برنج قهوه اي بخوريم يا برنج سفيد؟ کدام بهتر است؟
سه شنبه 18 مهر 1396 - 11:35:26 AM
چه خبر - تفاوت برنج قهوه اي و برنج سفيد

پاسخ شما قطعا بايد برنج قهوه اي باشد. پس چرا طبق آمارها 70 درصد از مردم در ايالات متحده برنج سفيد استفاده مي کنند؟ پاسخ اين سوال اين است که برنج سفيد خوشمزه تر از نوع قهوه اي آن است. اين موارد تنها بخشي از ويژگي هاي اين دو ماده است. در ادامه بيشتر در مورد برنج سفيد و قهوه اي صحبت مي کنيم.
درست است که برنج سفيد خوشمزه تر از برنج قهوه اي است و ظاهري زيباتر دارد، اما اجازه ندهيد ظاهر چيزي فريبتان بدهد. از آن جا که در ايران برنج يکي از غذاهاي اصلي است، پس بهتر است در انتخاب نوع آن دقت کنيم. چرا که با انتخاب نوع مقوي تر و سالم تر آن مي توانيم تاثير زيادي بر سلامتي بدن داشته باشيم.
مطالعات متعدد بر روي خواص برنج قهوه اي ثابت کرده اند که تلاش براي تغيير ذائقه و جايگزين کردن نوع قهوه اي برنج به جاي برنج سفيد، هر چقدر که سخت باشد، باز هم ارزشش را دارد. اجازه دهيد ابتدا نگاهي به خواص اين برنج بياندازيم. قبل از اين که برنج سفيد تصفيه شود، تقريبا از نظر ظاهري هيچ تفاوت با برنج قهوه اي ندارد. برنج قهوه اي در واقع برنجي است که حاوي سبوس است.
اين پوسته جانبي و سبوس، کاملا طبيعي است و بسيار غني از پروتئين و همچنين مواد مغذي سالم مانند تيامين، منيزيم، پتاسيم، کلسيم و فيبر مي باشد. همچنين برنج قهوه اي، شاخص قند خون پايين تري از برنج سفيد دارد. اين باعث مي شود براي افراد مبتلا به ديابت مناسب باشد.
متاسفانه، فرآيند پالايش برنج، آن را از بسياري از خواص طبيعي اش تهي مي کند. اين کار باعث مي شود برنج بسياري از ويتامين ها و مواد معدني خود را يا از دست دهد يا مقدار آن کاهش بيابد.
به اين دليل، گاهي برنج سفيد را قبل از عرضه به بازار با مواد معدني مصنوعي مثل آهن غني مي کنند. با اين حال بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو آمريکا FDA برنج سفيد قادر نيست الزامات مورد نياز تغذيه اي براي يک وعده را بر آورده کند.

خواص برنج قهوه ايکاهش ابتلا به ديابت نوع 2

بر اساس مطالعه اي اخير که در مقياس بزرگ انجام شده است، خوردن برنج قهوه اي به جاي برنج سفيد مي تواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را کاهش دهد. اين يک يافته مهم براي کشورهايي مانند ايالات متحده و ايران است که در آن مصرف برنج سفيد تا حد زيادي در طي چند دهه اخير افزايش يافته است.
متاسفانه، نزديک به 20 ميليون آمريکايي از ديابت نوع 2 رنج مي برند. اين مطالعه که در سال 2010 توسط دانشگاه هاروارد منتشر شد نشان داد که خوردن حداقل دو وعده برنج قهوه اي در هر هفته، با کاهش ديابت نوع 2 در ارتباط است. اين پژوهشگران همچنين دريافتند که خوردن 5 وعده يا بيشتر از برنج سفيد در هر هفته خطر ابتلا را افزايش مي دهد.
محققان تخمين زده اند که خوردن برنج قهوه اي به جاي برنج سفيد مي تواند خطر ابتلا به ديابت را تا 16٪ کاهش دهد. در حالي که اين رقم قابل توجه است، بايد توجه داشت که اين خطر در صورتي که برنج سفيد با غلات کامل مثل گندم و جو جايگزين شود، بيشتر از 36٪ کاهش مي يابد.

غني از سلنيوم

بر خلاف برنج سفيد، برنج قهوه اي يک منبع غني از بسياري از مواد معدني از جمله سلنيوم است. سلنيوم به کاهش خطر ابتلا بيماري هاي شايع و متعددي از جمله بيماري هاي قلبي، آرتريت و حتي سرطان منجر مي شود.

