بعد از حذف لبنيات از رژيم غذايي تان اين 5 اتفاق در بدن تان رخ مي دهد
پنجشنبه 11 آبان 1396 - 9:07:49 AM
چه خبر -

قبل از اين که با بستني و پنير موزارلا Mozzarella خداحافظي کنيد نکاتي هست که بايد بدانيد.فقط بدانيد که تنها نيستيد. به گفته سينتيا ساس Cynthia Sass سردبير بخش تغذيه سلامت، چه بخواهيد مصرف لبنيات را کنار بگذاريد و چه نخواهيد – يا چگونه بايد اين کار را انجام داد – اين سوالي است که اين روزها از خودم مي پرسم.

چرا بسياري از افراد مشهور تمايل به قطع مصرف لبنيات دارند؟

why so many people are ditching dairy.jpg

ليست تاييد شده اي در اين زمينه وجود دارد: به گفته جسيکا بيل Jessica Biel،"فقط احساس بهتري دارم" زماني که لبنيات،گلوتن يا گندم مصرف نمي کند. مارگوت رابي Margot Robbie بازيگر استراليايي در گفتگو با ELLE UK بيان کرده که زمان فيلمبرداري از مصرف لبنيات اجتناب مي کند زيرا فکر مي کند باعث ايجاد جوش روي پوستش مي شود و در اوايل امسال کلوئه کارداشيان Khloe Kardashian در گفتگو با Health بيان کرده بود که فقط با دو هفته حذف لبنيات 11 پوند کاهش وزن داشته است. "اگر بخواهم به سرعت کاهش وزن بدهم، راهش اجتناب از مصرف لبنيات است."

ولي آيا يک رژيم غذايي بدون لبنيات واقعا مي تواند به کاهش وزن، شفاف تر شدن پوست و به طور کلي احساس بهتري داشتن کمک کند؟

پاسخ کوتاه اين است که براي هر شخصي فرق مي کند. به گفته ساس،"برخي افراد حساسيت بيشتري نسبت به لبنيات دارند." و اضافه کردن لبنيات به رژيم غذايي از شخصي به شخص ديگر تاثير متفاوتي مي گذارد.
ولي کارشناسان بر اين باورند که حذف لبنيات چيزي نيست که به خودي خود يا بدون دليل انجام شود. به گفته کري گانز Keri Gans، متخصص تغذيه در نيويورک، "نبايد يک گروه غذايي را به طور کامل از رژيمتان حذف کنيد مگر اين که يک دليل موجه براي آن داشته باشيد."
اما اگر با همه اين توضيحات شما باز هم اصرار به ترک مصرف لبنيات داريد، بايد بدانيد که ممکن است برايتان عوارضي داشته باشد.

با حذف لبنيان از رژيم غذايي تان چه اتفاقاتي رخ مي دهد؟1. با حذف لبنيات ممکن است برخي از مواد مغذي ضروري را از دست بدهيد

