جايگزين هاي گياهي گوشت قرمز
سه شنبه 2 آبان 1396 - 4:35:40 PM
چه خبر -

به دنبال اين هستيد که مصرف گوشتتان را کمتر کنيد و يک چيز خوب ديگر را جايگزينش کنيد؟ يا اين که گياهخوار هستيد؟خوشبختانه شما مي‌توانيد از اين سبزيجات براي جايگزين کردن گوشت در هر دستور پخت استفاده کنيد، چه همبرگر و چه کوفته ريزه و ...

جايگزين هاي گوشت:
1. عدس

اگر عاشق گوشت گوساله هستيد و به هر دليلي نمي‌توانيد از آن در غذايتان استفاده کنيد، عدس چيزي است که بايد سراغش برويد. ضمناً عدس، بسيار مغذي بوده و دوست قلب شماست. مي‌تواند از عدس براي درست کردن کوفته، همبرگر، سوپ و تاکو (خوراک مکزيکي) استفاده کنيد.

2. قارچ

اگر تصميم داريد گياهخوار شويد، به احتمال زياد غلبه بر هوس گوشت، کار ساده‌اي نيست. اما استفاده از قارچ مي‌تواند ترفند مناسبي باشد. بيشتر انواع قارچ، سالم و سيرکننده بوده و خيلي خوب مي‌توانند ميل شما به گوشت را جواب بدهند. قارچ، کم کالري و بسيار مغذي است که مي‌توانيد از آن در هر دستور پخت (رسپي) به جاي گوشت استفاده کنيد.

3. چغندر

چغندر، شيرين و خوشمزه است که مي‌توانيد از آن در تهيه‌ همبرگر، تاکو، سوپ، سالاد و ساير غذاهاي باب ميلتان استفاده کنيد. حتي مي‌توانيد در انواع دسر هم چغندر به کار ببريد. چغندر منبع بسيار خوبي از پروتئين گياهي، منيزيم، فيبر، آهن، ويتامين B6 و C و کلسيم و پتاسيم است که آن را جايگزين قابلي براي گوشت مي‌کند.

4. بروکلي

يک فنجان بروکلي، 135 درصد از مقدار توصيه شده‌ي ويتامين C روزانه‌تان را تأمين مي‌کند که ضمناً ويتامين A، منيزيم، آهن، پروتئين، فيبر و تعداد زيادي آنتي‌اکسيدان‌هاي قوي دارد. بروکلي به خوبي جاي گوشت را در بسياري از غذاها مي‌گيرد. اگر طعم آن را دوست نداريد، فقط در سوپ‌ها از آن استفاده کنيد.

5. بادمجان

بادمجان هم مانند قارچ، بسيار شبيه گوشت عمل مي‌کند، چه در حالت سرخ شده و چه گريل شده يا پخته شده. شما مي‌توانيد بادمجان را له کرده و از آن در همبرگر استفاده کنيد. بادمجان بسيار سيرکننده است و مقدار زيادي پتاسيم، فيبر رژيمي، منيزيم، آهن، کلسيم، پروتئين. ويتامين‌هاي A، B6 و C دارد.

6. سيتان (گوشت گندم)

گوشت گندم يا سيتان(Seitan) نوعي مادۀ غذايي است که از مادۀ پروتئيني گندم به دست مي‌آيد که ارزش غذايي و جذب بالايي دارد.براي تهيۀ آن، گندم را در آب خيسانده و آنقدر خمير به دست آمده را با آب مي‌شويند تا تمام مادۀ نشاسته‌اي گندم از آن خارج شود و تنها مادۀ چسبناک گندم (gluten) باقي بماند. اين مادۀ غذايي سرشار از پروتئين است و مي‌تواند جايگزين گوشت شود. بنابراين شما مي‌توانيد آن را گريل يا کباب کنيد و يا بجوشانيد.سيتان براي افرادي که به گلوتن حساسيت دارند مناسب نيست.

7. سيب زميني

سيب زميني را به هر صورت که درست کنيد، سبزي است که به خوبي جاي گوشت را مي‌گيرد. شما مي‌توانيد هم از سيب زميني سفيد استفاده کنيد و هم از سيب زميني شيرين و يا ترکيبي از هر دو. شما هرگز از سيب زميني خسته نمي‌شويد، اين‌طور نيست؟

8. لوبيا

گوشت، گران‌قيمت است اما لوبيا نسبتاً ارزان‌قيمت بوده و ضمناً بسيار سالم، مغذي و سيرکننده است. لوبيا منبع عالي پروتئين، فيبر، پتاسيم، کلسيم، منيزيم، آهن و ويتامين C است. راه‌هاي بسيار زياد و متنوعي براي تهيه‌ لوبيا وجود دارد که مي‌توانيد بدون اينکه از آن دل‌زده شويد، در تغذيه‌تان از آن استفاده کنيد.

9. هويج

تعجب کرديد؟ بله درست است، هويج مي‌تواند به خوبي جاي گوشت را بگيرد و سيرتان کند، اما از همه مهم‌تر، بسيار سالم است. هويج سرشار از ويتامين A، فيبر و مقادير زيادي از ساير ويتامين‌ها و مواد معدني است. هويج را مي‌توانيد به روش‌هاي متنوع در انواع سوپ و سالاد و ... استفاده کنيد. همچنين مي‌توانيد هويج را به عنوان بِيکن گياهي (همراه با تخم مرغ) براي صبحانه سرو کنيد.
مي‌بينيد که به راحتي مي‌توانيد سبزيجات را تقريباً در هر غذايي که با گوشت تهيه مي‌شود، جايگزين کنيد. البته سبزيجات بسيار زياد ديگري هم وجود دارند که مي‌توانيد امتحانشان کنيد، اما نکته اينجاست که باور کنيد زندگي بدون گوشت هم امکان‌پذير است! فقط کافي است مقدار کافي و ضروري از مواد مغذي و آنتي‌اکسيدان‌هاي قوي را در تغذيه‌تان بگنجانيد.


منبع:tebyan.com

http://www.CheKhabar.ir/News/82196/جايگزين هاي گياهي گوشت قرمز
بستن   چاپ