مصرف سرکه براي اين افراد ممنوع
يکشنبه 12 شهريور 1396 - 8:09:22 AM
چه خبر - بهترين نوع سرکه کدام است؟

دکتر سيد مهدي ميرغضنفري متخصص فيزيولوژي، گفت: از انواع ميوه هاي شيرين همچون انگور (مويز)، سيب، خرما، عسل، شيره نيشکر و شيره انگور مي توان سرکه تهيه کرد که داراي دو پايه مزاجي مختلف است. يک پايه مزاجي گرم، به دليل ماده اوليه شيريني که از آن تهيه شده پديد مي‌آيد و پايه ديگري سرد است که به دليل طعم ترش و تيزي آن متفاوت از پايه ديگر به نظر مي‌رسد.

طبع سرد سرکه غالب است و اين مايع به دليل نفوذ زيادي که دارد، به راحتي در اعضايي مثل اعصاب مرکزي و ريه نفوذ کرده و مصرف بي رويه آن مخصوصا توسط افراد با مزاج سرد و مبتلايان به افسردگي، اختلال حافظه، بي حسي اندام ها، آسم و سرفه هاي مزمن مي تواند عارضه ايجاد کند و اگر در مصرف آن زياده روي شود، مي تواند منجر به ضعف بينايي، نحيف شدن بدن، اختلال در نعوظ و کاهش مايعات جنسي شود.

اين متخصص فيزيولوژي با اشاره به اينکه بهترين نوع سرکه در طب سنتي، سرکه انگور قرمز است که به طور طبيعي و نه صنعتي تهيه شده باشد، گفت: مصرف روزانه سرکه براي افراد گرم مزاج در اقليم هاي گرمسيري مفيد است، چون تيزي و شدت گرمي صفرا و داغي خون و مواد زايد تجمع يافته در بدن را مخصوصا در فصول گرم از بين مي برد و در کودکان بي اشتها با حرارت بالا و اشخاص گرمازده، باعث باز شدن اشتها شده و به هضم غذاهاي سنگين کمک شاياني مي کند.

مصرف سرکه در دوران قاعدگي در مزاج هاي گرم و تر مشکلي ايجاد نمي کند، چون به تعديل مزاج و دفع بهتر و بيشتر مواد زايد بدن کمک مي کند. ولي در مقابل، افراد با مزاج سرد و خشک در اثر مصرف سرکه در دوران قاعدگي دچار علايم ناخوشايندي همچون دردهاي شديد قاعدگي، اسپاسم عضلات پا و حلق و گلو، غم و اندوه و ضعف شديد بدن به خصوص در فصول پاييز و بيشتر در اقليم هاي سرد و خشک کوهستاني مي شوند.

بخور دادن سر و صورت با بخارات سرکه باعث رقيق شدن ترشحات و باز شدن انسدادهاي تشکيل شده در مجاري بيني، گوش و سينوس ها شده و منجر به پيشگيري و درمان انواعي از گوش درد، کيپي گوش و بيني، سينوزيت و اختلالات بويايي مي شود. علاوه بر اين، به شکل موضعي هم مي‌توان از مزاياي سرکه بهره برد. قرار دادن پارچه آغشته به سرکه بر پيشاني به رفع سردرد هاي ناشي از گرمي کمک مي کند، مخصوصا اگر همراه با روغن گل باشد. همچنين دهانشويه، مزه‌مزه کردن و غرغره کردن سرکه بويژه اگر با کمي نمک مخلوط شود، باعث استحکام لثه ها و منجر به رفع ترشحات و توده هاي سفيد رنگ و بدبوي موجود در حفره‌هاي لوزه ها مي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مضرات زياده روي در خوردن سرکه که نمي دانستيد


منبع:salamatonline.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/78739/مصرف سرکه براي اين افراد ممنوع
بستن   چاپ