مداح بايد شعر و مرثيه را بفهمد/ فقط گرياندن مردم که فايده‌اي ندارد
سه شنبه 4 مهر 1396 - 1:35:55 PM
چه خبر - فقط گرياندن مردم که فايده‌اي ندارد

آيت‌الله سيد مصطفي محقق داماد ، با بيان اينکه رفع آسيب‌زدايي از هيئت‌هاي مذهبي اولين سفارش من به مداحان است، اظهار کرد: مداحان بايد پيرو امام‌حسين (ع)، حسن‌بن‌علي (ع) و ائمه اطهار (ع) باشند، يعني در درجه اول بايد در مداحي‌ها اخلاق داشته باشند.
وي گفت: پيشوايان ما همگي مظهر ادب بودند و يک کلمه حرف زشت از دهان آن‌ها خارج نمي‌شد، يا دل کسي را نمي‌آزردند و يا قلبي را به درد نمي‌آوردند. مداحان نيز بايد سعي کنند در گفتارشان به کسي توهين نکنند. آن‌ها بزرگ هستند و اگر مي‌خواهند اين بزرگي را حفظ کنند، بايد مظهر کامل اخلاق باشند.
رييس گروه اسلامي فرهنگستان علوم اسلامي خاطر نشان کرد: آن‌ها بايد در مرثيه و عزاداري در عين حال که فضائل اهل بيت (ع) را مطرح مي‌کنند، به مدح و ثنا نيز در راستاي اهل بيت (ع) بپردازند. بين مدح و حمد نيز فرق وجود دارد و مدح ائمه يعني اينکه فقط کلياتي از فضايل آن‌ها مطرح شود؛ اما حمد آن‌ها يعني ما به صورت جزئي درباره فضايل اخلاقي آن‌ها سخن بگوييم.
آيت‌الله محقق داماد تصريح کرد: در ادبيات فارسي ما بهترين اشعار براي مدح و حمد اهل بيت (ع) توسط شاعران بزرگ سروده شده است. چرا در دوره کنوني ما شاعراني همچون محتشم کاشاني را نداريم؟ در ميان مداحان ما بايد شاعراني مثل محتشم باشند. بنده از علامه طباطبايي شنيدم که شعري را که يکي از شاعران دوره قاجار در وصف حضرت علي‌اکبر (ع) سروده بود بسيار تاييد مي‌کردند و مي‌گفتند که من حاضرم ثواب کتاب الميزان را تقديم اين شاعر کنم و در مقابل ثواب اين شعر را از او دريافت کنم.
وي ادامه داد: شايد آن شاعر در زندگي خود نقاط ضعفي داشته باشد، ولي علامه طباطبايي مي‌فرمودند با وجود اين شعري که اين شاعر گفته است بعيد است امام حسين (ع) شفيع ايشان نباشد. مداحان ما بايد شعر و مرثيه‌هايي را که مي‌خوانند بفهمند. اينکه فقط يک مرثيه‌اي گفته شود که افراد به هيجان بيايند و گريه کنند تاثيري ندارد، بلکه آن‌ها بايد در قالب شعر فضايل اهل بيت (ع) را مطرح کنند.
رئيس گروه اسلامي فرهنگستان علوم اسلامي تاکيد کرد: قبل از انقلاب منبري‌هاي ما اساتيدي همچون مرحوم مطهري، راشد، حسن‌زاده عاملي، آيت‌الله مازندراني و... بوده‌اند. حتي مراجعي همچون آيت‌الله مکارم شيرازي نيز به منبر مي‌رفتند. آيا واقعا ما امروز در منبرهاي خود شاهد اين چنين افراد برجسته‌اي هستيم؟
آيت‌الله محقق داماد خاطرنشان کرد: به نظر بنده، مراکز رسمي کشور بايد به افرادي که اجازه منبر مي‌دهند، آموزش‌هاي لازم را بدهند و از مدارک تحصيلي آن‌ها سراغ بگيرند که آن‌ها تحصيلات حوزوي خود را کجا کسب کرده‌اند؟ ولي قبل از اين مراکز، خودِ مردم مهم و تاثيرگذارند. چرا مردم بايد پاي سخنراني بروند که نمي‌دانند آن فرد تحصيلاتش را از کجا کسب کرده و اصلا مدرک علمي او چيست؟
وي ادامه داد : اگر مردم براي وقت خود ارزش قايل باشند و هيچ جلسه‌اي را نروند، مگر آنکه در آن جلسه حديث و سخني بياموزند اهل منبرها نيز خودشان اصلاح مي‌شوند از اين طريق است که مي‌توانيم فرهنگ عاشورا را در بين مردم ترويج بدهيم و به آن چيزي که فلسفه قيام امام حسين (ع) بوده است، برسيم.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/80319/مداح بايد شعر و مرثيه را بفهمد- فقط گرياندن مردم که فايده‌اي ندارد
بستن   چاپ