تحمل درد درست نيست
پنجشنبه 20 مهر 1396 - 12:32:09 PM
چه خبر - چرا نبايد درد را تحمل کرد

انجمن جهاني درد به همه مردم تاکيد مي‌کند که درد را تحمل نکنيد بلکه با تشخيص علت براي درمان اقدام کنيد. به بهانه روز جهاني درد، پاي صحبت دکتر جلال زرين‌قلم، دبير انجمن بررسي و مطالعه درد ايران و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي نشسته‌ايم تا ياد بگيريم، چگونه با درد مواجه شويم و کاهش و کنترل آن را به دست بگيريم.

درد را خودسرانه ساکت نکنيد

مردم فکر مي‌کنند درد را بايد ساکت يا به بيان ديگر حذف کرد و نيازي به تشخيص علت اصلي نيست يعني اگر سردرد دارند، به صورت خودسرانه و غير تجويز شده، دارو مصرف مي‌کنند.
درد، علامتي از يک ناهماهنگي در فعاليت‌ بدن است. اگر ريشه آن را پيدا نکنيم، همان محرکي که يک حس ساده را ايجاد مي‌کند، مي‌تواند تبديل به يک بيماري شود؛ مثل دردهاي ساده دستگاه گوارش، پروستات، سينه و کليه که افراد با دارو آن را ساکت مي‌کنند يا با بي‌توجهي طي مي‌کنند و بعد از مدتي هم ممکن است به يک بيماري سرطاني تبديل شود.
بعضي سر درد‌ها هم ممکن است ناشي از يک ضايعه فراگير مثل افزايش فشار مايع مغزي نخاعي باشد. پس ابتدا بايد علت را تشخيص دهيم و بعد از اطمينان از اين که يک درد ساده است، براي آن مسکن تجويز شود.

نبايد درد بکشيد

بيمار نبايد درد بکشد يا آن را تحمل کند. حتي درد‌هاي حاد با تشخيص علت بايد درمان شوند. تسکين درد، ساز و کار مخصوص به خود را دارد. استفاده از دارو به ويژه وقتي علت درد مشخص نيست، عوارض جبران‌ناپذيري ممکن است داشته باشد.
استفاده از مسکن‌هاي OTC (مسکن‌هايي که بدون نسخه در داروخانه‌ها عرضه مي‌شود) نيز در شرايطي مجاز است که علت بيماري مشخص شده باشد؛ ‌مثلا هنگام بروز سردرد تنشي که فرد با آن دست و پنجه نرم مي‌کند، درد ناشي از سوختگي خفيف و درد احشايي در خانم‌ها (در دوران قاعدگي) فرد مي‌تواند از اين مسکن‌ها استفاده کند.

روش‌هاي کنترل درد را ياد بگيريم

براي درمان درد ابتدا بايد به يک متخصص و در صورت نياز به متخصص درد مراجعه شود.
بسته به عامل ايجادکننده درد مي‌توانيم از روش‌هاي مختلف استفاده کنيم. گروهي از دردها التهابي هستند. مانند دردهاي ناشي از سوختگي و روماتيسم.
در مواجهه با اين درد‌ها بايد از گروه داروهاي ضد التهابي مثل داروهاي غيراستروئيدي يا کورتون‌ها استفاده کنيم.
براي کنترل دردهاي نوروپاتيک (عصبي) هم بايد از مکانيسم‌هاي پيچيده‌تر کنترل درد مانند بلوک‌کننده کانال‌هاي عصبي بهره گرفته شود.
براي از بين بردن درد ناشي از اسپاسم‌هاي عضلاني و اختلالات عضلاني نيز مي‌توان از طب مکمل مثل طب سوزني و نيز استفاده از ترکيبات دارويي گياهي زير نظر پزشک بهره گرفته شود.

درد‌هاي سايکولوژيک نيز بايد زير نظر روانپزشکان کنترل شود.

توجه داشته باشيد، استفاده از روش‌هاي معمول و ساده کنترل درد مثل استفاده از کيسه آب گرم در کاهش دردهاي عضلاني ناشي از اسپاسم عضلاني و کيسه آب سرد در کاهش درد ناشي از پيچ خوردگي موثر است، به شرط آن که مطمئن شويم آسيب شديدي وجود ندارد؛ چرا که تسکين درد، بدون تشخيص علت آن، عوارض زيادي دنبال خواهد داشت.

چرا از درد مي‌ترسيم؟

درد به عنوان يک پاسخ تحريک آسيب‌رسان در بدن تلقي مي‌شود. وقتي حس درد داريم يعني اختلال فعاليتي در بدن ما به وجود آمده است که وظيفه پزشک، پيدا کردن عامل و رفع آن است. ترس ما از درد ناشي از ناآگاهي نسبت به علت درد است، به خصوص دردهايي که منشا احشايي دارند يا سردردهاي تنشي که دليلش براي ما مشخص نيست، منجر به ايجاد حس ترس در ما مي‌شود.
البته خود درد مي‌تواند باعث بروز ناراحتي رواني مثل افسردگي و استرس بشود و فرد را به سمت تشديد درد پيش ببرد که به نوبه خود بر ترس فرد مي‌افزايد.


منبع: jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/81382/تحمل درد درست نيست
بستن   چاپ