دليل مسموميت غذايي آخرين وعده غذايي که خورده ايد نيست
پنجشنبه 23 شهريور 1396 - 11:05:50 AM
چه خبر - دلايل مسموميت غذايي

همه ي ما چنين شرايطي را تجربه کرده ايم: اول صبح با حالتي شبيه ترش کردگي از خواب بيدار مي شويم و سپس قبل از اين که متوجه شويم دقيقاً چه اتفاقي افتاده بايد سريعاً خود را به دستشويي برسانيم و اين اتفاق شايد براي چند روز ادامه داشته باشد. بعد از اين که کمي حالتان بهتر شد اولين سوالي که از خود خواهيد پرسيد يا ديگران از شما خواهند پرسيد اين است که چه خورده ايد؟ اگر چه کاملاً طبيعي به نظر مي رسد که شام شب قبل را علت اين موضوع بدانيد اما شايد لازم باشد زمان هاي بسيار بيشتري قبل از شب گذشته را جستجو کنيد.

مسموميت غذايي براي نشان دادن علائم خود زمان نسبتاً زيادي مي خواهد و معمولاً به ندرت به اين سرعت خود را نشان مي دهد که آن را به شام شب قبل يا آخرين چيزي که خورده ايد نسبت دهيد. بر اساس براورد مرکز کنترل و پيشگيري بيماري هاي ايالات متحده سالانه بين 1 تا 6 ميليون نفر از مردم اين کشور به خاطر غذاهايي که مي خورند مسموم مي شوند. علت آن نيز اين است که يک عامل بيماري زا به نحوي راه خود را به درون غذا پيدا مي کند و اين اتفاق ممکن است در مسير توليد يا آماده سازي غذا و يا از دست هاي نشسته خود شما باشد. نکته اين است که همانطور که شما به محض تماس داشتن با فردي که سرما خورده به سرعت به سرماخوردگي مبتلا نمي شود در مورد مسموم شدن نيز عوامل بيماري زا براي نشان دادن تاثير خود به مقداري زمان نياز دارند.

بر اساس تحقيقات انجام گرفته عوامل بيماري زايي که از طريق غذا انسان را مبتلا مي کنند چهار مورد نوروويروس، سالمونلا، کلستريديوم پرفرنژنس و کامپايلوباکتر هستند. در ميان اين 4 عامل بيماري زا، سالمونلا نسبت به بقيه به زمان بسيار کمتري براي نشان دادن علائم مسموميت و تحت تاثير قرار دادن قرباني نياز دارد که دستکم 6 ساعت خواهد بود و ممکن است تا 2 روز نيز به تعويق بيفتد. کلستريديوم پرفرنژنس نيز براي نشان دادن تاثير خود دستکم به 8 ساعت زمان نياز خواهند داشت و همين زمان در مورد نوروويروس دستکم 12 ساعت و در مورد کامپايلوباکتر دستکم دو روز است.

اين موضوع بدان معناست که اگر به اسهال و استفراغ مبتلا شديد به احتمال فراوان مشکل شما از غذاي قبل از آخرين وعده ي غذاييتان ناشي مي شود يا حتي غذايي که چند روز پيش خورده ايد. خبر خوب اين است که بسياري از افراد هنگام مبتلا شدن به مسموميت غذايي نيازي به مراجعه به پزشک ندارند اما در صورتي که تب بالا داريد يا اسهال شما بيش از سه روز ادامه داشت بهتر است به مراکز پزشکي مراجعه نماييد. براي جلوگيري از چنين شرايط ناگواري بهتر است که حتما قبل از هر وعده ي غذايي دست هاي خود را خوب بشوريد و سطوحي که غذا و مواد غذايي خود را روي آن ها مي گذاريد يا ظرف هايي که به هر نحوي با غذاي شما در تماس هستند را به طور مرتب تميز کنيد.

از خوردن و ناخنک زدن به غذاها قبل از اين که به اندازه ي کافي پخته شوند خودداري نماييد زيرا هر غذايي براي کامل پخته شدن و از بين رفتن عوامل ميکروبي مسموم کننده ي داخل خود به زمان متفاوتي براي پختن نياز دارد. در خارج از خانه شرايط کمي دشوارتر است و کساني که معمولاً غذايشان را از رستوران هاي بيرون از خانه مي گيرند بايد بسيار بيشتر مواظب مسموميت باشند. در مورد غذاهايي که معمولاً بيشتر از ساير غذاها باعث مسموميت مي شوند بايد بيشتر مواظب باشيد براي مثال غذاهاي دريايي، گوشت قرمز،گوشت مرغ و تخم مرغ و حتي ميوه ها و سبزيجات که کسي به خطرناک بودن آن ها توجهي نمي کند. مطالعات نشان داده که بيش از نيمي از عوامل مسموم کننده در مرحله ي توليد ترکيبات غذايي وارد آن شده و مرگ هاي بسياري را به دنبال دارند.


منبع: rooziato.com

http://www.CheKhabar.ir/News/79492/دليل مسموميت غذايي آخرين وعده غذايي که خورده ايد نيست
بستن   چاپ