راهکار فيس بوک براي جلوگيري از پخش زنده خودکشي از اين شبکه اجتماعي
سه شنبه 9 آبان 1396 - 5:08:01 PM
چه خبر - پخش زنده خودکشي از فيس بوک

قطعا راه اندازي سرويس پخش زنده ويديو در فيس بوک اتفاقات خوبي چون مشارکت مردمي در رويدادهاي اجتماعي و اطلاع رساني هاي فوري را به همراه داشته است، اما در خصوص سو استفاده از اين بخش نگراني هايي هم وجود دارد.

چند روز پيش مرد ميانسال اهل ترکيه که از ازدواج بدون اجازه دخترش ناراحت بود، در اقدامي عجيب دست به خودکشي زد و آن را به صورت زنده از فيس بوک پخش کرد. در اين ويدئو مشاهده مي شود که وي ابتدا با نگاه کردن به دوربين شروع به شکايت از خانواده و دخترش کرده و در ادامه با گفتن جمله «خداحافظ، من شما را ترک مي کنم، مراقب خودتان باشيد» گلوله اي را در سر خود شليک مي کند.
اين تنها مورد وحشتناک در بخش ويدئوهاي زنده فيس بوک نيست و مي توان گفت که فناوري پخش زنده شبکه هاي اجتماعي مي توانند بسيار خطرناک، آسيب پذير و بحث برانگيز باشند. فيس بوک مي گويد که اين فناوري همچنان در حال توسعه است و بايد به اين شرکت زمان داد تا بتواند ويديوهاي زنده را سر و سامان دهد.

مارک زاکربرگ، موسس فيس بوک پس از آنکه تعدادي از صحنه هاي وحشتناک مرگ کاربران توسط لايو استريم پخش شد، در صفحه شخصي خود در اين شبکه اجتماعي نوشت: «اين مجموعه بيشتر تلاش مي کند تا جلوي اين اتفاقات را بگيرد».
وي ادامه داد: «در هفته هاي گذشته ما شاهد آن بوديم که افراد در پخش هاي زنده فيس بوک به خود و ديگران آسيب مي زنند. پخش اين ويديوها دلهره آور است و ما بايد راه حلي پيدا کنيم که بتوانيم شبکه اجتماعي بهتري داشته باشيم».

وي در اين پست اعلام کرد که فيس بوک 3 هزار کارمند جديد را به تيم «عمليات اجتماعي» خود اضافه خواهد کرد تا در حد امکان جلوي اين اتفاقات در سرويس پخش زنده ويديو در فيس بوک را بگيرد. اين تيم که اکنون 4 هزار و 500 نفر کارمند دارد به طور مرتب فيلم هاي زنده و ساير محتويات گزارش شده را کنترل مي کنند تا بتوانند جلوي حوادثي چون خودکشي را بگيرند. به جز اين مورد، اين تيم موظف است محتواهايي که باعث نفرت پراکني و سواستفاده از کودکان مي شود، را هم حذف کند.

اما اينکار اصلا ساده نيست، محتواي زيادي در اين شبکه اجتماعي وجود دارد و اين شبکه هرچقدر هم کارمند استخدام کند، باز هم از عهده رصد تمامي محتواهاي منتشر شده برنخواهد آمد. بنابراين برخي از کارشناسان معتقدند که بايد اينکار را به هوش مصنوعي سپرد.
مارک زاکربرگ در خصوص بکارگيري هوش مصنوعي در کنترل محتواي منتشر شده در فيس بوک گفت: «استفاده از هوش مصنوعي يک راه حل کوتاه مدت نيست».
وي افزود: «درک متن، تصوير و محتواي آنچه در يک ويديو در حال رخ دادن است با گذشت زمان براي هوش مصنوعي بهتر خواهد شد، اما رسيدن به سطحي از کيفيت که مورد انتظار ماست چندين سال زمان مي‌برد. بنابراين در حال حاضر ما بايد براي کنترل اين اتفاقات از ابزارهاي ديگري کمک بگيريم».

در اوايل سال جاري، فيس بوک ويژگي هاي جديدي براي کمک به افرادي که در معرض خطر خودکشي هستند، تعبيه کرد که تماس با گروه هاي مشاور و قطع فوري لايو استريم از جمله اين موارد است؛ ضمن آنکه اگر کسي در فيس بوک مي بيند که فردي در معرض خطر است، مي تواند اين اتفاق را گزارش کند.
زاکربرگ معتقد است که اين ابزارها در برخي از اوقات واقعا کاربردي بوده‌اند. وي در اين خصوص گفت: «در هفته گذشته، ما گزارشي دريافت کرديم که شخصي قصد خودکشي دارد. بنابراين بلافاصله به مراجع قانوني اطلاع داديم و آنها توانستند مانع از صدمه زدن فرد به خودش شوند. البته مواردي هم داشتيم که در آنها خيلي خوش شانس نبوديم».

شايد برخي بگويند که سرويس پخش زنده ويديو در فيس بوک بايد حذف شود، اما جنيفر گاداگنو، پژهشگر اجتماعي معتقد است که قطع اين سرويس جلوي اين اتفاقات را نمي گيرد. در حالي که مي توان با بکارگيري برخي از ابزارها، فرصتي براي کمک کردن به افرادي که در معرض خطر هستند، فراهم کرد.


منبع: click.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/82535/راهکار فيس بوک براي جلوگيري از پخش زنده خودکشي از اين شبکه اجتماعي
بستن   چاپ