رابطه انگل گربه با بروز سرطان و بيماري‌هاي عصبي
شنبه 25 شهريور 1396 - 11:08:43 AM
چه خبر - "توکسوپلاسما گوندي" يک انگل که ميزبان عمده آن گربه است

"توکسوپلاسما گوندي" يک انگل اجباري درون سلولي است که ميزبان عمده آن گربه است و قابليت انتشار آن توسط مدفوع گربه مي‌باشد اما قدرت آلوده کردن انواع مهره داران و پستانداران و پرندگان را نيز دارد و در برخي کشورها در سرم خون تا يک سوم افراد بالغ، آنتي‌بادي اين انگل مشاهده مي‌شود که اين امر نشان دهنده شيوع بالا و قدرت آلودگي اين انگل است. شواهد جديد نشان مي‌دهد که مي‌تواند خطرناک‌تر از آنچه پيشتر تصور مي‌شد باشد.
تقريباً 11% افراد بين 49-6 سال در ايالات متحده آمريکا داراي آنتي بادي عليه توکسوپلاسما مي‌باشند.
آلودگي به توکسوپلاسما گوندي در برخي افراد اهميت دارد مثل خانم‌هاي باردار که مي‌تواند باعث سقط يا عقب ماندگي جنين شود.
تحقيقات جديد نشان مي‌دهد که اين انگل مي‌تواند امکان ابتلا به برخي از اختلالات عصبي از جمله صرع، آلزايمر و پارکينسون و همچنين سرطان را تقويت کند.

اين يافته‌ها بخشي از يک حوزه تحقيق در حال ظهور است که نشان مي‌دهد چگونه T. gondii، که معمولا از طريق تماس با مدفوع گربه(و يا خوردن گوشت خام) به انسان منتقل مي‌شود، پروتئين‌هايي را توليد مي‌کند که مغز ميزبان آلوده شده را تغيير مي‌دهند.
در حالي که بزرگسالان سالم به طور کلي در معرض خطر اين انگل قرار ندارند(به استثناي زنان باردار که توصيه مي‌شود از تماس با بستر گربه‌ها ممانعت کنند) اين ارگانيسم قبلا با اختلالات رفتاري مرتبط بوده و شواهد نشان مي‌دهد که مي‌تواند عملکرد سيستم ايمني بدن ما را تغيير دهد.
با اين حال، در تحقيق جديد، گروهي شامل بيش از 30 محقق از 16 موسسه به بررسي اين مسئله پرداختند که چگونه پروتئين‌هاي ترشحي T. gondii مي‌تواند بر روي ساختار عصبي ميزبان انساني تأثير بگذارد و موجب تغييرات در مغز و بيماري‌هاي نورودژنراتيو شود.

محققان براي رسيدن به اين نتيجه داده‌هاي مربوط به مطالعه توکسوپلاسموز مادرزادي را تجزيه و تحليل کردند که از سال 1981، 246 نوزاد مبتلا به توکسوپلاسموز مادرزادي، که داراي عفونت ناشي از T. gondii را بودند را نظارت کرده است.
نتايج به دست آمده نشان داد که قطعات ميکرو آر.ان‌.اي(microRNA) و پروتئين‌هايي که در کودکان مبتلا به توکسوپلاسموز شديد يافت مي‌شوند، با بيومارکرهاي موجود در بيماران مبتلا به بيماري‌هاي نورودژنراتيو مانند آلزايمر و پارکينسون مطابقت دارد.
آنها همچنين دريافتند که اين انگل مي‌تواند خطر صرع را به دليل تغيير ارتباط بين سلول‌هاي مغزي به نام نورون‌هاي ""GABAergic افزايش داده و همچنين ارتباطات بين T. gondii و تقريبا 1200 ژن انسان را که در سرطان‌هاي مختلف نقش مهمي را ايفا مي‌کنند، کشف کردند.
يافته‌هاي اين پژوهش در Scientific Reports منتشر شده است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/79599/رابطه انگل گربه با بروز سرطان و بيماري‌هاي عصبي
بستن   چاپ