6 ادويه اي مفيد براي بدن که هميشه بايد در غذاهاي تان استفاده کنيد
پنجشنبه 16 شهريور 1396 - 1:06:15 PM
چه خبر - ادويه هاي مفيد براي سلامتي

هنگام طبخ غذاهاي مختلف، استفاده از ادويه به دليل طعم دادن به غذا اهميت زيادي دارد. از طرفي ادويه، داراي خواص مختلفي است؛ براي مثال نصف قاشق چاي خوري دارچين به اندازۀ 115 گرم تمشک آنتي اکسيدان دارد.

زردچوبه، سلطان ادويه‌ها

زردچوبه سلطان ادويه‌هاست. اين ادويه بيش از همۀ ادويه‌ها خاصيت ضدالتهابي، ضدويروسي، ضدباکتري، ضدسرطان و ضد قارچ دارد. در طب چيني از اين ادويه براي درمان بسياري از بيماري‌ها از حساسيت گرفته تا آلزايمر و آرتروز استفاده مي‌شود. زردچوبه حاوي کورکومين است که يک ترکيب آنتي‌اکسيداني است و التهاب را کاهش مي‌دهد و رنگ زردچوبه نيز ناشي از اين ماده است. از زردچوبه مي‌توانيد در سس سالاد، سسي که گوشت و ماهي را در آن مي‌خوابانيد و همچنين در چاي، قهوه و ليموناد استفاده کنيد.

فلفل قرمز، درمان مشکل گردش خون

فلفل قرمز حاوي کپساسين است؛ اين ماده که باعث مزۀ تند فلفل مي‌شود، فوايد بسياري دارد. فلفل هرچه تندتر باشد، کپساسين آن بيشتر است. فلفل قرمز از ديرباز در طب سنتي چين و هند جايگاه خاصي داشته است و بوميان آمريکا نيز از آن براي درمان مشکلات دستگاه‌ هاضمه و گردش خون استفاده مي‌کرده‌اند.

زنجبيل؛ از کاهش درد مفصل تا درمان گلو درد

در طب سنتي چيني از زنجبيل براي مقابله با التهاب و درد، تسکين ماهيچه‌هاي دچار جراحت و رفع خستگي استفاده مي‌شود. اين ادويه همچنين درمان متداولي براي مشکلات‌ هاضمه است و با رشد بيش از حد باکتري‌هاي غير مفيد روده مقابله مي‌کند. ترکيبات موجود در زنجبيل مشابه داروهاي ضدالتهابي نظير ايبوبروفن عمل مي‌کند و از آن براي درمان آرتروز استفاده مي‌شود. از اين رو استفاده از چاي زنجبيل و غذاهاي آسيايي توصيه مي‌شود. زنجبيل همچنين براي رفع گلودرد و سرماخوردگي عالي است و حتي مي‌توان با قرار دادن آن به شکل مستقيم روي مفصل، درد را تسکين داد. يادتان باشد که حتماً زنجبيل را تازه بخريد و مصرف کنيد و از ذخيرۀ آن خودداري کنيد. اگر مي‌خواهيد زنجبيل را پودر و نگهداري کنيد (که البته تاثيرگذاري آن کمتر است)، آن را در جايي دور از گرما، نور و رطوبت نگهداري کنيد.

نکته : اگر مي‌خواهيد در غذاي روغن دار از زنجبيل استفاده کنيد، آن را در پايان کار اضافه کنيد، چرا که زنجبيل وقتي با چربي پخته ‌شود، تلخ مي‌شود.

دارچين، دشمن قند بالا

مهم ترين اثر دارچين، کاهش قند خون در افراد مبتلا به ديابت است. دارچين همچون ديگر ادويه‌ها خاصيت آنتي‌اکسيداني و ضدالتهابي دارد که احتمال آسيب‌هاي سلولي و بروز بيماري‌هاي مزمن را کاهش مي‌دهد. تحقيقات نشان مي‌دهد، دارچين از بروز بيماري‌هاي قلبي و رشد غير معمول سلول‌ها جلوگيري مي‌کند.

ميخک، ضد قارچ قوي

ميخک منبع غني‌اي از آنتي‌اکسيدان‌ها ست که راديکال‌هاي آزاد را پاک سازي مي‌کند. همچنين خاصيت ضد قارچي دارد. حواستان باشد که روغن ميخک بسيار قوي است. اين روغن آن قدر قوي است که اگر بيش از حد استفاده شود، مي‌تواند موجب مسموميت شود.

رزماري، ضد سرطان پانکراس

رزماري همچون نعناع، حاوي ترکيبات آنتي اکسيدان و ضدالتهابي است. رزماري فعاليت آنزيمي که راديکال‌هاي آزاد را از بين مي‌برد، افزايش مي‌دهد. به ويژه وقتي پخته باشد و به همين دليل مي‌توانيد با خيال راحت آن را به سالاد، گوشت‌ها و ديگر غذاهاي پختني اضافه کنيد. از رزماري به صورت خام نيز مي‌توانيد استفاده کنيد. رزماري در جلوگيري از رشد سلول‌هاي سرطاني در پانکراس و بهبود بواسير مفيد است. اگر مي‌خواهيد چيزي را در روغن بپزيد، قدري رزماري به آن اضافه کنيد. رزماري به دليل دارا بودن آنتي اکسيداني به نام اسيد رزمارينيک، از اکسيد شدن روغن جلوگيري مي‌کند.


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/79065/6 ادويه اي مفيد براي بدن که هميشه بايد در غذاهاي تان استفاده کنيد
بستن   چاپ