عمده ترين جعل سندها در کشور چه مواردي بوده است؟
دوشنبه 3 مهر 1396 - 1:36:11 PM
چه خبر - جعل اسکناس بالاترين مورد جعل در کشور

کاظم شادکام صبح امروز سوم مهرماه در همايش آموزشي يک روزه پيشگيري و مقابله با جعل اسناد و مدارک دولتي در استانداري کرمان اظهار کرد: جعل به عنوان يک معضل اجتماعي و اقتصادي در کشورهاي مختلف است و عمده ترين دليل آن پيشرفت تکنولوژي به ويژه در صنعت چاپ و کاغذ، فراواني اسناد کاغذي در فرآيند اداري، ضعف آگاهي هاي عمومي جامعه، انگيزه هاي سودجويانه، عدم بازدارندگي مجازات هاي پيش بيني شده و ... است.
وي افزود: از بين رفتن استحکام روابط اجتماعي، اقتصادي و سياسي، زمينه سازي وقوع و توسعه ساير جرائم، بروز آثار خرب رواني در جامعه، سلب اعتماد عمومي و تحميل ضررهاي مادي و معنوي به اشخاص از جمله آثار و پيامدهاي جعل است.
شادکام با بيان اينکه چهار کارگروه تخصصي در ستاد پيشگيري از جعل اسناد فعاليت دارند که دو هدف در زمينه کاهش جعل و مقاوم سازي اسناد را در دستور کار قرار داده‌اند افزود: يکي از اهداف ستاد، مقاوم سازي اسناد در برابر جعل است و توفيقات خيلي خوبي در اين زمينه در اسناد پايه کشور داشته ايم و اکنون امکان جعل شناسنامه، گذرنامه، معافيت هاي سربازي و ... به صفر رسيده است.
رييس دبيرخانه ستاد پيشگيري از جعل اسناد وزارت کشور با اشاره به اينکه مسئله ديگر، آموزش اختصاصي مقاوم سازي اسناد است که به صورت منطقه اي انجام مي شود، تصريح کرد: جعل، پايه گذار و نردبان دسترسي به ساير جرائم است و به اين نتيجه رسيده ايم که کار بايد به صورت ميداني انجام شود و بايد گلوگاه هاي جعل را شناسايي و نسبت به رفع آن، با آسيب شناسي و اِعمال اقدامات فني اقدام کنيم.
وي بيان کرد: وضعيت کرمان نسبت به استان هاي ديگر، رو به بهبود است و در سال 94 ميزان 46 درصد، سال قبل 23 درصد و 5 ماهه گذشته سال جاري 15 درصد جعل اسناد در استان کرمان داشته ايم.
رييس دبيرخانه ستاد پيشگيري از جعل اسناد وزارت کشور گفت: با صدور شناسنامه هاي جديد پالايش خوبي در اسناد سرقتي و غصبي به ويژه در استان هايي که اتباع بيگانه بيشتري دارند، صورت خواهد گرفت.
وي با بيان اينکه ستاد 22 سازمان و دستگاه را در زيرمجموعه دارد، عنوان کرد: با اقدامات صورت گرفته، کاهش جعل را در پيش رو داريم.
شادکام اظهار کرد: تعيين خظ مشي براي پيشگيري و مقابله با جعل اسناد و مدارک در کشور، ايجاد هماهنگي براي پيشگيري و مقابله با جعل اسناد رسمي و مدارک، پيشگيري از جزيره اي عمل کردن دستگاه هاي صادر کننده سند و ... از جمله اهداف ستاد پيشگيري از جعل اسناد وزارت کشور است.
وي افزود: فراواني سند در چرخه اداري يکي از دلايل اصلي جعل اسناد است و بايد کار را به سمت دولت الکترونيک ببريم.
شادکام با اشاره به اينکه 26 هزار و 983 مورد جعل در سال گذشته در کشور داشته ايم، تصريح کرد: عمده ترين جعل صورت گرفته در سال گذشته به ترتيب مربوط به جعل اسکناس و اوراق بهادار، مدارک و اوراق شناسايي، احکام ماموريت و اسناد مالکيت بوده است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/80244/عمده ترين جعل سندها در کشور چه مواردي بوده است؟
بستن   چاپ