کدام قهوه راحت تر هضم مي شود؟ لايت light يا دارک dark؟
يکشنبه 16 مهر 1396 - 7:33:05 AM
چه خبر - خوردن کدان نوع قهوه براي معده بي زحمت و بدون درد است؟

محققان پاسخ هاي شگفت آوري براي اين سوال دارند. قهوه انرژيتان را افزايش داده و خطر بيماري هاي قلبي را کاهش داده و حاوي آنتي اکسيدان هايي است که سرطان را از شما دور مي کنند. حتي مي تواند يک مسکن ملايم باشد: نوشيدن آن قبل از ورزش مي تواند جلوي درد عضلات بعد از ورزش را بگيرد. بنابراين اگر جزو جمعيت 40 ميليوني اي باشيد که قهوه باعث تحريک معده شان مي شود، اين مزايا را از دست خواهيد داد.
يک خبر خوب: تحقيقات نشان داده اند که، اگر قهوه معده شما را ناراحت مي کند، ممکن است در حال نوشيدن نوع اشتباهي از قهوه هستيد. و احتمالا نيازي نيست دنبال خريد قهوه هايي که به نام "کم اسيد Low Asid" شناخته مي شوند، باشيد.

Low-Acid-Coffee.jpg

يک مطالعه نشان داد که، قهوه برشته شده تيره/سياه/دارک dark-roasted coffees نسبت به قهوه برشته شده سبک/لايت light-roasted coffees يا قهوه برشته شده ملايم/سبک mild-roasts coffee براي معده ساده تر هستند، چون حاوي عناصر خاصي هستند که مانع از توليد اسيد بيش از حد معده مي شوند.(درجه بندي قهوه بر اساس ميزان برشته شدن دانه هاي آن است که بر همين اساس به آنها light-medium-dark مي گويند)

dark-light-mild- roasted coffees-2.jpeg

براي مطالعه، محققان سلول هاي انساني که ترشح اسيد معده را تنظيم مي کنند در معرض انواع مختلف قهوه قرار دادند:
- رگولار کافي (قهوه معمولي که پايه همه قهوه ها)regular
- قهوه برشته شده تيره dark-roast
- قهوه ملايم/سبک mild
- قهوه بدون کافئين decaffeinated ( Decaf)
- قهوه کم اسيد low-acid

Regular-Coffee.jpg

آن ها متوجه شدند که مقادير ترکيبات متفاوت قهوه هاي بوداده يا برشته شده مختلف وجود دارد که باعث توليد مقادير متفاوت اسيد در معده مي شوند. مجرمان اصلي اين تفاوت، کافئين caffeine و دو ترکيب گياهي متفاوت به نام کاتکول (catechols) و ان آلکانولي – پنج هيدروکسي تريپتاميد (N-alkanoly-5-hydroxytryptamides) بوده اند. همچنين متوجه شدند، ترکيب ديگري به نام ان-متيل پيريدينيوم (N-methylpyridinium يا NMP)، تاثير معکوس دارد. NMP زماني توليد مي شود که دانه هاي قهوه بوداده و برشته شوند، و هر چه زمان بودادن قهوه بيشتر شود، ميزان NMP موجود در آن بيشتر خواهد شد.

decaf coffee.jpg

قهوه برشته شده تيره/سياه dark-roasted coffees نسبت به قهوه برشته شده سبک light-roasted coffees ميتواند تا دو برابر حاوي ترکيب دوست داشتني NMP براي معده باشد. با اين حال، ميزان اين ترکيب بستگي زيادي به نوع دانه قهوه دارد. همچنين اين تحقيق نشان داد که، دليل راحت تر بودن معده با مصرف قهوه هايي که با عنوان قهوه کم اسيد به فروش مي رسند، به اين دليل است که حاوي ترکيباتي هستند که باعث مي شوند اسيد معده کمتر ترشح شود، ولي شايد به دلايل ديگر مايل به مصرف آن ها نباشيد زيرا توليدکنندگان اين قهوه ها معمولا لوبياي قهوه خام را قبل از بودادن تحت بخار يا ساير حلال هاي شيميايي مانند اتيل استات (ethyl acetate) و دي کروم متان (dichloromethane) قرار مي دهند.
بنابراين اگر مي خواهيد از نوشيدن قهوه لذت ببريد، ولي نمي خواهيد خودتان را در معرض حلال هاي شيميايي قرار دهيد، بهترين روش اين است که اول قهوه تيره/سياه dark-roasted coffees را امتحان کنيد.
ولي کدام نوع را بايد بخريد؟ در ادامه مقاله چند نکته براي خواندن برچسب روي قهوه ها در اختيارتان مي گذاريم.

