گفتگوي خواندني با بيژن حيدري چندروز پس از دربي
يکشنبه 7 آبان 1396 - 9:39:16 AM
چه خبر - بيژن حيدري داور دربي 85

بيژن حيدري براي نخستين بار قضاوت دربي را برعهده داشت. داوري که جراح ارتوپد است و همزمان با کار پزشکي، داوري را انجام مي‌دهد. کمتر دربي پيدا مي‌شود که پس از پايان بازي، مربيان، بازيکنان و تماشاگران به قضاوت داور معترض نباشند که اين هم از خصلت‌هاي دربي است. در مورد دربي 85 هم اين اتفاق افتاده و به تصميمات حيدري اعتراض‌هايي صورت گرفته است.

از آنجايي که داوران ممنوع‌المصاحبه هستند پس از هماهنگي فريدون اصفهانيان رئيس کميته داوران، گفت‌وگويي با حيدري انجام داديم که در زير مي‌خوانيد.
*دربي 85 براي شما چطور گذشت؟
همه تماشاگران دوست دارند از نزديک دربي را تماشا کنند و داوران هم مي‌خواهند اين بازي را سوت بزنند. من هم مانند همه داوران دوست داشتم قضاوت دربي را برعهده داشته باشم. داوران توانمندي در گذشته بودند که مي‌توانستند داور دربي باشند، اما چون استفاده از داوران خارجي مُد بود، فرصت قضاوت به آنها داده نشد. ما داوران خوبي داريم، مانند عليرضا فغاني که در آسيا و المپيک قضاوت کرده است. دربي 85 براي من تجربه خوبي بود، تا جايي که صحنه‌ها را ديدم، قضاوت کردم. طبق گفته کارشناسان داوري، در مجموع از نوع قضاوتم راضي بودند. با اين وجود، همه چيز را به کارشناسان و افکار عمومي مي‌سپارم. اگر نظرات مثبت بود، سعي مي‌کنم وضعيت داوري‌ام را بهتر کرده و اگر منفي بود، روي آنها کار کنم.
*براي قضاوت استرس داشتيد؟
نه، البته کمي استرس براي هر سطح از بازي طبيعي است. وقتي مي‌داني همه ايراني‌ها از تلويزيون اين بازي را تماشا مي‌کنند، قطعا دوست نداري با تصميم اشتباه باعث ناراحتي تيمي يا تماشاگران شوي. بنابراين اين استرس سراغت مي‌آيد، اما با گذشت تنها 4،5 دقيقه از بازي، راحت و با جو بازي و بازيکنان اخت شدم.
*استقلالي‌ها پس از دربي خيلي به قضاوت شما معترض بودند. وقتي به منزل‌تان بازگشتيد، متوجه انتفاد تند هواداران در صفحات مجازي نشديد؟
حقيقتش را بخواهيد پيام‌هاي زيادي از طريق تلگرام يا پيامک به دستم رسيد، اما هيچ کدام توهين آميز نبود. در صفحات مجازي هم حضور ندارم تا بدانم چه کرده‌اند.
*مردم عادي در محل کار يا زندگي‌تان در مورد دربي از شما سؤال نمي‌پرسند؟
از آشنا و فاميل بگير تا بيمار اتاق عمل و همکارانم در مورد دربي صحبت مي‌کنند. يکي سؤال مي‌پرسد فلان بازيکن در فلان صحنه توهين کرد؟ درباره بعضي صحنه‌ها که براي‌شان مفهوم نبود سؤال مي‌پرسيدند و پاسخ آنها را مي‌دادم. همه آنها از قضاوت من راضي بودند.
* به صحنه‌هاي بازي برسيم، اول از پنالتي پرسپوليس شروع کنيم.
