امضاي طومار اينترنتي براي پس گرفتن جايزه صلح نوبل از سوچي
دوشنبه 20 شهريور 1396 - 12:11:22 PM
چه خبر - پس گرفتن جايزه صلح نوبل از آنگ سان سوچي

به نقل از روزنامه اينديپندنت، آنگ سان سوچي، رهبر دو فاکتوي ميانمار در سال 1991 به خاطر مبارزه براي کشورش و تلاش براي برگزاري انتخابات آزاد، جايزه صلح نوبل را دريافت کرد.اکنون بيش از 400 هزار نفر با امضاي طوماري در سايت Change.org از کميته اهداکنندگان جايزه نوبل درخواست کردند که جايزه صلح سوچي را از وي بگيرند.
در اين طومار آمده تا اين لحظه سوچي هيچ گونه اقدامي براي پايان بخشيدن به جنايتهايي که عليه بشريت در کشورش رخ مي‌دهد، انجام نداده است.
با اين حال کميته نوبل اعلام کرده است که نمي‌تواند اين جايزه سوچي را باطل کند، زيرا به هنگام اعطاي اين جايزه، تنها کاري که منجر به دريافت اين جايزه شده، لحاظ شده است.
به تازگي، وزير خارجه بنگلادش اظهار کرد: در دو هفته گذشته و با تشديد دور جديد خشونت‌ها در ميانمار بالغ بر 300 هزار مسلمان اقليت روهينجا از اين خشونت‌ها فرار کرده و وارد خاک بنگلادش شده‌اند و 3000 تن نيز کشته شده‌اند.


گزارش تکميلي


دولت ميانمار پيشنهاد آتش‌بس را رد کرد

به نقل از شبکه خبري بي‌بي‌سي، شبه نظاميان روهينجا موسوم به ارتش رهايي‌بخش آراکان روهينجا روز يکشنبه آتش‌بس يک جانبه‌اي را اعلام کردند تا به هزاران مردم آواره در استان راخين کمک‌هاي لازم ارائه شود.
اما دولت ميانمار در واکنش به اين آتش‌بس تنها اعلام کرد که با "تروريست‌ها" مذاکره نمي‌کند.
زاو هتاي، سخنگوي دولت ميانمار اواخر روز يکشنبه در توئيتي اعلام کرد که دولت هيچ سياستي براي مذاکره با تروريستها ندارد.
اظهارات وي بار ديگر بر موضع ميانمار تاکيد کرد مبني بر اينکه ارتش رهايي‌بخش آراکان روهينجا که تاکيد دارد براي حقوق مسلمانان روهينجايي مورد آزار قرار گرفته در استان راخين مبارزه مي‌کند يک "سازمان تروريستي" است که مي‌خواهد در اين منطقه يک "جمهوري اسلامي" تاسيس کند.
ميانمار تاکيد دارد که نيروهاي امنيتي‌اش عمليات پاکسازي را براي دفاع در برابر اقدامات ارتش رهايي بخش آراکان روهينجا انجام مي‌دهد.
اين در حالي است که ناظران حقوق بشر و مسلمانان روهينجايي که در حال فرار از استان راخين هستند، مي‌گويند: ارتش و بوداييان راخين کمپين آتش زني با هدف بيرون راندن مسلمانان روهينجا را به راه انداخته‌اند.
در همين حال برخي اسناد و مدارک منتشر شده مبني بر اينکه دولت مين‌هايي را کار گذاشته که تاکنون جان چند تن از غيرنظامياني را که در حال فرار هستند، گرفته است.عفو بين‌الملل اعلام کرد: ارتش ميانمار تنها يکي از چند ارتش کشورهاي سراسر جهان از جمله کره شمالي و سوريه است که همچنان به استفاده از مين‌هاي ضد نفر ادامه مي‌دهد.
عفو بين‌الملل ارتش ميانمار را به استفاده از مين‌هاي ضدنفر متهم کرده که طي هفته گذشته باعث جراحت‌هاي جدي به دست کم 5 نظامي شده است. به گفته عفو بين‌الملل دو تن از زخمي شدگان کودک هستند و گزارشاتي مبني بر فوت يک مرد ديگر نيز وجود دارد.
تيرانا حسن، مدير بخش واکنش بحران عفو بين‌الملل گفت: به همين خاطر است که استفاده از مين‌هاي ضد نفر غيرقانوني هستند چراکه آنها به صورت کورکورانه و بي‌هدف مردم را مي‌کشند و آنها را معلول مي‌کنند. اين مين‌ها نمي‌توانند ميان شبه نظاميان و مردم عادي تمايزي قائل شوند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/79301/امضاي طومار اينترنتي براي پس گرفتن جايزه صلح نوبل از سوچي
بستن   چاپ