چه خبر - چرا هنديها لاغرند؟
غذاهاي هندي تحتتاثير فرهنگهاي مختلف ديگر کشورها مانند مغولستان، پرتغال و حتي انگلستان است، در نتيجه آشپزي متنوع و غني محسوب ميشود. آشپزي در اين کشور بهدليل مصرف ادويههاي مختلف و مصرف نکردن گوشت گاو بهدليل قداست آن در مذهب هندو شهرت خاصي دارد.
همچنين گفته ميشود کسي که در هند متولد ميشود، قدرت تشخيص مزههاي بيشتري نسبت به مردم کشوري غربي دارد. لبنيات در تغذيه مردم اين کشور جايي ندارد و معمولا کره حيواني و ماست مايع پرطرفدار است.
از جمله خوراکيهايي که هرگز از غذاهاي هندي حذف نميشود بايد به برنج، مرغ و گوشت بره اشاره کرد. غذاهاي گياهي فراواني نيز در فرهنگ اين کشور وجود دارد زيرا بسياري از مردم معتقد به «دوري از خشونت» هستند و هيچ نوع گوشتي مصرف نميکنند.
نکات 7 گانه هندي ها براي لاغر شدن
_ مخلوط نکردن کربوهيدراتها و پروتئينها
_ انتخاب مواد غذايي سالم و مفيد؛ کيفيت مهمتر از کميت
_ مصرف برنج قهوهاي و سبزيجات
_ استفاده از ميوههاي تازه، بهخصوص مرکبات
_ توجه به 3 وعده غذايي همراه با مقداري ماست بدون چربي يا يک ميوه در صورت گرسنگي بهعنوان ميانوعده
_ جويدن 100 مرتبهاي هر لقمه براي هضم بهتر
_ نوشيدن روزانه 2 ليتر آب و چاي سبز
رازهاي لاغري در هندبخور نخورهاي رژيم هندي
ارتباط قوي بين نوع خوراکيهاي مصرفي در هند؛ اين کشور يکي از بزرگترين و پرجمعيتترين کشورهاي دنيا با نوع طب جايگزين و کاهش وزن است. اين اهميت از آنجا ناشي ميشود که هر خوراکي در آن واحد دارو است و احساس مقاومت و سلامت ايجاد ميکند. همانطور که اشاره شد، غذاهاي هندي حاوي مقدار زيادي ادويه (زيره، هل سبز، کاري و...) هستند که بدن را تحريک ميکنند، دماي بدن را افزايش ميدهند و به کاهش وزن کمک ميکنند. به همين دليل است که غذاهاي هندي موجب سوختوساز چربي ميشوند. در طب باستاني هند با توجه به وضعيت جسماني افراد توصيههاي متفاوت غذايي وجود دارد. توجه به اين ويژگيها موجب تامين نياز غذايي، پيشگيري از بيماري و بهخصوص کاهش وزن ميشود.
• به افرادي با استخوانبندي درشت که احساس گرسنگي مداوم و هضم غذايي نامنظمي دارند، توصيه ميشود غذاهايي «سنگينتر» مانند سوپ، غذاهاي سسدار يا انواع خميرها را با سس ميل کنند.
• افرادي با استخوانبندي متوسط که از گرسنگي و تشنگي شديد رنج ميبرند، در صورت غذا نخوردن بهموقع، احساس بدي پيدا ميکنند و تمايل به پرخوري دارند. خوراکيهاي توصيهشده براي آنها سالادها و نوشيدنيهاي خنک است. آنها نبايد غذاهاي حاوي گوشت يا ماهي بخورند.
• افراد تنومند چاق که هضم غذايي کند و اشتهاي متوسطي دارند بايد از لبنيات، دسرها و چربيها پرهيز کنند و مصرف بيشتر ميوهها و سبزيجات، بهخصوص هويج، کدو مسما، کرفس، کلم و کاهو را در برنامه غذايي خود بگنجانند.
• برگهاي زردچوبه نيز براي آنها بسيار با اهميت است. برگهاي اين گياه بينظير، رنگ سبز تيره دارد و در تهيه سسها و سالادهاي خام و پخته مصرف ميشود. اين برگها به عملکرد مطلوب معده و رودهها کمک ميکند و در حفظ تناسب اندام يا کاهش اضافهوزن موثر است. به علاوه، خواص دارويي نيز دارد و ميتواند اسهال، اسهال خوني و ديابت را بهبود بخشد.
• گشنيز هم در رژيم هندي پرمصرف است. اين گياه معطر که همخانواده جعفري و کرفس است، قدرت ادرارآوري بالايي دارد که در دفع مايعات، مواد سمي و چربي از طريق ادرار موثر است. در طب سنتي، از گشنيز براي کاهش گاز معده، التهابات شکمي و تصفيه خون نيز استفاده ميشود.
• دال هم ميان هنديها طرفداران فراواني دارد. اين غذاي سنتي هند از نوعي نخود، عدس و لوبيا تهيه ميشود. دال منبع غني از پروتئينهاست، احساس سيري بسيار بالايي دارد و هضمش به کندي انجام ميشود، در نتيجه احساس گرسنگي بين وعدههاي غذايي کاهش مييابد. به علاوه در کنترل وزن نيز تاثير دارد.
• چاشنيها و سبزيجات ميان هنديها جايگاه ويژهاي دارند. مردم هند بهدليل گرماي محيط تمايل زيادي به مصرف خوراکيهاي تازه و سبزيجات دارند. ماست همراه با سبزيجات، ميوه و ادويه، چات (سالاد سبزيجات خام با
ليمو و ادويه) و پاکوره (غذايي فوري از گلولههاي آرد نخود همراه با سبزيجات) نمونههايي از انتخاب خوب غذايي در تابستان، بهخصوص در دوران رژيم لاغري هندي است.
• هنديها براي نوشيدن روزانه 2 ليتر آب، تامين رطوبت بدن و کاهش اشتها که معمولا بهدليل تشنگي است، علاوه بر آب ديگر نوشيدنيها مانند چاي معطر، ماست رقيق، ليموناد و آب نارگيل مينوشند.
منبع : salamat.ir