چرا رنگ دو چشم بعضي از افراد با هم متفاوت است؟
سه شنبه 28 شهريور 1396 - 7:06:20 AM
چه خبر - اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia چيست؟

اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia چيست؟اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia چيست؟

به دليل يک اختلال به نام اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia رنگ هر چشم متفاوت از چشم ديگر مي‌شود. علت اين تفاوت رنگ، بروز دگرگوني در غلظت و ميزان *ملانين Melanin موجود در بدن است که سبب تفاوت در رنگ پوست، مو و چشم افراد از نژاد‌هاي مختلف مي‌شود. نام اين اختلال برگرفته از يک واژه باستاني يوناني به معني دگرگوني است و براساس آمار‌ها کمتر از دويست هزار نفر در آمريکا دچار اين اختلال هستند.
*ملانين Melanin: يک اصطلاح گسترده‌اي براي گروهي از رنگدانه‌هاي طبيعي موجود در بدن بسياري از موجودات زنده است. ملانين مشتق شده از اسيد آمينه تيروزين است، با اين حال از اسيدهاي آمينه ساخته نشده است و يک پروتئين نيست. رنگدانه‌اي است که در يک گروه تخصصي از سلول‌هاي شناخته شده به عنوان ملانوسيت‌ها توليد مي‌شود. سه نوع اساسي از ملانين وجود دارد: eumelanin، pheomelanin، و neuromelanin است. رايج‌ترين نوع eumelanin است که به رنگ "سياه " و "قهوه‌اي" توليد مي‌شود. Pheomelanin سيستئين حاوي پليمر قرمز - قهوه‌اي از واحدهاي بنزوتيازين تا حد زيادي مسئول رنگ قرمز مو و کک و مک است.

چرا رنگ دو چشم بعضي از افراد با هم متفاوت است؟چرا رنگ دو چشم بعضي از افراد با هم متفاوت است؟

افزون بر انسان ها، اين اختلال در سگ، گربه و اسب‌ها نيز مشاهده مي‌شود. رنگ چشم در نتيجه رسوب ملانين در عنبيه چشم ايجاد مي‌شود که مسئول دريافت نور ورودي به جشم است. افراد داراي چشم آبي داراي مقدار کمي ملانين هستند در صورتي که افراد با چشم قهوه‌اي بيشترين ميزان ملانين را دارند.
معمولاً نوزاد هنگام تولد چشمان روشني دارد و به تدريج با افزايش ميزان ملانين در بدن، رنگ نهايي چشم کودک که کاملاً ژنتيکي است تشکيل مي‌شود.اما در افراد داراي اختلال هتروکورمي پخش شدن ملانين به صورت نامتقارن در چشم‌ها رخ مي‌دهد و اين سبب مي‌شود رنگ چشم‌ها متفاوت شوند.

گاهي اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia ناشي از کدام بيکاري ها مي تواند باشد؟

براساس پژوهش‌هاي انجام شده در بيشتر موارد اختلال هتروکرومي درانسان‌ها خوش خيم است و مشکل سلامتي در آن‌ها ايجاد نمي‌کند، اما در برخي موارد اين اختلال ناشي از بيماري هايي، چون:
- سندرم سولزبرگر
- بيماري بورونويل
- بيماري هيرشپرونگ
- سندرم هورنر
- سندرم پري رومبرگ
- بيماري فون واردنبرگ
مي‌تواند باشد.

دلايل غير ژنتيکي بروز اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia: - ديابت
- جراحي چشم
- گلوکوم
- آسيب به چشم
- سندرم پراکندگي رنگدانه چشم
- تورم چشم‌ها
- تومور دراثر امواج پرتو‌هاي راديو اکتيو
گونه هاي مختلف اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia:

اين اختلال خود از گونه‌هاي مختلفي تشکيل شده است و در برخي موارد فرد داراي يک چشم آبي و يک چشم قهوه‌اي است، در برخي گونه‌هاي ديگر چشم فرد داراي طيف‌هاي مختلفي از رنگ است به طوري که مرکز عنبيه به يک رنگ و اطراف کره چشم به رنگ ديگر است.

تشخيص اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia چگونه است؟

تشخيص اين اختلال با استفاده از معاينه باليني توسط چشم پزشک يا آزمايش خون و مطالعه درخصوص کروموزوم‌هاي بدن انجام مي‌شود.

درمان اختلال هتروکرومي مرکزي Central heterochromia:

درصورتي که اين اختلال تنها جنبه ژنتيکي داشته باشد به درمان خاصي نياز ندارد و فرد مي‌تواند از زيبايي چشمان خود لذت ببرد، درصورت علاقه فرد استفاده از لنز‌هاي رنگي طبي هم مي‌تواند براي يکسان نشان دادن رنگ چشم‌ها مورد استفاده قرار گيرد.در مورد مواردي که علل آن موارد ديگر است بايد با پزشک تان مشورت کنيد.


منبع:salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/79811/چرا رنگ دو چشم بعضي از افراد با هم متفاوت است؟
بستن   چاپ