ريز مغذي هاي موثر بر سلامت چشم و بينايي
جمعه 24 شهريور 1396 - 10:08:57 AM
چه خبر - افزايش سلامت بينايي چشم با استفاده از ريز مغذي ها

آب مرواريد و دژنراسيون ماکولا وابسته به سن بوده و از شايع ترين مشکلات چشم هستند که بزرگسالان مسن تر را تحت تاثير قرار داده و منجر به اختلالت بينايي و در نهايت نابينايي مي شوند.
هر دوي اين شرايط چشمي در افراد بالاي 55 سال ظهور مي کند اما آب مرواريد علت اصبي نابينايي در بزرگسالان در اين سنين است. در سراسر جهان آب مرواريد بيش از 25 ميليون نفر را تحت تاثير قرار داده است.
به شرط داشتن تغذيه خوب و متعادل، نه تنها از چاقي، ديابت نوع 2 و سرطان مي توان اجتناب کرد، بلکه اين نوع رژيم به نفع چشم است و مواد مغذي مناسب در طول زندگي حتي مي تواند براي اصلاح از دست دادن بينايي ناشي از بيماري هاي چشمي و افزايش سن نيز کمک کننده باشد.

آنتي اکسيدان ها و سلامت چشم

يک رژيم غذايي سرشار از آنتي اکسيدان ها به عنوان يکي از موثرترين راه هاي مقابله با اثرات پيري ناشي از راديکال هاي آزاد شناخته شده است. آنتي اکسيدان هاي موجود در ويتامين هايEو ث، بتاکاروتن، سلنيوم، روي و… مي تواند منجر به خنثي کردن راديکال هاي آزاد شود.
ويتامين ث در بسياري از ميوه ها و سبزيجات يافت مي شود در حالي که آجيل، سيب زميني شيرين، کره بادام زميني، و غلات غني شده، سرشار از ويتامينEهستند. مصرف اين دو ويتامين به کاهش خطر آب مرواريد کمک مي کند.
ميوه هاي زرد و نارنجي و همچنين ميوه هاي قرمز، سبزيجات، هويج، پاپايا، و انبه، غني از بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن همچنين در جگر، تخم مرغ و شير نيز يافت مي شود. بدن بتاکاروتن را به ويتامين آ تبديل مي کند و آنهم براي کمک به تنظيم چشم در برابر تغييرات نور، و جلوگيري از ابتلا به آب مرواريد.
ميوه ها و سبزيجات سبز و تيره نيز حاوي آنتي اکسيدان هاي طبيعي هستند. فلاونوئيدهاي موجود در انگور، شکلات و انواع توت ها نيز براي حفاظت از مويرگ ها در چشم و ديگر رگ هاي خوني در بدن مفيدند.

غلات سبوس دار و سلامت چشم

نتايج بررسي‌هاي اخير نشان مي‌ دهد، رژيم غذايي با شاخص پايين گليسمي احتمال بروز دژنراسيون ماکولا وابسته به سن را 80 درصد کاهش مي ‌دهد. براي کاهش سريع شاخص گليسمي غذا، غلات سبوس دار را جايگزين نشاسته‌ هاي تصفيه شده کنيد. برنج سبوس دار، جو دو سر، نان سبوس دار و پاستاي سبوس دار مصرف کنيد.

اسيدهاي چرب امگا 3 و سلامت چشم

اين اسيدهاي چرب براي حفظ سلامت چشم حياتي هستند دو نوع اسيد چرب امگا 3 معروف بهDHAوEPAدر حفاظت از سلامت چشم در برابر دژنراسيون ماکولا وابسته به سن نقش مهمي دارند بخصوص براي افراد در معرض خطر. سطح پايين اين اسيدهاي چرب در عوض منجر به سندرم چشم خشک، دژنراسيون ماکولا، رتينوپاتي ديابتي و رتينوپاتي نوزادان نارس مي شود.
اسيدهاي چرب براي توسعه بصري مناسب و عملکرد چشم در نوزادان بسيار مهم اند. اسيدهاي چرب امگا 3 در درجه اول در غذاهاي دريايي يافت مي شوند، بخصوص در ماهي قزل آلا و ساردين و ديگر ماهي هاي چرب.
اسيدهاي چرب در آجيل، دانه ها، روغن هاي گياهي و سبزيجات با برگ سبز تيره نيز يافت مي شوند. مکمل هاي اسيدهاي چرب امگا 3 نيز در دسترسند.

لوتئين و زيگزانتين براي سلامت چشم

اين کاروتنوئيدها، آنتي اکسيدان هاي طبيعي موجود در چشم هستند و مي توانند منجر به کاهش اکسيداسيون در سلول هاي چشم و جلوگيري از انحطاط شبکه چشم شود. اين روند به نوبه خود مي تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي چشمي مانند آب مرواريد و دژنراسيون ماکولا گردد.
با اين حال بدن نمي تواند به ميزان کافي اين دو کاروتنوئيد را توليد کند و بايد به رژيم غذايي اضافه شوند. سبزيجات با برگ تيره، مانند اسفناج، کلم بروکلي، کلم پيچ و خربزه سرشاز از لوتئين و زيگزانتين هستند. از ميوه هايي مانند کيوي، و انبه و علاوه بر آن از تخم مرغ، ذرت و هويج نيز مي توان استفاده کرد.


منبع: salamati.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/79550/ريز مغذي هاي موثر بر سلامت چشم و بينايي
بستن   چاپ