حقايقي مهم در مورد قند ميوه ها ( فروکتوز )
سه شنبه 14 شهريور 1396 - 10:14:47 AM
چه خبر - فروکتوز ( قند ميوه ) خوب است يا گلوکز

امروز مي خواهم از فروکتوز صحبت کنم که اکثر ورزشکاران از اين ماده استقبال مي کنند و اصلاً يادشان نمي آيد از دست چه هيولايي گريختند و به دامان چه هيولايي ديگر افتادند، آيا فروکتوز آدم بده ي داستان ماست؟ بياييد با هم ببينيم!

فروکتوز چي هست؟
فروکتوز يک قند ساده است که علت مزه شيرين ميوه ها نيز همين قند ساده است. به طور کلي فروکتوز به عنوان يک مکمل سالم شناخته مي شود و در طي 20 سال گذشته يکي از مواد اصلي مواد غذايي بوده است. خارج از ميوه فروکتوز به دو صورت وجود دارد: فروکتوز بلورين و شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS)
شما شکر را به دو صورت در رژيم غذايي خود وارد مي کنيد:
قندي که مصرف مي کنيد و شربت ذرت با فروکتوز بالا!

خوب اين شکر ها دقيقاً چي هستند؟
قند که معمولاً از چغندر قند بدست مي آيد، نتيجه پيوند بين گلوکز و فروکتوز است. دو شکر شبيه به هم با تفاوت اندک در ساختار اتمي. شربت ذرت با فروکتوز بالا نيز شبيه آن ها است با اين تفاوت که به صورت مصنوعي در آن تغييراتي ايجاد شده است.
در حالي که گلوکز را مي توان از مواد نشاسته اي مثل سيب زميني هم تهيه کرد و بدن ما هم آن را توليد مي کند و تمام سلول هاي موجود روي کره زمين هم مي توانند آن را به صورت انرژي بسوزانند.

اما…
فروکتوز يک شکر معمولي نيست! تنها زماني در طول سال، که انسان هاي باستان آن را مصرف مي کردند موقعي بود که فصول ميوه دادن درخت ها بود! فروکتوز 2 برابر گلوکز شيرين تر است.
در سال 1960 بود که صنايع ذرت آمريکا يک تکنيک جديد را گسترش دادند که گلوکز موجود در ذرت را به فروکتوز تبديل مي کرد. محصولي که در نهايت شامل 55% فروکتوز، 42% گلوکز و 3% ساير شکر ها بود.
اين شربت به خاطر اين که فروکتوز بالاتري داشت مزه بهتري نيز داشت و از همه مهم تر ارزان بود، جايگزين ساير منابع شکر شد.

بدن چطور شکر را هضم و جذب مي کند؟
بدن با شکر با روش هاي مختلف و گاهي کاملاً مخالف يکديگر برخورد ميکند.
وقتي ما قند مي خوريم، آنزيم موجود در روده قند را به فروکتوز و گلوکز مي شکند. همين اتفاق موقعي که شربت ذرت هم مي خوريم مي افتد، اما طريقه اي که بدن با هر کدام از اين ترکيبات برخورد مي کند کاملاً متفاوت است!
گلوکز راهي جريان خون مي شود و به سلول هاي ما انرژي مي رساند. تمام سلول هاي بدن بدون مشکل خاصي مي توانند گلوکز را به انرژي تبديل کنند.

اما فروکتوز از طرف ديگر فقط توسط سلول هاي کبد مي تواند به انرژي تبديل بشود!!
اين به آن معنا است که بدن فروکتوز را فقط از طريق يک اندام خود مي تواند تبديل به انرژي کند و اين خود فشار مضاعفي را به کبد وارد مي کند! اگر شما فروکتوز زيادي مصرف کنيد، کبد شما به سختي مي تواند از پس ساير وظايف خود در بدن بر بياييد که اين منجر به توليد اسيد اوريک اضافي مي شود. (اسيد اوريک باعث افزايش فشار خون و ايجاد سنگ کليه و نقرس مي شود!)
بدن بطور طبيعي مي تواند مقدار گلوکز در خون را کنترل کند به طوري که آب از آب تکان نخورد! گلوکز به پانکراس مي گويد که انسولين توليد کند که انسولين هم مقدار اضافي گلوکز را از خون پاک مي کند. در ضمن انسولين هورمون کنترل گرسنگي (لپتين) را نيز ترشح مي کند.