غني از منگنز

منگنز يک ماده معدني حياتي است که به بدن براي سنتز چربي کمک مي کند و همچنين مي تواند براي سيستم عصبي و سيستم توليد مثل، مفيد باشد. يک فنجان برنج قهوه اي، حدود 80 درصد از نياز روزانه توصيه شده از منگنز را تامين مي کند. اين ميزان به مراتب بيش از مقدار ارائه شده از منگنز توسط برنج سفيد است.

سرشار از روغن هاي طبيعي

نوع روغن طبيعي که توسط برنج قهوه اي به بدن مي رسد بسيار مفيد است. آن ها چربي هاي طبيعي هستند که مي توانند با کنترل وزن و همچنين مديريت سطح کلسترول در ارتباط باشند.

کنترل کننده وزن

اگر چه کربوهيدرات براي کاهش وزن بد است، اما برنج قهوه اي هنوز يک گزينه بسيار بهتر از همتاي سفيد خود، براي کنترل وزن است. برنج قهوه اي حاوي فيبر زيادي است که باعث مي شود هضم غذا آسان تر شده و عملکرد روده تصحيح شود.
در مقايسه با برنج سفيد، برنج قهوه اي همچنين کمک مي کند تا احساس سيري بيشتر شده و خورده خوري کاهش يابد. در حالي که کاهش وزن جدي، نياز به يک رژيم غذايي و ورزش نسبتا سخت دارد، شکي نيست که به جاي استفاده از برنج سفيد، نوع قهوه اي آن مغذي تر است و مي تواند وزن شما را متعدل تر نگه دارد.

سرشار از فيبر

برنج قهوه اي منبع خوبي از فيبر سالم است و همه ما مي دانيم که فيبر چقدر براي سلامت ما مهم است. اين در حالي است که بسياري از ما از اين ماده کمتر استفاده مي کنيم.
مواد غذايي با فيبر بالا مانند برنج قهوه اي، مي توانند هر گونه ناراحتي گوارشي از جمله اسهال و يبوست را کاهش داده و حتي به کاهش خطر ابتلا به بيماري هايي مانند سرطان روده بزرگ منجر شود.

سرشار از آنتي اکسيدان هاي طبيعي

مصرف مقدار زيادي از آنتي اکسيدان ها براي مبارزه با اثر مخرب راديکال هاي آزاد که ما هر روز با آن ها روبرو مي شويم، کاملا حياتي است. هنگامي که ما در مورد آنتي اکسيدان ها صحبت مي کنيم، بسياري از افراد فورا به ياد انواع توت ها و ديگر انواع ميوه ها يا سبزيجات مي افتند. اما اشتباه نکنيد. برنج قهوه اي يک آنتي اکسيدان بسيار عالي است.
خوردن برنج قهوه اي به جاي برنج سفيد از آسيب هاي سلولي جلوگيري کرده، سرعت روند پيري را کاهش مي دهد و بدن را در برابر بسياري از بيماري ها محافظت مي کند.

برنج قهوه اي تصفيه نشده است

بر خلاف برنج سفيد، مواد معدني و ويتامين هاي برنج قهوه اي بر اثر پالايش کاسته نشده است و مطلقا هيچ نيازي به اضافه کردن ترکيبات مصنوعي به آن، به منظور غني سازي وجود ندارد.
مصرف غلات کامل به غير از اثرات کلي که بر روي سلامت دارند، مي توانند از قلب در برابر بيماري هايي مانند پلاک هاي شرياني و ديگر بيماري هاي قلب با کنترل سطح کلسترول، محافظت کنند.

محافظت در برابر عفونت قارچي

افرادي که از يک عفونت قارچي مثل کانديدا رنج مي برند مي توانند از خوردن غذاهاي کامل مانند برنج قهوه اي بهره مند شوند. بر خلاف برنج سفيد، اين نوع از برنج حاوي مقدار کمي نشاسته و قند است و حد اين مواد در آن، براي يک پروتکل درماني کانديدا، مجاز است.
علاوه بر اين، به دليل آن که برنج قهوه اي به خاطر وجود فيبر زياد، به راحتي هضم مي شود، مي تواند براي کساني که سيستم گوارشي حساسي دارند، در سرعت کاهش مخمرها کمک کننده باشد.

برنج قهوه اي خوشمزه است

بهتر است بين برنج قهوه اي و برنج سفيد مقايسه نکنيد. به اين نوع از برنج به صورت جداگانه نگاه کنيد. اين برنج عطر و طعم قوي دارد و بسيار خوشمزه است.


منبع : payamesalamat.com

http://www.CheKhabar.ir/News/81238/برنج قهوه اي بخوريم يا برنج سفيد؟ کدام بهتر است؟
بستن   چاپ