You could miss out on some essential nutrients.jpg

قبل از اين که به جاي لبنيات سراغ شير بادام 1% برويد، بايد بدانيد که محصولات لبني بخشي از رژيم غذايي سالم هستند. حتما دليلي وجود دارد که وزارت کشاورزي ايالات متحده USDA به بزرگسالان توصيه مي کند روزانه 3 ليوان لبنيات مصرف کنند. شير، پنير و ماست منابع غني ويتامين D، پروتئين و کلسيم هستند که ماده اي مغذي و ضروري براي سلامت استخوان هاست. به گفته ساس،"اگر مي خواهيد از مصرف لبنيات اجتناب کنيد بسيار مهم است که بدانيد چگونه بايد آن را جايگزين نماييد."
اگر تصميم به حذف لبنيات داريد، با يک متخصص تغذيه مشورت کنيد تا برنامه غذايي به شما بدهد که شامل اين مواد مغذي باشد. به گفته گانز، "نمي شود گفت کسي که لبنيات مصرف نمي کند نمي تواند ويتامين D و کلسيم کافي بدست آورد ولي اين کار خيلي آساني هم نيست."
سبزيجات با برگ تيره مثل کيل kale و کولارد سبز collard greens، و ماهي هاي چرب مثل ساردين و سالمون منابع خوب کلسيم غير لبني هستند. برند هاي خاصي از شيرهاي بر پايه گياهي و آب پرتقال ها هم حاوي افزودني هاي کلسيم و ويتامين D هستند. به گفته ساس " آن ها پروتئين کمي دارند بنابراين ممکن است نياز به مصرف غذاهايي مانند تخم مرغ، حبوبات يا سالمون براي جبران کمبود پروتئين خود داشته باشيد.
اگر لبنيات را حذف کرده ايد و با پيدا کردن منابع جايگزين کلسيم و ويتامين D که از خوردنشان لذت ببريد، مشکل داريد با يک متخصص تغذيه براي استفاده از مکمل هاي لازم مشورت نماييد.

2. با حذف لبنيات ممکن است وزن کم کنيد

You might lose weight.jpg

تمايل به کاهش وزن اغلب به عنوان انگيزه اصلي حذف لبنيات مطرح مي شود. و ساس اذعان دارد که اين کار ممکن است به کاهش وزن کمک کند. "من مشترياني داشته ام که بعد از حذف لبنيات، چربي بدنشان کاهش پيدا کرده است."
يک هشدار مهم: به گفته ساس، کاهش وزن بعد از حذف لبنيات به اين بستگي دارد که قبلا لبنيات را به چه شکلي و به چه ميزان مصرف مي کرده ايد. اگر پيتزا، ماکاروني و پنير، و چيزبرگر چيزهايي بوده که مي خورده ايد و حالا آن ها را با پروتئين بدون چربي، غلات کامل و محصولات تازه جايگزين کرده ايد، بله – به احتمال زياد شاهد کاهش عدد ترازو خواهيد بود.
به گفته گانز،" کاهش وزن به خود لبنيات بستگي ندارد بلکه به نحوه مصرف شما بستگي دارد." در واقع تحقيقات نشان مي دهد که لبنيات، به خصوص پرچرب ممکن است به کاهش وزن کمک کند. در يک مطالعه بزرک در سال 2016 در مجله آمريکايي تغذيه، محققان متوجه شدند زناني که محصولات لبني پرچرب با کيفيت بالا مصرف مي کنند احتمال اضافه وزن و چاقي در آن ها 8% کاهش پيدا کرده بود.
-يک توضيح احتمالي اين است که:
لبنيات پرچرب کالري بيشتري دارند، يعني مدت زمان بيشتري معده شما را پر کرده و احساس سيري به شما مي دهند. –و احتمال هوس خوردن مقصرين اصلي اضافه وزن مثل قند و کربوهيدرات هاي تصفيه شده را کاهش مي دهند.

