درمان کم خوني با چند غذاي خون ساز
شنبه 11 شهريور 1396 - 2:06:57 PM
چه خبر - درمان کم خوني با مواد غذايي

معمولا خانم ها، به دليل شرايط فيزيولوژيکي خاص، بيشتر در معرض کم خوني قراردارند و از آن جا که در سال هاي مفيد زندگي هر ماه مقدار زيادي خون از دست مي دهند، بايد هميشه مراقب تغذيه خود باشند تا در شروع دفع مجدد بتوانند مواد مغذي مورد نياز بدن را تأمين کنند. در غير اين صورت و به مرور زمان دچار مشکلات متعدد از جمله بد خلقي ، ريزش مو، دردهاي بدني و ... مي شوند . مصرف ترکيبات خاصي مي‌تواند در درمان کم‌خوني به‌ ويژه در زنان بسيار مفيد باشد. اما آن چه در طب سنتي به آن توجه مي شود تنها مواد خوراکي نيست بلکه اصول شش گانه اي است که در حفظ سلامت و شادابي افراد موثر است. در طب سنتي به اين موضوع اشاره شده است که هر غذايي با طبع گرم و تري مناسب مي‌تواند بالقوه خون ساز باشد.

هواي پاک

در طب ايراني به غذاهاي خون ساز ،غذاهاي دم ساز نيز گفته مي‌شود؛ از جمله غذاهاي دم ساز مي‌توان «هوا» را نام برد؛ هر چه هوا از لطافت و پاکي بيشتري برخوردار باشد و به عبارتي اکسيژن بيشتري داشته باشد، خون لطيف‌تري توليد مي‌کند و هواي آلوده (حاوي آلاينده‌ها) خون آلوده و ناپاک ايجاد مي‌کند.

درمان کم خوني با عسل

اين ماده غذايي به محض ورود به کبد، تبديل به خون مي‌شود.

درمان کم خوني با کنجد

شما مي توانيد شب ها همراه شام يک تا دو قاشق غذاخوري از آن را کاملا بجويد و ميل کنيد؛ خوردن اين دانه روغني براي تقويت مو‌، چشم‌، تخمدان ها و بيضه‌ها‌، بسيار مفيد است‌. هر غذايي که براي اعضاي تناسلي مفيد باشد، براي چشم نيز مفيد است. چون اين دو اندام، لطيف‌ترين بخش غذاهاي مصرفي روزانه را به سمت خود جذب مي‌کنند.

درمان کم خوني با قوتوي کرمان

قوتوي کرمان يا اردبيل ترکيبي از تخم گشنيز، زنجبيل، ميخک، هل باد، شاه‌دانه ،گندم ،کنجد ،عدس و ... است. توصيه مي‌شود يک تا دو قاشق غذاخوري از آن را در يک ليوان شير مخلوط و ميل کنيد.

درمان کم خوني با آبگوشت با نخود

توصيه مي‌شود اين غذا با شعله پايين تهيه و طبخ شود تا کاملا هضم شود.

درمان کم خوني با گوشت بلدرچين

اين گوشت از آهن زيادي برخوردار است حتي براي کساني که سنگ يا شن کليه دارند، مفيد است.

درمان کم خوني با 21 عدد مويز صبح ناشتا

براي کاهش بلغم مغزو افزايش حافظه، خوردن آن را فراموش نکنيد.

درمان کم خوني با آلو و انجير

براي دريافت غذاهاي خون ساز ، خوردن هفت عدد انجير خشک همراه صبحانه و 9 تا 12 عدد آلو‌ بخارا همراه وعده ناهار توصيه مي شود.

درمان کم خوني با پياده روي

دکتر حمزه سام دليري؛ محقق و مدرس طب سنتي در اين باره به خبرگزاري دانشجو مي گويد: پياده‌روي با پاي برهنه روي سنگ‌ريزه‌ها يا قلوه‌سنگ ها روزانه به مدت 30 دقيقه، قرار دادن تکه آهني که نه رنگ و نه زنگ داشته باشد در داخل خورشت‌ها (توصيه مي‌شود اين کار را در 10 دقيقه پاياني طبخ غذاهاي خورشتي انجام دهيد.)

درمان کم خوني با گياهان و ميوهاي خون ساز

از جمله گياهان و ميوه هايي که خاصيت خون ساز ي دارد مي‌توان به يونجه‌، گزنه‌، شبدر‌، عناب‌، زرشک‌، آلبالو‌، انار و سيب اشاره کرد. به اين صورت که يونجه يا شبدر را با سالاد فصل مخلوط و ميل کنيد.
يک استکان عرق گزنه را با دو قاشق غذاخوري شيره انگور مخلوط و ميل کنيد.
در يک استکان جوشانده گل بابونه، دو قاشق غذاخوري آب آلبالو بريزيد و ميل کنيد.
يک قاشق غذاخوري آويشن و 7عدد عناب را با 3 ليوان آب مخلوط کنيد و آن را بجوشانيد، صاف و ميل کنيد.
در يک ليوان جوشانده گل ختمي، سه قاشق غذاخوري آب‌زرشک مخلوط و ميل کنيد.


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/78707/درمان کم خوني با چند غذاي خون ساز
بستن   چاپ