توصيه هاي مهم ارتوپدي براي سلامت دانش آموزان
جمعه 31 شهريور 1396 - 12:06:50 PM
چه خبر - توصيه هايي براي سلامت دانش آموزان

دکتر غلامرضا نادري در ارتباط با ويژگي‌هاي کفش مناسب براي دانش‌آموزان اظهار کرد: دانش‌آموزان به خصوص در سن بلوغ بايد حتما نسبت به انتخاب کفش مناسب دقت کنند تا سلامت پاهاي آنها تهديد نشود.
وي افزود: براي انتخاب کفش مناسب بايد به طول، عرض و عمق کفش توجه شود البته سايز کفش‌ها در کشورهاي مختلف فرق دارد و سايزي که بيشتر مورد توجه مردم است طول کفش را مشخص مي‌کند در صورتي که بايد عرض کفش نيز مناسب پا باشد که در کشورهاي پيشرفته اين موضوع هم در انتخاب کفش داراي شاخص و پارامتر تعريف شده است.

اين جراح مچ پا با اشاره به اينکه کفش نامناسب مي‌تواند سبب اختلال در انگشتان پا، فرورفتن ناخن در گوشت، به وجودآمدن ضايعات پوستي و ميخچه شود، گفت: در سنين جهش رشد يعني کودکي و نوجواني هر 3 تا 4 ماه سايز کفش بايد تغيير کند چراکه اندازه پا در حال افزايش است.
نادري ادامه داد: سرعت رشد پا در سنين مختلف متفاوت است و زير 16 الي 17 ماهگي هر سه ماه يکبار نيم سايز تغيير مي‌يابد همچنين کفش کودکان پيش دبستاني و دبستاني در هر نيم سال تحصيلي 2 بار بايد تغيير کند.

براي دانش‌آموزان کفش بندي بخريد

وي با بيان اينکه کفش بنددار براي دانش‌آموزان مناسب‌تر است، گفت: کفش‌هاي بنددار به دليل اينکه مي‌توان تغييرات کوچکي در عرض کفش انجام داد و پا در آن احساس راحتي بيشتري کند مناسب‌تر است.
اين جراح ارتوپدي خاطرنشان کرد: عمق مناسب براي کفش بايد به صورتي باشد که کفش به انگشتان فشار نياورد و عرض آن جلوگرد باشد همچنين بهتر است که قسمت رويه کفش از جنسي باشد که اجازه ورود و خروج هوا را بدهد و نبايد کفش‌هاي دانش‌آموزان از جنس پلاستيک باشد.
نادري در ادامه به طرز نشستن صحيح دانش‌آموزان در کلاس اشاره کرد و گفت: نشستن بايد به صورتي باشد که قوس‌هاي نرمال ستون فقرات حفظ شود و گودي کمر در تماس با محل نشستن باشد لذا ضرورت دارد که دانش‌آموزان کج ننشينند و قوز نکنند.

بهترين ورزش صبحگاهي براي دانش‌آموزان

وي ادامه داد: ورزش‌هاي مناسب صبحگاهي براي دانش‌آموزان نيز بهتر است شامل نرمش‌هاي عضلات قفسه سينه، دور گردن، شانه‌ها باشد همچنين در اين زمينه شناکردن بسيار حائز اهميت است اما به هيچ عنوان تمرين‌هايي را که با وزنه انجام مي‌شود، توصيه نمي‌کنيم.
اين جراح ارتوپدي با اشاره به اينکه اختلالات ستون فقرات دانش‌آموزان بايد مورد توجه قرار گيرد، گفت: اين موارد حتما بايد توسط پزشک معالج مورد بررسي قرار گيرد تا با اصلاح وضعيت و ستون فقرات مشکل درمان شود و اگر والدين نيز مشکوک به موردي همچون انحراف کوچک در سنين جهش رشدي شدند نيز حتما بايد نسبت به درمان آن اقدام کنند چراکه اين مسئله سبب آسيب‌هاي جبران ناپذيري مي‌شود.


منبع: tebna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/80017/توصيه هاي مهم ارتوپدي براي سلامت دانش آموزان
بستن   چاپ