جلوگيري از سرماخوردگي پاييزي با چند نکته
سه شنبه 21 شهريور 1396 - 3:07:31 PM
چه خبر - چند توصيه براي جلوگيري از سرماخوردگي در فصل پاييز

شروع فصل پاييز افراد مختلف را مستعد سرماخوردگي و ابتلا به برخي از بيماريها مي‌کند لذا در فصل پاييز تدابير خاصي براي حفظ سلامتي در طب سنتي ذکر شده که در ادامه برخي از توصيه‌هاي ويژه پاييز توسط دکتر مهدي فهيمي، متخصص طب سنتي آمده است.

_ با شروع فصل پاييز توصيه مي‌شود شبها از باز گذاشتن پنجره‌ها و روشن بودن کولر جداً پرهيز شود‌؛ افت دما در نيمه شب زياد خواهد بود و شانس شروع سرماخوردگي بسيار افزايش مي‌يابد.
_ فصل پاييز با افت و خيز دما طي روز و شب و احتمال خشک شدن مخاط و تجمع اخلاط مزاحم در مسير ريه و سينوس‌ها همراه است. بهترين حالت اين است که شبها قبل از خواب حداقل دو ليوان آب جوش استفاده شودتا ترشحات ريوي و سينوسها در شرايط خوبي باشد و بدن بتواند پاکسازي انجام دهد؛ اين کار مانع از گلودرد و سرماخوردگي خواهد شد.
_ استفاده مطلوب از ميوه گلابي و دمنوش برگ گلابي در اين فصل توصيه مي‌شود؛ در اين فصل استفاده از ميوه گلابي باعث پاکسازي دستگاه گوارش از جرمهاي غليظ مي‌شود‌.
_ توصيه مي‌شود روزانه به‌ خصوص در ميانه روز حداقل يک تا دو گلابي استفاده شود‌؛ استفاده از اين ميوه جرمهاي غليظ را دفع مي‌کند و مانع از تجمع بخارات گرم در کبد مي‌شود‌ پس بنابراين مي‌تواند از بروز سرماخوردگي همچنين احتقان صفراوي جلوگيري کند.
_ شروع علائم خشکي در پائيز مي‌تواند افت و خيز رطوبت و حرارت را ايجاد کند و اين باعث اختلال خواب در بعضي از افراد خواهد شد‌.
_ برگ ميوه گلابي در حال حاضر به‌وفور وجود دارد‌؛ مي‌توانيد برگ اين ميوه را گرفته و خشک کرده و شبها به‌عنوان دمنوش استفاده کنيد تا باعث آرامش شما شده و از اضطراب و دلشوره‌هايي که مختص فصل پائيز و يا شروع غلبه سودا است‌، جلوگيري شود.
_ در فصل پاييز استفاده از يخ و نوشيدنيهاي خنک ممنوع است.
_ با توجه به اينکه افت و خيز حرارتي از نيمه شهريور به‌ طور جدي اتفاق مي‌افتد، استفاده از يخ در نوشيدنيها يا مصرف نوشيدنيهايي که خيلي سرد هستند بايد به حداقل برسد.
_ مراقب باشيد بعد از استفاده از اين نوشيدنيها، احتمال بروز گلودرد يا علائم سرماخورگي بسيار زياد مي‌شود‌ چرا که با استفاده از يخ يا نوشيدنيهاي خيلي سرد‌، تجمع اخلاط غليظ در دستگاه گوارش اتفاق مي‌افتد و پس‌زدن بخارات به قسمتهاي بالايي ريه و سينوسها مي‌تواند شرايط را براي بروز علائم سرماخوردگي و درگيريهاي چندروزه يا هفتگي فراهم کند‌.
_ مصرف عسل به‌ خصوص عسلهايي که حالت ضدعفوني‌کننده مخاط را دارند بايد در پاييز شروع شود؛ استفاده از عسل و آب و ليمو ترش به‌ خصوص اگر عسل آويشن در اختيارتان باشد، مي‌تواند به‌عنوان يک آنتي‌بيوتيک طبيعي به شما کمک کند تا دچار ابتلا به علائم سرماخوردگي نشويد و اگر دچار علائم سرماخوردگي شديد وضعيت‌تان زود به حالت عادي برگردد.
_ بايد يادآوري کنيم ترکيب کردن عسل با آبي که حرارتش کمتر از 40 درجه باشد معمولاً کيفيت عسل را حفظ مي‌کند؛ اگر عسل با آبي که حرارت‌ آن از 40 درجه بيشتر است ترکيب شود مي‌تواند باعث آسيب به آنزيمها و مواد داخل عسل شود.
_ در کساني که دچار علائم حساسيتي از جمله سوزش، خارش حلق، آبريزش بيني، خارشهاي پوستي هستند‌، بهتر است از نيمه شهريور که علائم خشکي در خلقت و بدن شروع مي‌شود از مصرف خربزه جداً خودداري کنند‌.
_ اين ميوه مي‌تواند در اين فصل باعث بروز جابه‌جايي در سيستم صفراوي شود و علائم سرماخوردگي را تشديد يا اينکه باعث شروع علائم سرماخوردگي شود.
_ بزرگسالاني که احتمال علائم آلرژيک را داشته يا دارند از مصرف خربزه جداً خودداري کنند‌.


منبع : tasnimnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/79394/جلوگيري از سرماخوردگي پاييزي با چند نکته
بستن   چاپ