تاتوي کنار چشم مدي انرژي درمان, آرام ساز يا خطرناک؟
پنجشنبه 11 آبان 1396 - 1:04:58 PM
چه خبر - تاتوي کنار چشم

چندي پيش در سريال "عاشفانه" که يکي از سريال‌هاي شبکه نمايش خانگي بود و با استقبال نسبتا خوبي هم مواجه شد، يکي از کاراکتر‌ها که هومن سيدي نقشش را بازي مي‌کرد، در کنار چشم خود تاتويي داشت که به خاطر پرطرفدار بودن آن کاراکتر، آن کار نيز در ميان گروهي از نوجوانان و جوانان تقليد و تکثير شد. برخي با خود فکر مي‌کنند شايد اين تاتو بتواند نوعي انرژي‌ درماني و آرام‌سازي را نيز در پي داشته باشد.
واقعيت اين است که تاتوي کنار چشم يکي از خطرناک‌ترين انواع تاتو‌ست. بد نيست بدانيد که بيش از 4 هزار سال است که بشر استفاده از تاتو را شروع کرده، ولي اولين بار تاتو در سال 1984 ميلادي به‌ عنوان يک وسيله آرايشي براي رنگي کردن لبه پلک استفاده شد. به هر حال و به همين بهانه پاي صحبت متخصص پوست: دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده و متخصص چشم: دکتر زهره بهروزي نشسته‌ايم. با ما همراه شويد.

نظر دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده، متخصص پوست درباره تاتوي کنار چشم:
انجام تاتو معمولا چه عوارضي به دنبال دارد؟

تاتو، در واقع، وارد کردن ماده‌اي خارجي‌ (رنگ) به پوست است و پوست ممکن است به اين ماده واکنش نشان دهد. ضمن اينکه اگر مسائل بهداشتي رعايت نشود، اين کار ممکن است باعث انتقال عفونت‏‌ها شود. ميکروب‏ سل، ويروس هپاتيت و ايدز مهم‌ترين عوامل عفونت‏ زايي هستند که ممکن است به ‌وسيله سوزن تاتو وارد پوست افراد ‌شوند. اگر تاتو درست انجام نشود، معمولا باعث عوارض مختلفي از جمله تورم و التهاب در ناحيه ابرو و بالاي چشم مي‌شود.

اين عوارض موقتي هستند يا ماندگارند؟

متاسفانه برخي از اين عوارض براي هميشه ماندگار مي‏‌شوند. در پزشکي به اين عوارض "واکنش گرانولوماتوم" گفته مي‏‌شود. همچنين بيماران زيادي داشته‏‌ايم که در ظاهر سالم بودند، ولي زمينه بيماري‌هاي خود ايمني داشته‏‌اند و بعد از تاتو، درست در همان محل دچار بيماري پوستي شده‏‌اند.

خيلي از افرادي که اين کار را انجام مي‌دهند به چشم يک سرگرمي به آن نگاه مي‌کنند و مي‌گويند بعد از مدتي آن را پاک مي‌کنند. پاک کردن تاتو در درازمدت چقدر مي‌تواند مشکل‌ساز شود؟

قسمت‏‌هايي که از نظر حياتي مهم هستند، مثل دور چشم، بيني، گوش، دهان يا به طور کلي اطراف سوراخ‏‌هاي طبيعي بدن، مشکل‌ترين قسمت‏‌ها براي تاتو و پاک کردن آن است و اگر عارضه‏‌اي در اين نواحي ايجاد شود، بسيار خطرناک خواهد بود؛ مثلا اگر تاتوي اين نواحي باعث عفونت شود، مي‏‌تواند بافت آن را تخريب کند و باعث کج شدن دهان، بيني و چشم‏‌ها شود و روي بينايي و علائم حياتي بيمار اثر بگذارد زيرا اين قسمت‏‌ها داراي بافت‏‌هاي حساسي هستند و اگر دچار عارضه ثانويه شوند، گرفتاري‏‌هاي زيادي براي فرد ايجاد مي‏‌کنند که عمدتا برگشت‏‌ناپذير هستند. البته با اينکه با تاتوي قسمت‏‌هاي صاف بدن مثل گردن، شکم، پشت، بازو و... افراد کمتر آسيب مي‏‌بينند، در معرض بروز گوشت اضافه يا کلوييد Colloid هستند.

اين کلوييد يا گوشت اضافه چرا و چگونه تشکيل مي‌شود؟

ببينيد، در واقع وقتي پوست مي‏‌کوشد نواحي آسيب‏‌ديده با سوزن خالکوبي را ترميم کند، اضافه‏‌تر از حد نياز اين کار را انجام مي‏‌دهد و درنتيجه گوشت اضافه ايجاد مي‏‌شود که درمان آن هم بسيار مشکل است.

آيا ليزر راه خوبي براي از بين بردن تاتو است؟

بله، اما با توجه به اينکه ليزرهاي زيادي در اين زمينه وجود دارند، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنيد. البته روش ديگري هم براي محو خالکوبي وجود دارد و آن برداشتن لايه‌هاي پوست حاوي جوهر خالکوبي با استفاده از جراحي است. همچنين استفاده از مواد شيميايي براي تحريک کردن پوست و پوست‌برداري به شيوه "درم ابريژن" يا "سابريژن" (روش هايي براي لايه برداري پوست) از ديگر روش‌هاي رايج است.

