شايعاتي درباره آب معدني و پاسخ آنها
چهارشنبه 29 شهريور 1396 - 7:09:06 PM
چه خبر - پاسخ به چند شايعه در باره آب معدني
شايعه قديم اب معدني، سرطان فلورايد

در پي انتشار و تکذيب يک شايعه در مورد برگشت آب معدني هاي صادر شده از ايران به افغانستان به دليل سرطان زا بودن، اين روزها اخباري که بيشتر رنگ و بوي شايعه دارند، در شبکه هاي اجتماعي منتشر مي شود که حقيقت ندارند.
در اين خبرها آمده است که با وجودي که در اروپا آب هاي معدني فقط يک هفته اعتبار دارند، ولي در ايران اين آب ها تا يک سال تاريخ مصرف داشته و در اين مدت کوچکترين بويي نمي گيرند.
همچنين اشاره شده است شرکت هاي بسته بندي آب هاي معدني براي ماندگاري بيشتر آب بطري ها به ازاي هر ليتر آب، به اندازه نيم ميلي گرم فلورايد مي ريزند که اين ماده شديدا نگهدارنده و بدون بو است و براي بدن خطرناک و سرطان زا است.
اين فلورايد وقتي با آب وارد بدن مي شود، به مرور بافت ها را بزرگ کرده و به همين دليل صبح ها احساس مي کنيم بدن مان ورم کرده و چاق شده ايم و اينکه مي گويند آب مي خوريم چاق مي شويم دليلش اين است.
در اين نوشتار توصيه شد بهترين کار براي سلامت بدن اين است که آب را در يک ظرف مسي بجوشانيد و در يخچال بگذاريد تا خنک شود، بعد از 45 روز مي بينيد که چطور بدن شما جمع و جور مي شود!

دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنايع غذايي شايعه را مورد تحليل و بررسي قرار داد و گفت: برخلاف ادعاي فرد شايعه ساز مبني بر يک هفته اي بودن مدت زمان نگهداري آب معدني در اروپا، اصولا در بسياري از کشورهاي جهان براي آب هاي بطري شده تاريخ انقضايي درج نمي شود، بلکه فقط تاريخ پرکردن بطري درج مي گردد.
به گفته وي در آب هاي بطري شده برخي کشورها از جمله ايران، درج تاريخ انقضا- که بهتر است به «بهترين تاريخ مصرف» تغيير يابد- يک موضوع بهداشتي و مرتبط با سلامتي نيست، بلکه مرتبط با تغيير در طعم آب است و در اغلب کشورها اگر هم تاريخ انقضاي مصرف درج شود، حدود يک سال است. هر چند که برخي از مجامع علمي توصيه مي کنند که اين نوع آب ها بيش از 6 ماه نگهداري نشوند.
اين متخصص با اشاره به اينکه مدت زمان نگهداري آب در دماي اتاق به وضعيت ميکروبي اوليه آن و دماي اتاق بستگي دارد، گفت: مقايسه آب معمولي که داراي ميکروارگانيسم است با آب بطري شده (معدني) که فرايند اوزونيزاسيون (کشتن ميکروب هاي آب با اوزون) را طي مي کند، مقايسه اي علمي نيست.

عضو هيئت علمي دانشگاه اظهار کرد: افزودن ماده اي به نام فلورايد در برخي از کشورها -نه ايران- که خاک و آب شان فلورايد کمي دارد به منظور جلوگيري از پوسيدگي دندان است. فلورايد به مقدار 7/0 تا 2/1 ميلي گرم به هر ليتر آب آشاميدني اضافه مي شود و برخي کشورها نيز مردم را به استفاده از خميردندان هاي حاوي فلورايد تشويق مي کنند.
دکتر دباغ مقدم با اشاره به اينکه حداکثر مجاز فلورايد در آب براي بزرگسالان 4، براي کودکان 2 و براي آب معدني طبيعي 4/2 ميلي گرم در ليتر است بيان کرد: تاکنون مطالعات زيادي در مورد احتمال سرطان زايي فلورايد انجام شده که هيچ يک سرطان زا بودن اين ماده را تاييد نکرده اند. موسسه بين المللي پژوهش هاي سرطان (IARC) وابسته به سازمان جهاني بهداشت که در زمينه تعيين مواد سرطان زا و غير سرطان زا به عنوان مرجع جهاني شناخته مي شود، فلورايد را به عنوان يک ماده «غير سرطان زا در انسان» تعيين کرده است.

به گفته اين متخصص خارج شدن آب از بافت بدن که احتمالا منظور سلول بوده است و تشکيل يک لايه لزج محافظ دور آن و بزرگ شدن تدريجي بافت از تخيلات ذهن برخي شايعه پراکن ها پيام بوده و هيچ منبع علمي آن را تاييد نمي کند.
او با اشاره به اينکه آب فاقد انرژي است و اتفاقا جزو مواد غذايي با دريافت آزاد در رژيم هاي کاهنده وزن است، گفت: چاقي يک پديده چند عاملي است که از ژنتيک تا نوع تغذيه، فعاليت بدني، سطح متابوليسم بدن و غيره در آن دخيل هستند و اصطلاح «ب مي خورم، چاق مي شوم»، يک باور عاميانه است. همچنين ادعاي جوشاندن آب در ظرف مسي و نگهداري در يخچال و خوردن آن و سپس لاغر شدن، در هيچ منبع علمي و مرتبط با تغذيه تاييد نشده است


منبع: salamatonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/79940/شايعاتي درباره آب معدني و پاسخ آنها
بستن   چاپ