آزار زنان در فضاهاي بي دفاع شهري/ تهران يک شهر مردانه
سه شنبه 9 آبان 1396 - 5:18:56 PM
چه خبر - چرا انقدر شهر تهران مردانه ساخته شده است؟

زهرا نژاد بهرام در نشست "امنيت زنان در شهر" که با حضور ليلا ارشد در نمايشگاه مطبوعات برگزار شد، گفت: شهر بنا به دلايل اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و ... مردانه ساخته شده است آن هم مردان بالغ و سالم. وي با بيان اينکه رويکرد شهر همواره مردانه بوده است، گفت: برهمين اساس تمامي سازه‌ها و تاسيسات شهري در راستاي پاسخگويي به نياز مردان ساخته شده است.
عضو کميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران با بيان اينکه حالا شرايط اجتماعي، سياسي و اقتصادي تغيير کرده و زنان وارد حوزه اجتماعي شده‌اند، گفت: زنان نسبت به قبل بيشتر در شهر حضور دارند و برمبناي اين تعاريف بايد تاسيسات تغيير شکل دهد، اما متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
نژادبهرام با بيان اينکه زنان 50 درصد جمعيت شهر را تشکيل مي‌دهند و توجه به زنان يکي از مطالبات و نيازهاي اصلي است، گفت: لذا بايد در قالب قوانين و دستورالعمل‌ها تغيير رويکرد جدي در اين زمينه داشته باشيم تا نگاه گذشته به زن تغيير کند.
وي با بيان اينکه بايد اقدامات جدي و ضروري در راستاي حمايت از زنان در شهر و بهبود فضاي شهري انجام شود، گفت: يکي از مواضع مورد تاکيد فضاهاي بي دفاع و ناامن شهري است، چراکه بررسي‌ها نشان داده بسياري از اين فضاهاي بي‌دفاع به دليل عدم توجه يا بي‌دقتي از نظر سازه‌اي شکل گرفته که اگر در زمان ساخت دقت بيشتري مي‌شد اين فضاهاي بي‌دفاع شکل نمي‌گرفتند و حالا بايد کاري کنيم تا آثار سوء آنها کاهش يابد.
عضو کميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران، ري و تجريش با بيان اينکه شوراي شهر و بخصوص کميسيون معماري و شهرسازي در راستاي ايجاد شرايط مثبت گام برخواهند داشت، گفت: بايد اين فضاهاي بي‌دفاع شهري شناسايي، شاخص‌بندي و نسبت به رفع آنها اقدام شود و اين در دستور کار کميسيون شهرسازي قرار دارد.
نژادبهرام همچنين با تاکيد بر استفاده از ظرفيت‌ها سمن‌ها و گروه‌هاي مردم‌نهاد گفت: انجمن‌ها، بال‌هاي همراهي شوراي شهر هستند.
همچنين ليلا ارشد يکي از فعالان حوزه شهري گفت: متاسفانه هميشه طي سال‌هاي اخير جاي نگاه کارشناسي و تخصصي در ارتباط با نهادهاي مردم نهاد خالي بوده و مي‌بينيد يک مسوول در شهرداري تهران از سازمان‌ها و معاونت‌هاي مختلف به معاونت‌ها و سازمان‌هايي رفته که هيچ غرابت معنايي با يکديگر ندارند.
وي با بيان اينکه متاسفانه در تهران زنان همواره مورد غفلت قرار گرفته‌اند، گفت: هنوز در تهران خانه کوچکي براي زنان در معرض آسيب که دچار مشکلات متعدد هستند وجود ندارد و متاسفانه هنوز نگاه اردوگاهي و بگير و ببند با زنان و کودکان دارند.
اين فعال حوزه شهري با انتقاد از نگاه جمع‌آوري به زنان و کودکان آسيب ديده گفت: بايد اعلام کنم هيچ پياده‌رويي در تهران مناسب تردد زنان با بار و کالسکه نيست و در فضاهاي بي دفاع شهري زنان در معرض آسيب و آزار و اذيت هستند که اين آزار و اذيت‌ها تنها فيزيکي نيست بلکه رواني هم هست.
ارشد با بيان اينکه مشخص نيست با چه تفکري بيليبوردهاي تبليغاتي بر روي پل‌هاي عابر پياده نصب شده است، گفت: اين بيلبوردها فضاهاي بي دفاعي را ايجاد کرده‌اند که حتي مردها هم جرات عبور از آنها را ندارند و دانشجويان زيادي را مي‌شناسم که تجربه تلخ از پل عابر پياده دارند و اين در حالي است که کميسيون‌ها و معاونت‌هاي متعدد شورا و شهرداري مي‌توانستند و مي‌توانند در کنار يکديگر باشند و تصميمات واحدي اتخاذ کنند.
اين فعال حوزه شهري همچنين با بيان اينکه مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شهرداري، مرکز بسيار بزرگي است که مي‌تواند ميزان موفقيت اين پروژه‌ها و ميزان نارضايتي شهروندان را بسنجد، گفت: سازمان‌هاي مردم نهاد آمادگي آن را دارند که اطلاعات خود را در اختيار شهرداري قرار دهند.


منبع: سلامت نيوز

http://www.CheKhabar.ir/News/82620/آزار زنان در فضاهاي بي دفاع شهري- تهران يک شهر مردانه
بستن   چاپ