آيا تاتو باعث ايجاد حساسيت هم مي‌شود؟

بله، ايجاد حساسيت پس از انجام تاتو عارضه‌اي است که ممکن است به علت نوع رنگ به کار گرفته شده باشد. همچنين گاهي در مسير ورود سوزن تاتو در پي ايجاد واکنش پوستي ضايعه‌اي شبيه سوختگي برجسته ضخيم و بد رنگ در طول تاتوي انجام‌شده به‌وجود مي‌آيد که منظري شبيه سوختگي (کلوئيد) به‌خصوص در زنان ايجاد مي‌کند.

چه افرادي نبايد هرگز به سمت تاتوي کنار چشم بروند؟

اشاره کردم که انجام آن براي همه مضر است، اما خانم‌هاي باردار، افراد زير 18 سال، افراد با حساسيت‌هاي پوستي، افراد با زمينه بيماري‌هاي قلبي، ديابت و هموفيلي و ساير اختلال‌هاي انعقادي خون، افرادي که دچار مشکلات و بيماري‌هاي چشمي هستند و نيز افراد در معرض تماس شغلي با فلزات سنگين و اشعه ماوراي بنفش نبايد هرگز اين کار را انجام دهند.

نظر دکتر زهره بهروزي، جراح و متخصص چشم درباره تاتوي کنار چشم:

تاتوي کنار چشم بسيار خطرناک است و به هيچ‌وجه منطقي نيست. واقعا نمي‌دانم چرا عده‌اي از جوانان امروز کمي به کارهايي که انجام مي‌دهند، فکر نمي‌کنند و دائم به فکر تقليد کردن هستند. به هرحال با توجه به مجاورت محل تاتو با چشم احتمال آسيب‌رساندن به آن بسيار بالاست. بخشي از مواد در همين ناحيه تزريقي مي‌ماند و بخشي به غدد لنفاوي ناحيه يا بافت‌هاي مجاور منتقل مي‌شود.
چشم عضو بسيار حساسي است و سوزن زدن‌هاي مکرر در ناحيه رويش مژه‌ها و تزريق مواد رنگي مي‌تواند عوارض شديدي داشته باشد که از جمله آن مي‌توان به واکنش‌هاي حساسيت‌زاي فوري يا تاخيري، ريزش مژه‌ها يا موي ابرو، گرانولوم (با ايجاد توده در اثر التهاب)، کلوئيد (آوردن گوشت اضافه)، عفونت موضعي و... اشاره کرد.
به طور کلي، مي‌توان گفت بخشي از عوارض مربوط به احتمال انتقال عوامل عفوني، عفونت‌هاي ويروسي مانند هپاتيت، ايدز يا عفونت‌هاي قارچي و باکتريايي هستند و بخشي از عوارض مربوط به تحريک سيستم ايمني بدن و بروز عوارض حساسيت مانند کهير و حساسيت‌هاي پوستي و حساسيت به نور خورشيد است. به هرحال اميدوارم کمي به عمق وجودمان برويم تا اينکه بخواهيم دائم درگير ظاهرمان باشيم.
عده‌اي از خانم‌هاي جوان ممکن است اين کار را در آرايشگاه‌ها انجام دهند، ولي مشکل اصلي اين است که آرايشگري که اين کار را انجام مي‌دهد، از ساختمان چشم و بافت‌هاي حساس آن هيچ گونه اطلاعي ندارد و اين مساله باعث مي‌شود در بعضي مواقع هنگام وارد کردن سوزن به پشت پلک، آسيب بافت‌هاي چشمي رخ دهد. گاهي نيز در صورتي که سوزن خيلي عمقي در بافت پلک وارد شود، باعث پارگي پلک و آسيب بافت‌هاي کره چشم خواهد شد. همچنين وارد شدن رنگ تاتو داخل چشم مي‌تواند باعث حساسيت چشمي شود و حتي عوارض حساسيت‌زا داشته باشد.
به طور کلي، اين نوع حساسيت با تورم متوسط تا شديد پلک‌ها، قرمزي و خارش چشم بروز مي‌کند و بدون مداخلات پزشکي نيز درمان نمي‌شود. به هرحال من پيشنهاد مي‌کنم اگر هم قصد انجام اين کار را داريد، قبل از آن با پزشک متخصص مشورت کنيد تا هم از نوع پوست خود آگاهي داشته باشيد و هم ببينيد آيا اين کار خطري برايتان خواهد داشت يا نه؟ چون تاتوي کنار چشم واقعا خطر بالايي دارد و اگر خداي نکرده مشکلي براي فرد ايجاد شود ديگر نمي‌توان آن را جبران کرد.
به هر صورت نبايد ظاهربين بود و قطعا سلامت موضوعي است که بيش از هر چيز ديگري مهم است و بايد به آن توجه کرد.


منبع:salamat.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/82778/تاتوي کنار چشم مدي انرژي درمان, آرام ساز يا خطرناک؟
بستن   چاپ