شيدا فهيمي دختري که مرزهاي جنسيتي را کنار زد! عکس
جمعه 28 مهر 1396 - 10:29:47 AM
چه خبر - آشنايي با شيدا فهيمي و ورزش کلستنيک

پارک پرديسان با داشتن امکانات و تجهيزاتي که معمولا شامل يک يا چند ميله ناقابل مي شود، تنها پارک تهران است که قابليت انجام و تمرين کلستنيک را به اهالي آن مي دهد. در اين رشته ورزشي که قدرت عضلاني بدن حرف اول را مي زند اغلب شاهد حضور و فعاليت پسران هستيم اما در اين بين دختراني پا به اين عرصه مي گذارند تا نشان دهند هر چند به دليل محدوديت هاي پوشش هيچگاه نمي توانند در عرصه رقابت هاي جهاني اين رشته شرکت کنند اما ميدان را خالي نکرده و همپاي پسران فعاليت مي کنند تا جايي که در حين انجام اين فعاليت به علت عجيب و سريع بودن حرکات و همچنين نحوه لباس پوشيدن و پوشاندن موها، نشاني از دختر بودن وجود ندارد و اغلب تصور مي شود که يک پسر در حال حرکت زدن است.

شيدا فهيمي 31 ساله و دانشجوي رشته تربيت بدني است. او سه ساله بود که به علت تماشاي رشته ژيمناستيک از تلويزيون و همچنين شرکت يکي از اقوام شان در اين رشته، به شدت جذب اين شاخه ورزشي شد تا اين که بعد از يک سال تلاش و وقتي تنها چهار سال داشت، خانواده اش او را در کلاس ژيمناستيک ثبت نام کردند. پيشرفت عجيب و استعداد فوق العاده او آينده درخشانش در اين رشته را تضمين مي کرد تا جايي که او از سنين 10 تا 15 سالگي همه ساله در رتبه هاي برتر کشوري قرار گرفته و اغلب صاحب مدال طلاي مسابقات شده است.

او مي گويد: «از کودکي ديدن حرکات قهرمان ژيمناستيک کار را مي ديدم و آرزويم اين بود مثل آنها شوم. کم کم احساس کردم در ايران به سطح قابل قبولي در اين رشته رسيده ام اما با اين وجود هيچگاه امکان شرکت در مسابقات جهاني در اين رشته براي دختران ايراني وجود ندارد اما اين مشکلي نيست که باعث شود دوستداران اين قبيل رشته ها قيدش را بزنند.»

عکس از قدرت بدني شيدا فهيمي

عکس از قدرت بدني شيدا فهيمي

دختر بودن با کلستنيک منافاتي ندارد

شيدا فهيمي از 15 سالگي به سمت رشته ايروبيک ژيمناستيک که با قدرت بيشتري سروکار دارد، مي رود. هم اکنون هشت سال است که در اين رشته نيز فعاليت دارد و هر سال در مسابقات ليگ به صورت انفرادي و تيمي در کشور اول شده است. او در اين راه از حمايت خانواده اش مي گويد که برايش وقت گذاشتند و مدام تشويقش مي کردند که تو بايد براي خودت کسي شوي. او هم اکنون رشته هاي مختلف ورزشي را تدريس مي کند و از 17 سالگي تا به امروز مربي ژيمناستيک بوده است.

شيدا که به ورزش به قول خودش معتاد شده است و تمام روزش را با ورزش پر مي کند، از رشته اي جديد مي گويد: «ورزشي که ديدن يک دختر در آن باعث تعجب مي شود.» ورزشي که معتقد است بايد واردش مي شد تا به همگان نشان دهد ورزش جنسيت نمي شناسند و حتي در ايران نمي توان کمبود امکانات را بهانه اي براي دوري از اين گونه رشته هاي ورزشي دانست. او دختر بودنش در اين رشته را وجه تمايز و نقطه قوت مي داند، نه نقطه ضعف. نام اين رشته مدرن کلستنيک استريت ورک اوت است.

همپاي پسران روي ميله يا روي زمين حرکت مي زنم

او در رابطه با اين رشته خاص و جذاب مي گويد از دو سال پيش با کلستنيک آشنا شدم. کليپ هايش را مي ديدم و راجع به آن از زبان پسرهايي که در اين رشته فعاليت مي کردند، مي شنيدم. حدود شش ماه پيش بود که اتفاقي رفتم روي ميله و حرکت زدم. از همان اولين تجربه متوجه شدم خيلي از حرکاتش برايم آسان است چرا که به دليل ژيمناستيک کار بودنم، قدرت دست ها و بدنم به اندازه کافي بالا بود. دنباله اين ورزش را گرفتم و به پارک پرديسان رفتم. در آنجا مورد تشويق اعضاي تيم کلستنيک قرار گرفتم و از آن روز وارد تيم شده ام و در فضاي باز که همان پارک پرديسان است، زير نظر مربي تمرين و فعاليت مي کنم.

از او مي پرسم تو اولين دختري هستي که وارد اين رشته شده اي و او مي گويد: تعداد بسيار اندکي از دختران کلستنيک کار مي کنند اما معمولا در باشگاه ها هستند و يا وارد تيم حرفه اي نشده اند. اما هدف اصلي من اين بود که در فضاي باز اين کار را انجام دهم تا هم ثابت کنم دختران هم مي توانند و هم اين که اگر دختري به اين رشته علاقه مند است اما تصور مي کند فعاليت در اين رشته در ايران امکان پذير نيست، متوجه شود که در ايران هم مي تواند خودش را نشان دهد. هر چند امکان شرکت در رقابت هاي جهاني وجود نداشته باشد.

اگر ورزشکار نبودم در تصادف سالم نمي ماندم

رشته کلستنيک استريت ورک اوت شايد کمتر از هشت سال است که وارد ايران شده است اما در اين بين جوانان ايراني از قافله هاني عقب نمانده اند و سال گذشته پيام حسن نژاد که سابقه قهرماني آسيا را در کارنامه خود دارد، موفق به کسب قهرماني جهان در رقابت هاي 2016 مسکو شد. ورزشکاران اين رشته داراي بدن هايي عضلاني و قوي هستند. اين رشته هيچ ربطي به پارکور ندارد و در واقع مي توان آن را با بدنسازي و فيتنس مقايسه کرد چون هر دو رشته در جهت پرورش و رشد عضلاني پيش مي روند و در کل هيچ نيازي به بلند کردن وزنه و کار با وسايل بدنسازي نيست بلکه تمام حرکات با وزن بدن انجام مي شود.

ارتش آمريکا به نيروهايش تمرينات کلستنيکس را توصيه مي کند و مي گويد اين تمرينات باعث افزايش قدرت عضلاني، استخوان ها و مفاصل شده و از آسيب ديدگي ها پيشگيري مي کند و اين دقيقا همان چيزي است که عايد اين ورزشکاران و شيدا شده است. او به تازگي حادثه تصادفي را از سر گذرانده که مي گويد هر کس جاي او بود سالم بيرون نمي آمد اما او به خاطر بدن قوي و محکمي که دارد آسيب آنچناني از اين حادثه نديده است.


منبع: روزنامه هفت صبح

http://www.CheKhabar.ir/News/81881/شيدا فهيمي دختري که مرزهاي جنسيتي را کنار زد! عکس
بستن   چاپ