امين تارخ: اعتلاي سينماي ايران مديون فردين است!
يکشنبه 16 مهر 1396 - 12:33:09 PM
چه خبر - امين تارخ در برنامه 35: دلشدگان تعظيم اهالي سينما به اهالي موسيقي بود

تارخ در ابتداي گفتگو درباره اولين فيلم‌هايي که در سينما ديده است، گفت:
«در سال‌هاي 45 و 46 فيلم‌هاي فردين روي بورس بود و من بعدها فکر مي‌کردم که قبل از حضور او در سينما، آنچنان خبري از تماشاگر در سينماي ايران نبود و اعتلاي سينماي ايران به لحاظ تماشاگر تا حد زيادي مديون اين آدم است. ديدن بازي‌هاي بازيگراني مانند فردين و بهروز وثوقي که بهترين بازيگران آن سال هاي سينماي ايران است نقش زيادي در حضور مخاطبان در سينما داشت، فيلم «قيصر» را هيچگاه نمي‌توان فراموش کرد و من بارها اين فيلم را ديدم.»
اين بازيگر درباره حضورش در دانشگاه هنرهاي زيبا بيان کرد:
«در آن سال‌ها بهرام بيضايي به ما تاريخ نمايش درس مي‌داد. براي ايفاي نخستين نقشم همراه با تمام دانشجويان دانشگاه تست بازيگري دادم ‌و براي نقش اول انتخاب شدم که برايم بسيار هيجان‌انگيز و باورنکردني بود. بعد از بازي در دو نمايش لورنزو و اتللو چندين پيشنهاد براي بازي در فيلم سينمايي داشتم. سينما را با «مرگ يزدگرد» بهرام بيضايي آغاز کردم که برايم افتخار بزرگي است.»
او در پاسخ به اينکه از بهرام بيضايي چه آموختي، بيان کرد:
«وقتي دو ماه فرصت تمرين تئاتر داشته باشم و سه ماه و نيم هم سر فيلمبرداري کار بودم، فرصت بسيار زيادي است که از بيضايي بياموزم. کارگردان هايي از جمله بيضايي، مهرجويي، کيميايي و حاتمي هيچ وقت نمي گويند چه بکن، بلکه مي خواهند تحکم نکنند. به نظرم به گونه اي همه چيز را مي چيدند که بتواني بهترين بازي را انجام دهي. اصولا چه کاري را بهتر است انجام ندهي را به بازيگر مي گفتند تا بهترين او را داشته باشند.»
تارخ در مورد اولين حضور تلويزيوني‌اش گفت:
«تشخيص شخص محمدعلي نجفي بود که نقش شيخ حسن جوري را بازي کنم.»
در ادامه اين برنامه بازيگر «سرب» نظر خود درباره بخشي از فيلم هايي که در آن ايفاي نقش کرده است، بيان کرد:
««دلشدگان» تعظيم اهالي سينما به اهالي موسيقي بود، بازي در فيلم «آنها هيچ کس را دوست ندارند» تجربه بسيار بدي بود، يکي از ظلم‌هايي که به من شد در رابطه با «پرونده هاوانا» بود. براي اين فيلم کانديد بهترين بازيگر مرد شدم. اي کاش اين فيلم نمايش داده مي‌شد. «رييس» هم همکاري خوبي با مسعود کيميايي بود، دوست دارم تجربه ديگري با آقاي کيميايي داشته باشم تا آن چيزي باشد که هردو مان دوست داريم انجام دهيم.»
او همچنين درباره ستاره‌سازي در سينما و مخالفت‌هايي که هميشه و از قديم با آن مي‌شد، گفت:
«اگر با خلق ستاره در سينما مخالفت شود، مردم ستاره مورد نظر خود را پيدا کرده و او را تحسين مي‌کنند، اگر بناست حضور يک بازيگر موجب فروش بهتر فيلم يا يک توليد ملي شود، چرا نبايد اين اتفاق بيفتد؛ سينما روي استار مي چرخد و زماني که جلوي آن را گرفتيم نتايج منفي آن را هم ديديم.»
تارخ درباره فيلم‌هاي کمدي هم اضافه کرد:
«ما در کشوري زندگي مي‌کنيم که داراي ملتي اخلاق‌مدار و تاريخ کهن است. براي اين ملت فيلم کمدي هم لازم است اما کمدي که انديشه‌اي را براي مخاطب ايجاد کند.»
اين بازيگر درباره نسل جواني که در حال ورود به حرفه بازيگري هستند، بيان کرد:
«متاسفانه در بازيگران نسل جديد کساني را داريم که حاضر نيستند فيلمنامه را بخوانند و ديالوگ‌هاي خود را حفظ کنند. وجود پديده‌هايي همچون نويد محمدزاده دليلي بر اين نيست که بازي تمام بازيگران نسل جديد عمق دارد، متاسفانه بايد بگويم که در بين بازيگران جوان هستند افرادي که براي ستاره شدن تنها سراغ اين حرفه آمدند.»


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/81092/امين تارخ- اعتلاي سينماي ايران مديون فردين است!
بستن   چاپ