خنده دارترين پژوهش هاي سال 2017 مشخص شدند! تحقيقاتي که به ذهن هيچ کسي نميرسيد
يکشنبه 26 شهريور 1396 - 9:06:19 AM
چه خبر - با ايگ نوبل هاي سال 2017 آشنا شويد

به تازگي و طي مراسمي ويژه برگزيدگان جايزه ايگ نوبل (Ig Nobel) که شامل عجيب ترين و گاه ابلهانه ترين پژوهش هاي علمي انجام شده در سال گذشته بودند انتخاب و معرفي شدند. بر اساس گزارش هاي رسمي منتشر شده در اين رابطه، بيست و هفتمين مراسم اهداي جوايز ايگ نوبل در شب چهاردهم سپتامبر در دانشگاه هاروارد انجام شده و طي آن عجيب ترين پژوهش هاي علمي سال گذشته معرفي شدند.

هدف اصلي و شعار اين برنامه عبارت است از: «در ابتدا مردم را خندانده و سپس آن را به فکر کردن وادار کنيد.»در اين مراسم به معرفي پژوهش هايي که شايد به هيچ عنوان به ذهن شما خطور نکند که گروهي از پژوهشگران زمان و انرژي خود را براي بررسي آن گذاشته اند، معرفي شدند.

از جمله مهترين و جالب ترين پژوهش هاي معرفي شده در اين مراسم مي توان به پژوهشي براي بررسي اينکه آيا گربه ها مي توانند در آن واحد به صورت جامد و مايع باشند و تاثير حضور کروکوديل در رفتار افراد قمارباز اشاره کرد.

در اين فهرست به معرفي برندگان شاخه هاي مختلف جايزه ايگ نوبل 2017 مي پردازيم:

فيزيک:
پژوهشي با عنوان استفاده از پويايي مايع براي بررسي اين سوال که آيا گربه مي تواند در آن واحد در هر دو حالت جامد و مايع باشد؟
برنده: مارک آنتوني فاردين (Marc-Antoine Fardin)

اقتصاد:
پژوهشي با عنوان بررسي حضور و تماس کروکوديل زنده در تمايل افراد به انجام قمار!
برنده: متئو. جي . راکلاف (Matthew J. Rockloff) و نانسي گرير (Nancy Greer)
اين پژوهش با عنوان در ژورنال پژوهشي مطالعات قمار (Journal of Gambling Studies) منتشر شده است.

آناتومي:
جايزه ايگ نوبل سال 2017 به پژوهشي با عنوان: چرا پيرمردها گوش هاي بزرگي دارند؟ تعلق گرفت.
برنده: جيمز. اي . هيسکوت (James A. Heathcote)
اين پژوهش نيز در مجله تخصصي BMJ منتشر شده بود.

زيست شناسي:
پژوهشي با موضوع شناسائي نوعي حشره غار زي که در آن اندام هاي جنسي نوع نر در حشره ماده و اندام هاي جنسي حشره ماده در نوع نر ديده مي شود، برنده جايزه ايگ نوبل سال شد.
اين پژوهش ماحصل کار تيمي گروهي از پژوهشگران به نام ها: کازونوري يوشيزاوا (Kazunori Yoshizawa)، رودريگو؛ ال ، فريرا (Rodrigo L. Ferreira)، يوشيکاتا کاميمورا (Yoshitaka Kamimura) و چارلز لينهارد (Charles Lienhard) است. در اين مراسم، چارلز لينهارد به طريق اينترنتي و به طور مستقيم از داخل غار محل پژوهش، براي حاضرين در جلسه به ايراد سخنراني پرداخت. شرح کامل اين پژوهش در مجله تخصصي Current Biology منتشر شده بود.

مکانيک سيالات:
شايد باور اين مساله سخت باشد اما جايزه اين حوزه به گروهي از پژوهشگران اهدا شد که به بررسي اين مساله پرداخته بودند که اگر فردي يک ليوان قهوه در دست داشته باشد و رو به عقب گام بردارد، چه اتفاقي در فنجان قهوه وي خواهد افتاد!
برنده جايزه: جيوون هان (Jiwon Han) بوده و اين پژوهش در مجله Achievements in the Life Sciences منتشر شده بود.

تغذيه:
جايزه ايگ نوبل امسال در حوزه تغذيه به نخستين گزارش علمي از وجود خون انسان در رژيم غذائي خفاش هاي خون آشام پا پشمالو (hairy-legged vampire bat) اهدا شد.
برندگان: فرناندا ايتو (Fernanda Ito)، انريکو برنارد (Enrico Bernard) و رودريگو اي . تورس (Rodrigo A. Torres)
اين پژوهش در مجله Acta Chiropterologica منتشر شده بود.

پزشکي:
تيم از پژوهشگران در سال گذشته با استفاده از روش هاي پيشرفته تصويربرداري از مغز، تلاش کرده بودند دليل تنفر برخي افراد از پنير را کشف کنند!
برندگان: جين پرير رويت (Jean-Pierre Royet)، ديويد مونير (David Meunier)، نيکولاس تورکت (Nicolas Torquet)، آن ماري مولي (Anne-Marie Mouly) و تائو جيانگ (Tao Jiang).
اين پژوهش در مجله Frontiers in Human Neuroscience منتشر شده بود.

شناخت (COGNITION):
طي سال گذشته پژوهشي براي نشان دادن اينکه بسياري از دوقلوهاي يکسان نمي توانند به صورت بصري از يکديگر جدا شوند، انجام شده بود که برنده جايزه ايگ نوبل اين حوزه شد.
برندگان: متئو مارتيني (Matteo Martini)، ايلاريا بوفالاري (Ilaria Bufalari)، ماريا آنتونيتا استازي (Maria Antonietta Stazi) و سالواتور ماريا آگليوتي (Salvatore Maria Aglioti)
اين پژوهش در مجله PLOS One منتشر شده بود.
منبع: sinapress.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/79663/خنده دارترين پژوهش هاي سال 2017 مشخص شدند! تحقيقاتي که به ذهن هيچ کسي نميرسيد
بستن   چاپ