3. با حذف لبنيات احساس نفخ کمتري مي کنيد

You could feel less bloated.jpg

به گفته گانز، "هنگامي که مردم در مورد حذف لبنيات پرس و جو مي کنند، معمولا به دليل احساس نفخي است که دارند." و عامل اصلي آن هم معمولا عدم تحمل لاکتوز است. افرادي که چنين شرايطي دارند هنگامي که لبنيات مصرف مي کنند، اغلب نفخ و گاز را به علاوه درد شديد شکم، اسهال و گرفتگي عضلات شکم تجربه مي کنند.
دليل:
*عدم تحمل لاکتوز به دليل عدم توليد کافي لاکتاز است، آنزيمي مهم براي تجزيه اين نوع قند که در محصولات گرفته شده از شير وجود دارد.
*عدم تحمل لاکتوز Lactose intolerance: که نارسايي لاکتاز نيز ناميده مي‌شود، نوعي عدم توانايي در سوخت‌وساز و هضم لاکتوز يا قند شير در بدن است. اين بيماري به علت فقدان آنزيم لاکتاز در دستگاه گوارش، جهت شکستن پيوندهاي لاکتوز مي‌باشد. از نشانه‌هاي اين بيماري مي‌توان درد شکم، نفخ، باد شکم، اسهال، تهوع و بازگشت اسيد به مري را ذکر کرد.
با اين حال، به گفته گانز، "هيچ فردي با عدم تحمل لاکتوز نياز به حذف 100% محصولات لبني از رژيم غذايي اش ندارد." کاهش مصرف بيش از حد لبنيات کفايت مي کند يا مصرف محصولات لبني به همراه ساير غذاها (مثلا غلات با شير به جاي بستني به تنهايي) مي تواند علايم را کاهش دهد.
اگر بيماري اي داريد که به سيستم گوارشي شما آسيب رسانده مثل بيماري کرون يا سياليک، ممکن است بعد از قطع لبنيات از علايم مشابه بيماري التهاب روده (IBD) هم رهايي پيدا کنيد.

4. با حذف لبنيات ممکن است پوستتان شفاف تر شود

Your skin might clear up.jpg

با اينکه مارگوت رابي بر اين باور است که حذف لبنيات به رفع لک هاي روي پوستش کمک کرده ولي ارتباط بين آکنه و رژيم غذايي هنوز يکي از مباحث اصلي بين متخصصين پوست است. تحقيقاتي که در دهه 1940 انجام شد ارتباط بسيار ضعيفي بين مصرف لبنيات و جوش هاي پوستي پيدا کردند. با اين حال برخي متخصصان معتقدند که هورمون هاي موجود در محصولات شير مي تواند نقش مهمي در تشديد آکنه هاي هورموني داشته باشند و برخي از افراد بعد از توقف مصرف لبنيات گزارشي مبني بر شفاف تر شدن پوستشان ارائه داده اند.
آکادمي پوست آمريکا پيشنهاد مي دهد که به هر نوع غذايي که باعث ايجاد مشکلات پوستي شما مي شود توجه داشته باشيد و حذف آن ها را با کمک يک متخصص تغذيه انجام دهيد تا از مصرف متعادل مواد غذايي مطمئن شويد.

5. با حذف لبنبات ساير مشکلات پوستي هم ممکن است بهبود پيدا کند

Other skin conditions may improve, too.jpg

شواهد علمي اي وجود ندارد که نشان دهد لبنيات مشکلات پوستي را تشديد مي کند ولي برخي از افراد مبتلا به اگزما و پسوريازيش psoriasis بعد از کاهش يا حذف کامل لبنيات علايم کمتري را گزارش کرده بودند.
به طور کلي، هنگامي که پوست واکنش نشان مي دهد، يک متخصص تغذيه ممکن است يک رژيم محدود براي پيدا کردن مقصر به شما پيشنهاد دهد. لبنيات به عنوان يکي از شايع ترين انواع آلرژن هاي غذايي شناخته مي شوند (به همراه گندم، تخم مرغ، سويا، ماهي، صدف، آجيل هاي درختي و بادام زميني) و معمولا يکي از گروه هايي هستند که در اين رژيم ها حذف مي شوند. بعد از چند هفته، گروه هاي غذايي به رژيم غذايي برگردانده مي شوند تا مشخص شود کدام گروه عامل ايجاد التهاب است.
نتيجه گيري: حذف لبنيات براي حذف علايم پوستي در افراد مبتلا به پسوريازيس و اگزما تضمين شده نيست. ولي اگر در معرض عوارض ناگهاني هستيد، استفاده از يک رژيم غذايي محدود (مثلا با حذف لبنيات) ارزشش را دارد و به شما کمک ميکند عامل خاص ايجاد التهاب را شناسايي نماييد.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/82760/بعد از حذف لبنيات از رژيم غذايي تان اين 5 اتفاق در بدن تان رخ مي دهد
بستن   چاپ