چه خبر - خواص ميوه هاي پاييزي
هر کدام از مواد غذايي داراي طبع و مزاج خاص خودش است, در هر فصل بايد ميوههاي همان فصل را مصرف کرد تا از بيماريها پيشگيري شود.
خواص بالنگ
1 - داراي دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ ميگويند.
2 - طبيعت پوست زرد آن، گرم و خشک است و شحم آن يعني گوشت آن که زير پوست زرد آن است و شيرينمزه و سرد و تر است ولي سردي آن زيادتر از تري آن است و مغز ترش آن سرد و خشک است.
3 - بالنگ ترش، ملطف و صافکننده روح طبيعي و خون از صفرا و مسکن قي (استفراغ) صفراوي است.
4 - بالنگ ترش براي خفقان قلب, تقويت کبد, معده و تسکين حرارت احشا مفيد است.
خواص ليموترش
1 - ليموترش سرد و خشک است.
2 - ملطف و از بين برنده خلطهاي غليظ و لزج است.
3 - براي سردرد, سرگيجه و ورمهاي حلق مفيد است.
4 - براي خفقان ناشي از سودا, جوشش خون, التهاب معده و قي صفراوي مفيد است.
5 - براي سردمزاجان, اعصاب و سرفه زيانآور است و مصلح آن شکر و عسل است.
6 - طبيعت ليموي شيرين، سرد و تر است و از نظر منافع، بسيار ضعيفتر از ليموترش است اما مضر اعصاب نيست.
خواص نارنگي
1 - طبيعت آن سرد و تر است.
2 - نارنگي مفرّح قلب است و خفقان قلب را از بين ميبرد.
3 - موجب تسکين تيزي خون و صفرا ميشود و تشنگي را نيز کم ميکند.
4 - گُرگرفتي کبد و معده را کم ميکند و ادرارآور است.
خواص نارنج
1 - ترش و طبع آن سرد و خشک است.
2 - نارنج ترش لزوجتي دارد که براي نزلههاي سينه و سرفههاي گرم مفيد است مخصوصاً اگر با پوست از وسط دو نيم کرده و پس از درآورن تخمهاي آن مقداري نبات کوبيده بر آن پاشيده شود و تا حدّ جوش حرارت داده شود، سپس ميل شود.
منبع : yjc.ir