کشف سياره اي که از آسمانش بجاي برف, ضدآفتاب مي بارد!
يکشنبه 7 آبان 1396 - 9:32:35 AM
چه خبر - کشف سياره اي عجيب توسط دانشمندان

طبيعت جهان هستي همواره انسان را شگفت‌زده مي‌کند و محققان به تازگي يکي از عجيب‌ترين سيارات فراخورشيدي را کشف کرده‌اند که ماده ضدآفتاب تيتانيوم اکسيد به صورت برف در آن مي‌بارد.
اين تحقيق مي‌تواند اطلاعات ارزشمندي را در رابطه با ويژگي‌هاي جو سيارات فراخورشيدي مشابه زمين در اختيار محققان بگذارد.

اين سياره که "کپلر-13اي‌بي"(Kepler-13Ab) نام دارد، يکي از داغ‌ترين سيارات فراخورشيدي شناخته شده محسوب مي‌شود که دماي آن در طول روز به 2760 درجه سانتي‌گراد مي‌رسد.

دليل اين دماي بسيار بالا نزديکي اين سياره به ستاره ميزبانش است که جلوي گردش آن به دور خودش را مي‌گيرد و سبب مي‌شود همانند ماه زمين که همواره يک سمت آن به سمت زمين بوده و سمت ديگر ديده نمي‌شود، اين سياره نيز يک سمت به سمت ستاره و بخش ديگري در طرف ديگر داشته باشد که همواره در تاريکي قرار دارد.
محققان براي شناخت ويژگي‌هاي جوي اين سياره تلسکوپ فضايي هابل را به نحوي هدايت کردند تا با طيف‌سنجي مادون قرمز در زمان قرارگيري اين سياره بين هابل و ستاره ميزبانش، بتوانند اطلاعات بيشتري در رابطه با آن بدست آورند.
داده‌هاي بدست آمده نشان مي‌دهد که جو بالاي اين سياره بسيار خنک‌تر از آن چيزي است که پيش‌بيني شده است.

محققان معتقدند که دليل اين خنکي، نبود گازهاي جاذب و منتشرکننده حرارت است که سبب مي‌شود تيتانيوم اکسيد موجود در جو بالا رفته و به صورت ابر درآيد.
براي تبديل تيتانيوم اکسيد به ابر نياز است که بادهاي شديد آنها را به محل مناسب برسانند.

اين سياره جاذبه‌اي 6 برابر مشتري دارد و همين موضوع سبب ايجاد برف‌هاي تيتانيوم‌اکسيدي مي‌شود که به اين فرايند "تله سرد" گفته مي‌شود.

"توماس بيتي"( Thomas Beatty) از دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا مي‌گويد: در حالت کلي مطالعات جوي ما بر روي سيارات مشتري داغ يک آماده‌سازي براي شناخت سيارات خاکي مشابه زمين است، زيرا اين سيارات ما را با بهترين ديدگاه‌ها در رابطه با وضعيت آب و هوايي سيارات فراخورشيدي آشنا مي‌کنند.
اين تيم معتقد است که فرايند اتمسفري "تله سرما" احتمالا در اکثريت قريب به اتفاق مشتريان داغ رخ مي‌دهد. با اين حال، توزيع مواد در بخش‌هاي روز و شب اين سيارات يکسان نيست و در سيارات کوچک‌تر، احتمال دارد که برف اکسيد تيتانيوم به قسمت روز از سياره برسد، تبخير شده و به حالت اوليه خود يعني گاز برگردد.
اين سياره 1730 سال نوري از زمين فاصله دارد، اما اگر روزي موفق به سفر به آنجا شديد، بايد کرم ضد آفتاب هم همراه خود ببريد، زيرا ضدآفتاب‌هاي طبيعي آن در قسمت شب آن مي‌بارند.
نتايج اين تحقيق در نشريه علمي Astronomical منتشر شده است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/82451/کشف سياره اي که از آسمانش بجاي برف, ضدآفتاب مي بارد!
بستن   چاپ