آيا بيدار کردن افراد از خواب با صداي بلند خطرناک است؟
يکشنبه 30 مهر 1396 - 9:33:29 AM
چه خبر - بيدار کردن فرد از خواب با صداي بلند باعث سکته مي شود؟

دکتر هراير دانليان روانشناس باليني، درباره مطالب منتشر شده در فضاي مجازي که بيان مي‌کند، بيدار کردن فرد با صداي بلند منجر به جنون و سکته خواهد شد، توضيحاتي ارائه داد.
معروف‌ترين علت ابتلا به اصطلاح عاميانه جنون که به آن روانپريشي نيز گفته مي‌شود، شيزوفرني و مانيا است. در صورتي ممکن است در هنگام بيدار کردن فردي با صداي بلند، به جنون مبتلا شود که زمينه محيطي يا ژنتيکي عوامل ياد شده را از قبل در خود داشته باشد. در غير اين صورت، بيدارکردن افراد با صداي بلند منجر به جنون نمي شود و اين ادعاها کاملا نادرست است.
شيزوفرني در فرد با اختلال رواني، حالت روانپريشي و توهمات شنيداري و جنون آميز بروز مي‌کند، همچنين عامل ديگر جنون ممکن است به علت يک اختلال دو قطبي در برابر افسردگي و شيدايي به نام مانيا به وجود بيايد که سبب نوسانات خلقي و تغييرات غيرمعمول در کارايي فرد خواهد شد.
اين روانشناس باليني با بيان اين‌که به فرض درست بودن اين ادعا اگر فردي کابوس ببيند هم، بايد پس از بيدار شدن دچار جنون شود، افزود: چنين ادعاهايي، درست و علمي نيست. ابتلا به جنون در چنين مواقعي همانقدر مي‌تواند واقعيت داشته باشد که گفته شود چون فردي را ناگهان از خواب بيدار کردند، معتاد شد. اين حرف ها مبناي علمي ندارد.
از آنجا که هنگام بيدار شدن ناگهاني و به دليل ترس فرد، فشار خون بالا رفته و ترشح برخي هورمون‌ها افزايش مي‌يابد، ابتلا به سکته در افرادي که با صداي بلند بيدار مي‌شوند نيز مستلزم داشتن زمينه بيماري قبلي است. همانطور که در تصادفات، گاهي بر اثر شوک و ترس، فرد با داشتن زمينه قبلي بيماري هاي قلبي ممکن است مبتلا به سکته شود. بنابراين اين‌گونه شايعات تلگرامي پايه و اساس علمي ندارد و نبايد آنها را باور کرد.


منبع:salamatonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/81991/آيا بيدار کردن افراد از خواب با صداي بلند خطرناک است؟
بستن   چاپ