16 باور تغذيه اي غلطي که تا به حال قبول داشتيم!!
يکشنبه 16 مهر 1396 - 7:30:56 PM
چه خبر - باورهاي تغذيه اي غلطويتامين سي شما را از سرماخوردگي نجات مي‌دهد

تحقيقات جديد نشان داده ويتامين سي هيچ تضميني براي جلوگيري از سرماخوردگي نيست. مگر براي اسکي‌بازها، قهرمان‌هاي ماراتن و سربازاني که تمرينات سخت در هواي قطبي دارند.

خوردن کرفس شما را لاغر مي کند

اينکه کرفس کالري منفي دارد و باعث لاغري مي شود باور اشتباهي است اما چون در هر وعده کمتر از 10 کالري دارد مي‌تواند به لاغري شما کمک کند.

حبوبات بايد با دانه خورده شوند

اين فکر هم کاملا اشتباه است. شما با خوردن ترکيبي از اسيدهاي آمينه در طول روز مي‌توانيد مواد مغذي کافي را به بدن برسانيد. مواد پروتئيني زيادي غير از گوشت هستند که در اين زمينه به شما کمک مي‌کنند. اما اين درست است که لوبيا و حبوبات با دانه‌هايشان منبع قوي براي تامين پروتئين، فيبر، آهن، پتاسيم ويتامين ب و ساير مواد مفيد هستند در حاليکه اصلا چربي ندارند.

هويج خام مفيد تر است

دقيقا برعکس. هويج وقتي پخته مي شود در اثر فرايند پخت ديوار سخت سلولي که بتاکاروتن را پوشش مي‌دهد مي‌شکند و در واقع مفيدتر از هويج خام است.

پوست مرغ را جدا کنيد

جدا کردن پوست مرغ براي کم کردن کالري و چربي هيچ تاثيري ندارد. کباب کردن يا پختن مرغ با پوست به حفظ آب طبيعي آن کمک مي کند. مرغ را با پوست بپزيد و زمان سرو آن را جدا کنيد.

تخم مرغ را به خاطر کلسترول نخوريد

اين باور غلط در مورد تخم مرغ که باعث بالا رفتن کلسترول مي شود کاملا اشتباه است. برعکس، تخم مرغ منبع غني و ارزاني براي خيلي از مواد و ويتامين‌هاست. هميشه در يخچال اين منبع پر از روي و آهن، آنتي اکسيدان ها، لووتيان و زاکسنتين، ويتامين D و کولين‌هاي شيميايي تقويت‌کننده مغز را داشته باشيد و سعي کنيد با کنترل چربي اشباع در رژيم غذايي خود، کلسترول را کنترل کنيد.

از کره گياهي ( مارگارين ) استفاده کنيد

خيلي ها فکر مي کنند استفاده از کره گياهي به جاي کره هاي ديگر به سلامتي آنها کمک مي کند. در صورتي که کره و مارگارين کالري هاي مشابهي دارند. در بعضي از انواع مارگارين ها از روغنهايي با ترانس بالا و خيلي چرب استفاده مي شود که مي تواند سلامتي شما را به خطر بياندازد.در انتخاب مارگارين دقت کنيد،حتما با چربي پايين باشد.

آجيل را فراموش کنيد

آجيل يکي از بهترين منابع غلات و پروتئين براي بدن شماست، به شرطي که حد خوردن را رعايت کنيد. تحقيقاتي در دانشگاه هاروارد انجام شد که زناني که آجيل مصرف مي کنند 20 درصد کمتر از زنان ديگر در معرض ابتلا به ديابت نوع دو هستند. از طرف ديگر خوردن آجيل شما را ار خطر حمله هاي قلبي محافظت مي کند.

نوشيدني گازدار مضر است

آبهاي گازدار با برگي از ليمو و آهک به سلامتي شما و رفع تشنگي کمک زيادي مي کند، نه تنها هيچ آسيبي به شما نمي‌زند بلکه سوداها براي کاهش وزن، فشارخون بالا و بسياري مشکلات ديگر مفيداند.

مبتلايان به ديابت شيريني را ترک کنند

در يک شرايط نرمال شيريني خوردن به ميزان کم و گاه به گاه مشکلي ندارد. اتفاقا خوردن اندکي شيريني براي تنظيم قند خون و رسيدن کربو هيدرات خوب است. بهتر است به جاي غذاهاي چرب ناسالم از ميان وعده هاي مفيد حتي شيرين استفاده کنيد.

زمان سرماخوردگي شير ننوشيد

رونالد مک کوي استاد ارشد پزشکي و سخنگوي دانشکده پزشکان عمومي استراليا مي‌گويد اين حقيقت کاملا اشتباه است که مواد موجود در شير باعث تشديد بيماري سرماخوردگي مي شود. بنابراين نيازي نيست خوردن آن را در زمان بيماري قطع کنيد.

غذاهاي تند باعث زخم معده مي‌شوند

ادويه جات و ترشي‌هاي تند به هيچ وجه ايجاد زخم در معده نمي کند، بلکه امروز ثابت شده تنها تعدادي باکتري هستند که باعث اين نوع زخم‌ها مي شوند. ادويه‌جات تند فقط حرکات روده را تحريک مي کنند که بعضي‌ها اين را با زخم معده اشتباه مي گيرند.

سرماخوردگي و تب و رژيم غذايي

هيچ دليل پزشکي براي پرهيز در زمان سرماخوردگي وجود ندارد. ممکن است اشتهاي شما کم باشد ولي سعي کنيد هرچه را مي توانيد تحمل کنيد بخوريد. در واقع زمان بيماري شما بيشتر به غذا احتياج داريد چون متابوليسم بدنتان بالاتر است.

غذاهاي کم چرب هميشه بهتر است

در مورد گوشت و محصولات لبني هرچه چربي کمتر باشد بهتر است. اما در مورد غذاهاي فرآوري شده و بسته بندي اين موارد صدق نمي کند. براي توليد اين محصولات بايد چربي سالم آن را حذف کنند و مواد ناسالم نگه دارنده و شکر به آن اضافه کنند. بسياري از شرکت‌ها با اين افزودني‌ها مقابله مي‌کنند. در حال حاضر اکثر متخصصان تغذيه معتقدند که بهتر است از غذاهاي مصنوعي بدون چربي اجتناب کنيد و در عوض از غذاهايي با چربي سالم مانند آجيل استفاده کنيد.

ميوه هاي کنسروي تازه و سالم نيست

جالب است بدانيد ميوه‌هايي که کنسرو مي شوند بلافاصله پس از برداشت محصول در قوطي ها قرار مي گيرند، و تمام تازگي را با خود نگه مي دارند. اما ميوه هاي ديگر مراحل طولاني را سپري مي‌کنند تا به دست شما برسند و در واقع آنها هستند که از تازگي دور شده اند. در طول حمل و نقل و ذخيره سازي، آنزيم‌هاي طبيعي در ميوه‌ها و سبزيجات تازه توليد شده که سبب از دست رفتن مواد مغذي مي‌شوند.

هويج براي تقويت بينايي مفيد است

اين باور غلط از زمان جنگ‌هاي جهاني ايجاد شد که سربازان انواع سبزيجات را مي خوردند و براي تقويت بينايي از هويج استفاده مي کردند. در واقع چنين چيزي از نظر علمي صحت ندارد. هويج تنها به دليل داشتن ويتامين آ مي‌تواند به بدتر نشدن بينايي کمک کند.


منبع : faradid.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/81124/16 باور تغذيه اي غلطي که تا به حال قبول داشتيم!!
بستن   چاپ