اما دوباره فروکتوز يک داستان ديگر دارد! فروکتوز بدن را متوجه نمي کند که انسولين توليد کند و در عوض هورمون گرسنگي (گرلين) را توليد مي کند!
در يک تحقيق به 24 شرکت کننده، نوشيدني حاوي 75 گرم فروکتوز در روز مي دادند و به گروه ديگر همان مقدار نوشيدني از گلوکز را مي دادند. به شرکت کنند گان تصاويري از مواد غذايي مثل همبرگر، پيتزا، آب نبات و … نشان دادند و از آن ها پرسيدند که چقدر اين غذاها را الان مي خواهند که داشته باشند؟!
افرادي که فروکتوز مصرف کرده بودند، گزارش کردند که گرسنگي را بيشتر حس کرده بودند و علاقه بيشتري به خوردن نشان مي دادند!!

خوب پس تکليف ميوه ها چه مي شود؟
يکي از منابع طبيعي فروکتوز ميوه ها هستند و با تمام حرف هايي که در بالا زده شد، يک نتيجه گيري منطقي اين مي تواند باشد که ميوه ها بد هستند!!!!
نه کاملاً! اکثريت تحقيقاتي که برروي گلوکز و فروکتوز صورت گرفته در رابطه با فروکتوز مواد غذايي بوده است نه فروکتوزي که در ميوه ها پيدا مي شود و در تمام اين تحقيق ها روي مصرف بالاي فروکتوز روي رژيم غذايي مطالعه شده است. شما به سختي مي توانيد با خوردن زياد ميوه به اين مقدار مصرف بالا دست پيدا کنيد!
مسئله ديگر اين است که ميوه ها علاوه بر فروکتوز، داراي مقدار فراوان فيبر و آب هستند. به خاطر اين ترکيبات ميوه ها زمان بيشتري را براي هضم بايد طي کنند. به همين دليل فروکتوز به آرامي وارد کبد مي شود و شما احساس سيري خواهيد کرد.
از نقطه نظر تاريخي انسان ها ميوه ها را هزاران سال است که مصرف مي کنند. فيبر موجود در ميوه به تنهايي مي تواند سطح کلسترول را پايين بياورد و فرايند جذب کربوهيدرات را آهسته کند.پس نگران نباشيد و به راحتي ميوه بخوريد!!

آيا بايد از فروکتوز حذر کنيد؟!
مطالعات ضد و نقيض در مورد فروکتوز بسيار است! نکته اي که نبايد فراموش کنيد اين است که مصرف مداوم شکر چه بصورت فروکتوز و چه گلوکز، براي سلامتي شما خوب نيست و بايد مصرف آن ها را کم کنيد.
اما بخاطر اين که فروکتوز باعث افزايش گرسنگي شما مي شود بهتر است مصرف آن را کم کنيد.
اين بي مسئوليتي شما نسبت به سلامتي تان است اگر تمام تقصير ها را گردن فروکتوز بيندازيد!
هميشه به شما دوستان توصيه شده است که جانب تعادل را رعايت کنيد تا بتوانيد سلامتي خود را تضمين کنيد. اگر مي خواهيد سالم باشيد و در عين حال رشد عضلاني را تجربه کنيد بهتر است پروتئين، کربوهيدرات و چربي به مقدار مورد نياز مصرف کنيد.
اما دوباره به اول مطلب شما را ارجاع مي دهم، دنبال يک دشمن تازه نگرديد! شما هنوز هم مي توانيد فروکتوز را از منابع طبيعي اش (ميوه و سبزي) مصرف کنيد. البته مي توانيد گاهي اوقات هم تقلب کنيد! (اما اين را تبديل به يک عادت نکنيد!!)


منبع: salamat.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/78898/حقايقي مهم در مورد قند ميوه ها ( فروکتوز )
بستن   چاپ