سوزش سر دل داريد؟ اين خوراکي ها را نخوريد!!
سه شنبه 18 مهر 1396 - 7:31:31 PM
چه خبر - خوراکي هاي ممنوعه هنگام سوزش سر دل

سوزش سر دل مي تواند ناشي از مشکلات گوارشي باشد که مقصران افزايش توليد اسيد هستند. با اين حال يکي ديگر از علل اصلي ابتلا به اين عارضه، انتخاب هاي غذايي شماست. برخي از غذاها باعث به هم خوردن تعادلpHبدن و افزايش سطح اسيديته مي شوند:

شکلات

اگر عاشق شکلات هستيد و اغلب از سوزش سر دل رنج مي ‌بريد، وقت آن رسيده است که به يکي از لذت‌ هاي شيرين و مورد علاقه‌ تان نه بگويد. شکلات به سه دليل براي افرادي که از رفلاکس اسيد رنج مي ‌برند مضر است. اول آن که شکلات حاوي کافئين و محرک‌ هاي ديگري مانند تئوبرومين است که باعث رفلاکس يا سوزش معده مي ‌شوند. تئوبرومين نوعي متيل‌ گزانتين است که مانع تنگ شدن ماهيچه‌ اسفنکتر تحتاني مي ‌شود و به اين ترتيب به شکل مستقيم احتمال رفلاکس شديد اسيد را افزايش مي‌ دهد. دوم آن ‌که شکلات چربي بالايي دارد، يعني هضم آن طولاني ‌تر است و مي‌ تواند محرک رفلاکس يا سوزش معده باشد. و سوم آن ‌که کاکائو مي‌ تواند باعث شود سلول ‌هاي روده ‌اي، اسفنکتر مري را شل کنند و اجازه دهد اسيد معده زياد شود.

ادويه تند

با اين که اين نوع ادويه جات خاصيت ضد التهابي و آنتي اکسيداني دارند، اما مي توانند مهاجمان سيستم ايمني بدن نيز محسوب شوند؛ به ويژه زماني که به مواد غذايي تحريک کننده آنها را اضافه مي کنيد. در آن زمان اين ادويه ها مقصران اصلي سوزش سر دل هستند. ادويه کاري و فلفل تند از اين نوع ادويه جات هستند.

قهوه

براي کساني که براي بازيابي قدرت و انرژي روزانه، چيزي جز نوشيدن قهوه را انتخاب نمي کنند، يک مشکل اساسي وجود دارد. قهوه اگرچه خاصيت آنتي اکسيداني دارد، ولي يکي از منابع اصلي کافئين است و کساني که از سوزش سر دل رنج مي برند، بايد از آن اجتناب کنند. کافئين باعث افزايش اسيديته‌ معده و رفلاکس اسيد مي شود. همچنين قهوه فشار را در اسفنکتر تحتاني معده کاهش مي ‌دهد، که مي ‌تواند در افراد مستعد باعث سوزش سر دل يا وخامت اوضاع شود. قهوه فرآيند تخليه‌ معده را نيز سرعت مي‌ بخشد که ممکن است باعث شود محتواي به شدت اسيدي آن خيلي سريع ‌تر از حالت عادي وارد روده‌ کوچک شود. اين امر سبب جراحت بافت روده ‌اي مي ‌شود.

سيب زميني سرخ کرده

سيب زميني سرخ کرده دشمن شماري از فرايندهاي گوارشي و متابوليکي است. غذاهاي سرخ شده از قبيل سيب زميني سطوح بالاي چربي هاي ترانس را در خود جاي داده اند و مواد شيميايي دارند که نه تنها بر عملکرد دستگاه گوارش تاثير مي گذارند، بلکه باعث افزايش توليد اسيد و حضور سموم مي شوند.

سوسيس و مواد غذايي کنسرو شده

سرشار از مواد مصنوعي هستند که باعث ايجاد بيش از حد اسيد در خون و معده مي شوند. اين نوع غذاها با چربي بالا بر متابوليسم معده شما تاثير مي گذارند. اضافه کردن اين غذاها به رژيم روزانه منجر به بيماري هايي مانند چاقي و سطوح بالاي کلسترول و چربي مي شود.

گوشت قرمز

مصرف بيش از حد اين نوع گوشت سطح التهاب بدن را افزايش مي دهد. گوشت قرمز سطح اسيديته بدن را بالا مي برد و مشکلات هضم ايجاد مي کند.

گوجه فرنگي

اگر از بيماري بازگشت اسيد به مري رنج مي‌ بريد، بهتر است از گوجه فرنگي و محصولات آن پرهيز کنيد. گوجه ‌ها سرشار از اسيدسيتريک، ماليک اسيد، و آسکوربيک اسيد هستند که مي ‌توانند معده و مري را بيازارند. به محض مصرف اين اسيدها، معده شروع به توليد اسيد خيلي زياد مي ‌کند. اين اسيد مي ‌تواند به داخل مري خزيده و سبب احساس سوزش ناخوشايندي در سينه شود. از گوجه و محصولات آن، مانند سس کچاپ، پيتزا با سس گوجه ‌فرنگي، سس پاستا و سس چيلي پرهيز کنيد.

مرکبات

مرکباتي مانند پرتقال، ليمو، و گريپ فروت مي ‌توانند علائم رفلاکس و سوزش معده يا سر دل را تشديد کنند. بنابراين، از مصرف اين ميوه‌ ها چه به صورت کامل و چه به صورت آب ‌ميوه خودداري کنيد. مرکبات اسيد فراواني دارند و براي مجراي گوارشي آزاردهنده هستند. اسيديته‌ بالاي مرکبات سبب شل شدن اسفنکتر مري و تشديد علائم مي‌ شود، به ويژه وقتي که با معده‌ خالي مصرف شوند.


منبع : mizanonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/81273/سوزش سر دل داريد؟ اين خوراکي ها را نخوريد!!
بستن   چاپ