اين صحنه واضح است، وقتي داخل محوطه جريمه جدال بازيکنان براي توپ باشد، بازيکني که هم توپ را مي‌زند و هم پاي مهاجم را، جريمه‌اش پنالتي و کارت زرد است. اگر اين اتفاق بيرون از محوطه جريمه اتفاق مي‌افتاد، جريمه‌اش کارت قرمز بود. اگر مدافع استقلال در محوطه جريمه مهاجم پرسپوليس را هُل مي‌داد يا بازيکن را مي‌گرفت، علاوه بر پنالتي بايد اخراج مي‌شد. دروازه‌بان اما، اگر با دست هم مهاجم را مي‌زد، باز هم جريمه‌اش خطاي پنالتي و کارت زرد بود، چون دروازه‌بان مي‌تواند از دستش استفاده کند. اينها قوانين فيفا هستند.
*در صحنه‌اي، کمال کاميابي‌نيا روي بازيکن استقلال مرتکب خطا شد، اما به محسن ربيع‌خواه کارت زرد نشان داديد. مبهم‌ترين صحنه بازي که بسياري تصور مي‌کنند که شما اشتباه کرديد.
بايد در مورد اين صحنه توضيح دهم. ربيع‌خواه در چند دقيقه سه بار مرتکب خطا شد و به همين دليل به او کارت نشان دادم. در اين صحنه، ربيع‌خواه از بالا تنه و کاميابي‌نيا از پايين تنه مرتکب خطا شدند. برخي از دوستان مي‌خواهند بقبولانند که در اين صحنه اشتباه يا بازيکن خطاکار را گُم کرده‌ام. چطور ممکن است از فاصله دو متري، بازيکن را گم کنم؟ آيا نمي‌توانم دو بازيکن که همزمان روي يک بازيکن ديگر هجوم مي‌برند را، تشخيص دهم؟ چطور دوستان مي‌گويند چنين حرفي را مي‌زنند؟ تشخيص بازيکني که از بالا تنه و ديگري از پايين تنه خطا کرده، سخت است؟
کارت زرد ربيع‌خواه به خاطر نقض مکرر مقررات بود و اينکه به دليل خطاهاي پي در پي کارت گرفت. ضمن اينکه، اگر من بر فرض مثال، به کاميابي‌نيا کارت نشان مي‌دادم، آيا اين بازيکن در نيمه دوم مراقب بازي خود نمي‌شد تا کارت زرد دوم را نگيرد؟
* در اعتراض شديد وريا غفوري و حالتي که به سمت شما آمد، نبايد کارت زرد دوم را مي‌گرفت؟
غفوري عصباني بود و به سمتم آمد، اما توهين نکرد. کارت زرد اول من همچنان بالاي سر بود، اگر کارت زرد پايين بود، با کارت زرد دوم مواجه مي‌شد. احساس کردم اگر بازيکن را مديريت و آرام کنم، خيلي بهتر از اين است که کارت ديگري بدهم.
*اعتراض برخي از کارشناسان و تيم‌ها به کارت زردهاي زيادي بود که به بازيکنان داديد. نظرتان چيست؟
من 10 کارت زرد به بازيکنان دادم، اگر کارت بدهي، مي‌گويند بازي از دست داور دَر رفته، اگر کارت ندهي، مي‌گويند ترسيده است.
*شما جراح هستيد و برخي‌ها اعتقاد داشتند اين شغل شما در داوري‌تان تأثير گذاشته بود.
من در زمين با مدرک دکترايم قضاوت نمي‌کنم و با مدرک داوري قضاوت مي‌کنم. مدرک پزشکي من باعث نمي‌شود که در زمين بدوم يا قوانين را اجرا کنم. از همان روز اول به شغل پزشکي علاقه داشتم و همزمان هم کار داوري را آغاز کردم.
* ... و صحبت پاياني؟
از همکاري سرمربيان و کادر فني هر دو تيم تشکر مي‌کنم. آنها در پايان بازي خسته نباشيد گفته و از نحوه قضاوتم تشکر کردند.


منبع: tasnimnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/82460/گفتگوي خواندني با بيژن حيدري چندروز پس از دربي
بستن   چاپ