين مشغول رانندگي هستند، کودکان سه يا چهارساله آنها را در حال بازي با موبايل يا تبلت مي‌بينيم.
همچنين کودک پيش‌دبستاني که در ميهماني روي مبل ساکت نشسته، درحالي‌که پدر و مادر مشغول گفت‌وگو با دوستانشان هستند، اپليکيشن جديدي را دانلود مي‌کند؛ نيازي هم به کمک کسي ندارد و مي‌داند که چگونه بازي جديدي را کشف و خود را با آن سرگرم کند.
همان‌طور که شما هم در اطراف خود مي‌بينيد، يادگيري ابزارهاي نوين از سال‌هاي اوليه کودکي آغاز مي‌شود که البته اين يادگيري به صورت آموزش مستقيم نيست؛ بلکه والدين و اطرافيان، ناخودآگاه محيط را براي يادگيري فراهم مي‌کنند و کودکان هم از طريق فرايند الگوگيري و ديدن جذابيت‌هاي اين وسايل مشتاق به يادگيري آن مي‌شوند.
در اغلب موارد، والدين گوشي و تبلت را براي ساکت نگه‌داشتن کودک در موقعيت‌هاي خاص مورد استفاده قرار مي‌دهند؛ حال اگر فرض بگيريم که پدر و مادري اين ابزار را نه‌فقط براي ساکت‌کردن کودکشان، بلکه به‌منظور اهداف آموزشي، در اختيارشان قرار مي‌دهند، آيا درست است که کودک را در استفاده از آنها کاملا آزاد بگذاريم؟ پژوهشگران درباره استفاده از ابزارهاي نوين تکنولوژي براي کودکان زير شش سال اصولي را پيشنهاد کرده‌اند که در زير به آنها اشاره مي‌شود.
بر اساس نظر انجمن متخصصان اطفال آمريکا، موبايل و تبلت براي کودکان زير دو سال ممنوع است. نتايج به‌دست‌آمده از تحقيقات نشان مي‌دهد که استفاده از موبايل و تبلت باعث تأخير در رشد کلامي، بي‌ميل‌شدن به بازي‌هاي گروهي، مشکلات رفتاري، پرخاشگري، خشونت، آسيب به حافظه کوتاه‌مدت، مشکلات خواب و مشکلات در توجه و تمرکز کودکان مي‌شود.
بنابراين علاوه بر اينکه براي کودکان زير دو سال مطلقا نبايد از اين وسايل استفاده کنيد، زمان استفاده از آنها را براي کودکان ديگر سنين نيز به حداقل برسانيد؛ يعني بيشتر از دو ساعت در روز نباشد.
از خريدن موبايل و تبلت به صورت شخصي براي کودکان زير شش سال خودداري کنيد. اينترنت را در زمان استفاده کودکان خاموش کنيد. زمان استفاده کودکان از موبايل يا تبلت تحت نظارت خودتان باشد.
از دانلود اپليکيشن‌هايي که صرفا بازي‌هاي مرحله‌اي هستند بپرهيزيد و حتي‌المقدور از بازي‌هايي که جنبه آموزشي دارند؛ مانند آموزش اعداد، رنگ‌ها و حيوانات استفاده کنيد. به‌ خاطر داشته باشيد که مزايا و فوايد وسايل الکترونيکي و فضاي مجازي نيز مانند ابزارهاي ديگر در زندگي، تابع نحوه استفاده از آنهاست.


منبع : روزنامه شرق

http://www.CheKhabar.ir/News/82788/با بچه هاي موبايل به دست چه کنيم؟
بستن   چاپ