هشدار جدي/ ذبح دام در منزل و کنار خيابان ممنوع است
جمعه 10 شهريور 1396 - 11:12:01 AM
چه خبر - نذورات عيد قربان در منازل و کنار خيابان ذبح نشود

دکتر محمدمهدي گويا در خصوص توصيه هاي بهداشتي ذبح دام به مناسبت عيد قربان، افزود: قرباني کردن يکي از ارزش هاي بسيار مهم در مراسم عيد قربان است و مسلمانان براي آن جايگاه ويژه اي قائل هستند.وي ادامه داد: شرايط فعلي ايجاب مي کند، مراقب هاي ضروري اعمال شود تا سلامت مردم به سبب قرباني کردن دام به خطر نيفتد، بنابراين افرادي که به هر طريقي در قرباني کردن گاو و گوسفند به طور مستقيم نقش دارند يا اينکه با لاشه، امعاء و احشاء ، پوست و گوشت تازه حيوان سروکار دارند، بايد مراقب باشند تا به بيماري هايي که امکان انتقال آن از حيوان به انسان وجود دارد، مبتلا نشوند.
گويا خاطرنشان کرد: ممکن است بعضي از بيماري هاي واگير در حيوان وجود داشته باشد، اما حيوان داراي علائمي نباشد که از طريق آن بتوان به بيماري اش پي برد.
وي گفت: يکي از مهم ترين بيماري هايي که از حيوان به انسان قابل انتقال است، بيماري تب کريمه کنگو است، اين بيماري افرادي را که به کار ذبح يا جابه جايي حيوان اشتغال داشته يا به نگهداري از دام در کنار منازل خود مبادرت مي ورزند، درگير مي کند و همچنين افرادي که با گوشت تازه حيوان سروکار دارند نيز ممکن است در معرض خطر ابتلا به بيماري قر ار گيرند.
گويا تصريح کرد: چنانچه فردي بدون آگاهي و شناخت با حيوان تماس داشته باشد، مبتلا مي شود، بنابراين رعايت نکات بهداشتي و پيشگيرانه در اين رابطه ضروري است.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت توضيح داد: تمام افراد موظف هستند، به توصيه هاي سازمان دامپزشکي توجه کافي کرده و دستورات اين سازمان را اکيدا رعايت کنند. يکي از مهم ترين توصيه هاي سازمان دامپزشکي اين است که دام از ميادين تحت نظارت سازمان دامپزشکي تهيه شود، چراکه در اين ميادين کنترل هاي کافي توسط سازمان اعمال شده است.
وي گفت: هم وطنان بايد توجه باشند که از خريد دام از افراد نانشناس يا افرادي که آن را در کنار خيابان ذبح و به فروش مي رسانند، يا افرادي که لاشه و گوشت حيوان را خريد و فروش مي کنند، خودداري کنند.
گويا گفت: بايد دقت شود که گوشت حيواني که تازه ذبح شده است، مي تواند عامل انتقال بيماري باشد، بنابراين گوشت ها بعداز نگهداري در شرايط ويژه ( 24 الي 48 ساعت در يخچال) خرد و تکه تکه شوند، در غيراين صورت مي تواند آلوده کننده باشد.
وي اظهارداشت: روي پوست حيوان تازه ذبح شده، ممکن است، تعداد زيادي کنه وجود داشته باشد و چنانچه روي بدن انسان قرار بگيرد، بيماري تب کريمه کنگو و ساير بيماري هاي واگيردار را منتقل مي کند و حتي له کردن کنه اي که روي پوست انسان قرار گرفته، اقدام خطرناکي است که مي تواند بيماري را در پي داشته باشد.
گويا با بيان اينکه بايد از تماس و بازي کودکان با دام جلوگيري شود، گفت: شست و شوي دست ها در هنگام تماس با دام ضروري است و چنانچه بعد از تماس با دام علائمي همچون تب، خونريزي از بيني، دهان، دستگاه گوارش و مجاري ادراري و کبودي پوست مشاهده شد، بلافاصله به پزشک مراجعه شود.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت در پايان با بيان اينکه تماس با حيوان منجر به ابتلا به بيماري هاي ديگري همچون تب مالت و سياه زخم نيز مي شود، افزود: ذبح کردن در خيابان و منازل مي تواند به عنوان عامل خطرآفرين جدي به جاي يک نفر چند نفر را در معرض ابتلا قرار دهد و لذا هموطنان مياديني که سازمان دامپزشکي تعيين کرده را براي ذبح انتخاب کنند.


منبع: مهر

http://www.CheKhabar.ir/News/78630/هشدار جدي- ذبح دام در منزل و کنار خيابان ممنوع است
بستن   چاپ