دنبال نام جغرافيايي توليد کننده قهوه باشيد
دنبال نام جغرافيايي توليد کننده قهوه باشيد

برخي شرکت هاي توليدکننده قهوه صريح هستند و محصولات شان را با برچسب قهوه تيره/سياه dark-roasted coffees و يا قهوه ملايم medium-roasted coffees عرضه مي کنند. ديگر شرکت ها از اصطلاحاتي براي توصيف ميزان برشته /بوداده شدن قهوه استفاده مي کنند و اغلب شرکت ها بدون نام و مکان جغرافيايي هستند.

قهوه هاي نسبتا برشته شده ملايم Medium-dark roasts شامل: - قهوه ويني (شهر وين، پايتخت اتريش) Viennese Coffee
- قهوه شهر کامل Full City Coffee
- قهوه فرانسوي سبک Light French Coffee
- قهوه قاره اي Conditional Coffee
- قهوه بعد از شام after-dinner Coffee
-قهوه اروپايي European Coffee
مي باشد.

سطح بعدي شامل:
- فرانسوي French
- اسپرسو Espresso
- ايتاليايي Italian
- ترک Turkish
- نئو پوليتن Neopolitan
- اسپانيايي Spanish
قرار دارند. اين دو مورد آخر مدت زماني طولاني با دماي بالا بوداده شده اند که اغلب مزه سوختگي يا نيمسوز مي دهند.يکي ديگر از مزاياي نوشيدن قهوه هايي که بيشتر بوداده شده اند اين است که کافئين کمتري دارند که مي تواند باعث تحريک معده شود. ولي اگر کافئين معده شما را تحريک مي کند دنبال قهوه هاي خيلي بوداده شده بدون کافئين dark-roasted decaf باشيد.

به رنگ قهوه توجه کنيد

color of coffee.jpg

رنگ دانه هاي قهوه سبز است و زماني که بوداده يا برشته شوند به رنگ قهوه اي در مي آيند و هر چه بيشتر بوداده شوند تيره تر مي شوند تا در آخرين حد به رنگ سياه در مي آيند. اگر از جايي خريد مي کنيد که قبل از خريد به شما اجازه مي دهد دانه هاي قهوه را ببينيد مي توانيد با ديدن تشخيص دهيد که کدام يک در حد متوسط بوداده شده medium و کدام يک زياد بو داده شده است dark

بهترين ها را انتخاب کنيد

وقتي در حال خريد قهوه بي ضرر براي معده تان هستيد به خاطر داشته باشيد که گواهي ارگانيک certified-organic coffee (پرورش بدون آفت کش) ، گواهي Fair Trade Certified coffee ( توليد شده توسط کشاورزان کشورهاي در حال توسعه که هزينه هاي بالاتري براي محصولاتشان پرداخت مي کنند) داشته باشند. قهوه هايي که در سايه رشد کرده اند shade-grown يا قهوه هايي که از جنگل برداشت شده اند و کاملا ارگانيک هستند و به عنوان زيستگاه پرندگان بومي شناخته مي شوند، که داراي گواهي Bird Friendly coffees مي باشند. نه تنها اين گواهي نامه ها براي سياره ما بهتر است بلکه نشان دهنده ميزان بالاتر آنتي اکسيدان هاي موجود در قهوه مي باشند.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/81054/کدام قهوه راحت تر هضم مي شود؟ لايت light يا دارک dark؟
بستن   چاپ