درمان هاي خانگي درد معده
پنجشنبه 13 مهر 1396 - 4:31:38 PM
چه خبر - مراحل هضم غذا در بدن

حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي اظهار کرد: هر نوع مواد غذايي ميل شده در قسمت‌هاي مختلف بدن چهار بار هضم، مواد زائد آن دفع و با کيفيت‌ترين قسمت غذا جذب بدن مي‌شود.
وي بيان کرد: نخستين هضم در دهان و معده است که مواد زائد حاصل از اين هضم به شکل مدفوع از روده خارج مي‌شود بنابراين براي اينکه غذا در مراحل بعدي راحت‌تر هضم شود، افراد بايد غذا را به خوبي بجوند.

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: هضم دوم در کبد است، مواد زائد حاصل از اين هضم به شکل ادرار و چرک از بدن خارج و مواد جذب‌شده تبديل به مو و ناخن مي‌شوند.
عظمايي تاکيد کرد: هضم سوم در عروق اتفاق مي‌افتد و مواد جذب شده حاصل از اين هضم تبديل به خون مي‌شوند.
وي تصريح کرد: هضم چهارم در سلول انجام مي‌شود و مواد حاصل از اين هضم به سمت اعضاي جنسي حرکت مي‌کند. اين مواد بهترين پروتئين براي توليد مثل هستند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: مدت زمان هضم غذا بستگي به نوع ماده غذايي مصرف شده دارد، ولي به طور کلي مواد غذايي 2 تا سه ساعت پس از ميل شدن هضم مي‌شوند.

عمده‌ترين مشکلات گوارشي افراد

عظمايي درد معده، سوءهاضمه، ترش‌کردن، حالت تهوع صبحگاهي، تلخي دهان، احساس سنگيني معده، بوي بد دهان و هضم ناقص غذا‌ها را از رايج‌ترين مشکلات گوارشي افراد دانست و اظهار کرد: در برخي موارد نيز مشکلات معده بر اثر فشار‌هاي عصبي ايجاد مي‌شوند.
وي توصيه کرد: براي جلوگيري از بروز مشکلات گوارشي افراد بايد از پرخوري، صحبت کردن بين غذا و تندتند غذا خوردن پرهيز کنند. همچنين خودداري از مصرف غذا‌هاي ساندويچي، سرخ‌شده و نوشيدن مايعات زياد مانند دوغ، نوشابه و دلستر بين غذا ضروري است.

موثرترين درمان‌هاي خانگي معده درد

اين محقق و پ‍ژوهشگر طب سنتي تاکيد کرد: افراد بايد پيش و پس از غذا کمي نمک بخورند. مصرف نمک قبل از غذا به کاهش اسيد معده و پس از آن به هضم و ضدعفوني کردن غذا کمک مي‌کند.
عظمايي تصريح کرد: افرادي که دچار معده درد و بالا بودن اسيد معده هستند مي‌توانند يک عدد سيب‌زميني خام را رنده کنند و به مقدار نصف استکان آب آن را به آرامي بنوشند.
وي اظهار کرد: مصرف عصاره شيرين‌بيان 15 دقيقه قبل از غذا با مقداري آب جوش ولرم براي تقويت معده، کاهش اسيد معده و رفع دل‌درد و دل‌پيچه موثر است. همچنين مبتلايان به رفلاکس براي رفع مشکلشان بايد 15 دقيقه قبل از غذا عصاره شيرين‌بيان به همراه مقداري آب جوش و پس از غذا يک استکان عرق بومادران بنوشند.

اين محقق و پ‍ژوهشگر طب سنتي بيان کرد: افرادي که به ويژه پس از مصرف غذا‌هاي سنگين و گوشتي دچار احساس سنگيني معده مي‌شوند بايد براي رفع اين احساس مقداري عرق زنيان بنوشند.
عظمايي با اشاره به ضروري بودن مصرف سماق همراه با غذا‌هاي گوشتي به ويژه کباب گفت: افراد بايد همراه غذا از سبزيجات تازه استفاده کنند. مصرف سبزيجات تازه علاوه بر سم‌زدايي بدن به بهتر شدن حرکات دودي روده و جلوگيري از بروز يبوست نيز کمک شاياني مي‌کند.
وي افزود: مصرف ترکيب دمنوش‌هاي بابونه، گل‌گاو‌زبان، سنبل الطيب، بادرنجبويه و افسنتين تاثير بسزايي در تسکين اعصاب معده دارد. افراد براي تهيه اين معجون بايد مقدار مساوي از اين گياهان را با هم ترکيب و روزانه سه ليوان از آن را ميل کنند.

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي تاکيد کرد: استفاده از مخلوط دمنوش‌هاي زيره‌سبز، آويشن، نعناع، کاکوتي، رازيانه، شيرين‌بيان، زنيان و بومادران سبب تقويت معده و دستگاه گوارش مي‌شود. مصرف اين ترکيب براي رفع سردي، ترشي و زخم معده، نفخ و دل‌درد موثر است. همچنين زنان مي‌توانند در 2 تا سه روز نخست عادت ماهيانه روزانه سه ليوان از اين معجون را بنوشند.
عظمايي تصريح کرد: ماساژ معده با روغن سياه دانه يا مصطکي نيز موجب تقويت معده مي‌شود. پرهيز از پرخوري و روزه‌داري نيز به دفع سموم از معده و روده کمک شاياني مي‌کند.

وي يادآور شد: مبتلايان به دل‌درد، دل‌پيچه و نفخ براي رفع مشکل خود بايد از ترکيب آب‌جوش به همراه عرق‌نعناع، بارهنگ، گلاب و نبات استفاده کنند. افراد براي تهيه اين مخلوط بايد سه قاشق غذاخوري عرق‌نعناع، يک قاشق غذاخوري گلاب و يک قاشق مرباخوري بارهنگ را به يک ليوان آب‌جوش بيفزايند. نوشيدن اين معجون براي افراد کم‌اشتها نيز مفيد است.


منبع: yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/80922/درمان هاي خانگي درد معده
بستن   چاپ