ترامپ،لاگارد و وامي که ايران هيچ‌گاه نخواست!
چهارشنبه 26 مهر 1396 - 4:37:32 PM
چه خبر - ترامپ دستور مخالفت با پرداخت وام از سوي صندوق بين‌المللي پول به ايران را صادر کرد

گرچه رئيس جمهور آمريکا در اقدامي دستور مخالفت با پرداخت وام از سوي صندوق بين‌المللي پول به ايران را صادر کرد، اما مساله اينجاست که ايران هيچ گاه تقاضاي دريافت وام از صندوق نداشته است.
ر روزهاي اخير ترامپ در اقدام ضد ايراني خود به نمايندگان آمريکا در صندوق بين المللي پول(IMF) دستور داد تا به درخواست ايران براي دريافت وام از اين صندوق و البته ساير بانک‌هاي توسعه بين‌الملل راي منفي دهند تا مانعي باشد براي استفاده ايران از منابع بين‌المللي.
در ادامه کريستين لاگارد – رئيس فرانسوي صندوق بين‌المللي پول – در واکنشي اعلام کرد که هيچ تغييري در سياست اين وام دهنده در خصوص وام دهي به ايران با توجه به اظهارات رئيس جمهور آمريکا وجود ندارد و دليلي نمي‌بيند که در شيوه نامه هيات مديره صندوق بين المللي پول تغييري ايجاد شود؛ از اين رو رابطه با ايران به روال سابق خواهد بود.
گرچه ترامپ و لاگارد درباره پرداخت وام به ايران از سوي صندوق بين المللي پول کنش و واکنش‌هايي نسبت به يکديگر داشتند و تصميمات خود را اعلام کردند، اما مساله اينجاست که ايران هيچ گاه درخواستي براي اخذ وام از صندوق نداشته است.
پيگيري موضوع درباره جريان وام‌هاي دريافتي ايران از صندوق بين‌المللي پول با توضيحاتي از سوي حسين يعقوبي مياب - مديرکل بين‌الملل بانک مرکزي - همراه شد. وي تاکيد کرد که نه تنها ايران تاکنون درخواستي بابت دريافت وام از صندوق بين‌المللي پول نداشته، حتي در صندوق کاهش فقر و افزايش رشد اقتصادي (PRGT) نيز سهم دارد و براساس ضوابط به کشورهاي فقير کمک کرده است. در اين شرايط به نظر مي‌رسد دستور ترامپ براي عدم پرداخت وام از سوي صندوق بين‌المللي پول به ايران و حتي حمايت لاگارد براي اين پرداخت چندان منطقي نبوده است.
مديرکل بين‌الملل بانک مرکزي يادآور شد که به طور معمول کشورهايي که داراي مشکل تراز پرداخت بوده و از حد پاييني براي تامين مالي برخوردار هستند تقاضاي دريافت وام از صندوق را مطرح مي‌کنند و صندوق نيز طبق ضوابط خاص خود به آنها وام‌هايي را پرداخت خواهد کرد.
به گفته يعقوبي مياب، با اين حال ايران همواره به عنوان يکي از اعضاي صندوق از خدمات مشاوره‌اي و مطالعاتي آن استفاده کرده است.
صندوق بين‌المللي پول يکي از موسسات تخصصي وابسته به سازمان ملل متحد است که در سال 1944 (1323هـ. ش.) در کنفرانس برتون وودز و با شرکت 44 کشور شکل گرفت و کار خود را در 27 سپتامبر 1945 (1324 هـ. ش.) آغاز کرد. به طور معمول هر ساله صندوق بين‌المللي پول اجلاس‌هاي پاييزه و بهاره اي دارد که مقامات اقتصادي و بانکي ايران نيز در آن شرکت مي کنند. در اين اجلاس نمايندگان نهادهاي پولي و مالي کشورها گردهم آمده و از آن براي فرصتي براي تبادل ديدگاه‌ها و همچنين ايجاد راهکارهايي براي گسترش روابط بانکي و رفع موانع موجود استفاده مي‌کنند. علاوه بر آن هرسال نمايندگاني از صندوق تحت ترتيبات ماده(4) به ايران آمده و مذاکراتي با مقامات اقتصادي و بانکي کشور داشته‌اند.
ارتقاي ثبات سيستم مالي و پولي بين‌المللي، کمک به جلوگيري از بحران و کمک به حل آن در صورت وقوع و ارتقاي رشد و کاهش فقر فعاليت‌هاي عمده و همچنين پيشبرد رشد جهاني و ثبات اقتصادي از اهداف اصلي صندوق بين‌المللي پول است. بر اين اساس جلوگيري از بحران‌هاي اقتصادي از طريق تشويق کشورها به پذيرش سياست‌هاي مناسب از اهميت برخوردار خواهد بوده و در اين زمينه فعاليت صندوق در سه زمينه مهم نظارتي، کمک‌هاي فني و وام‌دهي موجبات دسترسي به اهداف تعيين شده را فراهم مي‌آورد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/81810/ترامپ،لاگارد و وامي که ايران هيچ‌گاه نخواست!
بستن   چاپ