نقش مصرف نوشابه در ابتلا به ديابت نوع دوم
شنبه 1 مهر 1396 - 7:33:17 PM
چه خبر - مصرف نوشابه و ابتلاي به ديابت نوع دوم

به تازگي مححقان دريافته اند که مصرف نوشابه به علت وجود برخي مواد همچون شيرين کننده هاي مصنوعي ارتباط مستقيمي با ايجاد ديابت نوع 2 در انسان دارد.
محققان علوم پزشکي در همايش سالانه ديابت اروپا اعلام کردند شيرين کننده هاي مصنوعي موجود در نوشابه ها پاسخ روده ها به گلوکز را تغيير مي دهند و زمينه را براي ابتلا به ديابت فراهم مي کنند.

دکتر ريچارد يونگ و همکارانش در دانشکده پزشکي دانشگاه آدلايد استراليا اعلام کردند بررسي آنها نشانن مي دهد مصرف دو هفته اي نوشابه هاي حاوي شيرين کننده هاي مصنوعي، به طور جدي پاسخ دستگاه گوارش را به قند و گلوکز تغيير مي دهد و با تغيير پاسخ موسوم به جي ال پي يک، GLP-1 response زمينه را براي ابتلا به ديابت نوع دوم مهيا مي کنند. محققان بر اين باورند که براي جلوگيري از ابتلا به ديابت نوع دوم و چاقي،‌ از نوشيدن اين دسته از نوشابه ها خودداري شود.

به گزارش پايگاه خبري يورک الرت در اينترنت، بيماري قند يا ديابت نوعي اختلال در سوخت و ساز است کهه به علل مختلف تظاهر مي کند و با درجات مختلف از کمبود انسولين، يا عدم پاسخ به انسولين همراه است. طبق اين تعريف نقش مهم انسولين و تغييرات مهمي که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ايجاد مي شود بهتر مشخص مي شود. اين نوع ديابت تقريبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بيماران ديابتي را تشکيل مي دهد.

در اين نوع ديابت، زمينه ارثي دخالت دارد و در مقايسه با ديابت وابسته به انسولين بيشتر به صورتت فاميلي مشاهده مي شود. در فردي که داراي زمينه ارثي بيماري است، عوامل محيطي مي توانند موجب بروز علائم بيماري شوند. در کشورهاي غربي ابتلا به ديابت به ميزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دريافت کالري اضافي، چاقي و در نتيجه مقاومت نسبي به انسولين است. ديابت نوع دوم ، اغلب در بين افراد ميانسال ديده مي شود.

در ديابت نوع دوم، کمبود انسولين به طور نسبي وجود دارد ولي مقاومت به انسولين مي تواند در پيدايشش بيماري اهميت بيشتري داشته باشد. در اين بيماران پاسخ انسولين به گلوکز ممکن است طبيعي يا بيش از طبيعي باشد.


منبع: hidoctor.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/80109/نقش مصرف نوشابه در ابتلا به ديابت نوع دوم
بستن   چاپ